Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης-Στελέχη ΠΑΣΟΚ-Δείπνο.
  • [02] Εβερτ:Ο ιδρυτής της ΝΔ "δεν ήταν ο ιδανικός αρχηγός".
  • [03] Συνέντευξη Καραμανλή στον ΤΥΠΟ της Κυριακής.
  • [04] Συνέντευξη Αννας Διαμαντοπούλου στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
  • [05] Συνάντηση Μπους-Σημίτη.
  • [06] Προσυνέδριο ΝΔ.
  • [07] Κεντρική Επιτροπή ΣΥΝ.
  • [08] Θάνατος Λαμπρία.
  • [09] Αγγλία-Ελλάδα-Τρομοκρατία.
  • [10] Ερευνες για δολοφόνους ταμία ΔΕΗ.
  • [11] Ναρκωτικά-Νεκροί .

  • [01] Σημίτης-Στελέχη ΠΑΣΟΚ-Δείπνο.

    04/03/2001 14:17:45

    Κοινωνική εκδήλωση χωρίς πολιτικό περιέχομενο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη συνάντηση μετά δείπνου την οποία είχε -σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ - την περασμένη Πέμπτη στην κατοικία του υφυπουργού Εργασίας Χρήστου Πρωτόπαπα στο Χαλάνδρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο δείπνο μετείχαν ο πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Θέμελης, η επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Αννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας και ο κ. Μιχάλης Νεονάκης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η συζήτηση περιεστράφη στις πολιτικές εξελίξεις και οι περισσότεροι από τους συνδαιτημόνες συμφώνησαν ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα αρκέσει το κυβερνητικό έργο αλλά θα πρέπει στο ΠΑΣΟΚ να υπάρξουν νέα πρόσωπα.

    [02] Εβερτ:Ο ιδρυτής της ΝΔ "δεν ήταν ο ιδανικός αρχηγός".

    04/03/2001 14:17:38

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ο ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής "δεν ήταν ο ιδανικότερος αρχηγός του κόμματος" επειδή δεν είχε "την αντίληψη της συλλογικής δράσης και οργάνωσης". Δηλώνει απερίφραστα ότι θα ήθελε να είχε μαζί του ως στελέχη της ΝΔ και τους κκ Α.Τσοχατζόπουλο, Μ.Χρυσοχοΐδη και Ευ. Βενιζέλο, επειδή τους θεωρεί επιτυχημένους. Ο κ.Εβερτ συμβουλεύει τον κ.Σουφλιά να επανέλθει στη ΝΔ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος με τη διαγραφή του.

    [03] Συνέντευξη Καραμανλή στον ΤΥΠΟ της Κυριακής.

    04/03/2001 14:17:31

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής απορρίπτει τη λογική των κεντροδεξιών συσπειρώσεων και προτάσσει τη λογική του μεσαίου χώρου. Τονίζει με έμφαση την αυτοδύναμη παρουσία της ΝΔ στις εθνικές και στις δημοτικές εκλογές και αποκλείει κάθε συζήτηση περί συνεργασιών στο Συνέδριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ κρατά αποστάσεις από το θέμα Αβραμόπουλου παρά τις οξείες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών. Αναλύοντας τις προτεραιότητες του κόμματος για κοινωνική και οικονομικής πολιτική δίνει έμφαση στη στήριξη και με κρατικές παρεμβάσεις των κοινωνικών εκείνων ομάδων που επλήγησαν από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καραμανλής θα δευτερολογήσει στο προσυνέδριο του κόμματος που γίνεται στο Ηράκλειο και ολοκληρώνεται σήμερα.

    [04] Συνέντευξη Αννας Διαμαντοπούλου στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

    04/03/2001 14:17:24

    Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται νέα συμβόλαια αλλά νέες πολιτικές, επισημαίνει σε συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ η Ελληνίδα επίτροπος και πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου. Καταθέτοντας τις απόψεις της για την ανάγκη αλλαγών στη δομή του υπουργικού συμβουλίου. Ζητεί από τη γενιά του '74 να μη λειτουργεί ως κλειστό κλαμπ. Λέει όχι στη διαρχία στο ΠΑΣΟΚ και προτείνει υπογραφή μανιφέστου από όσους επιθυμούν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ.

    [05] Συνάντηση Μπους-Σημίτη.

    04/03/2001 11:54:51

    Στη Νέα Υόρκη θα γίνει, πιθανότατα στις αρχές του καλοκαιριού, η συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς. Οι δύο πολιτικοί είχαν την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία,στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Σημίτη ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στις καλές σχέσεις με την Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού μέσω της πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

    [06] Προσυνέδριο ΝΔ.

    04/03/2001 11:54:45

    Με ομιλία του Κώστα Καραμανλή άρχισαν χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ με αντικείμενο την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών. Ο κ.Καραμανλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας πάλι αναφορά στα διαπλεκόμενα και τη διαφθορά. Υποστήριξε ότι υπάρχει κρίση στην ελληνική κοινωνία και εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του κόμματός του στις προσεχείς εκλογές. Στο μεταξύ, ο Χρήστος Κουρούσης είναι από χθες νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που εκλέχθηκε στη διάρκεια του 5ου συνεδρίου της οργάνωσης στην Καλαμάτα.

    [07] Κεντρική Επιτροπή ΣΥΝ.

    04/03/2001 11:54:39

    Εντονη κριτική στους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στην εισήγησή του χθες, πρώτη ημέρα, της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Φωτογραφίζοντας τη Μαρία Δαμανάκη ο κ.Κωνσταντόπουλος είπε ότι αυτό που τραυματίζει την εικόνα του κόμματος και οδηγεί σε εκφυλισμό τη δημοκρατική διαδικασία είναι η ατεκμηρίωτη πολεμική προς την πολιτική του κόμματος. Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση την κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις όσον αφορά την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

    [08] Θάνατος Λαμπρία.

    04/03/2001 11:54:32

    Απεβίωσε χθες σε ηλικία 75 ετών ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Τάκης Λαμπρίας, χτυπημένος από τον καρκίνο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη βαθειά του λύπη για το θάνατο του Τάκη Λαμπρία, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών, στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η κηδεία του Τάκη Λαμπρία θα γίνει αύριο στις 3.30 μετά το μεσημέρι από το Α'Νεκροταφείο Αθηνών.

    [09] Αγγλία-Ελλάδα-Τρομοκρατία.

    04/03/2001 11:54:26

    Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο Αρχηγός της Βρετανικής αστυνομίας, σερ Τζον Στήβενς, για συναντήσεις με τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, καθώς και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα είναι η συνεργασία των διωκτικών αρχών των δύο χωρών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    [10] Ερευνες για δολοφόνους ταμία ΔΕΗ.

    04/03/2001 11:54:20

    Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο ληστές που το μεσημέρι της Παρασκευής πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 36χρονο ταμία της ΔΕΗ Περιστερίου Γιάννη Παπαλεξανδρή, όταν αυτός επεδίωξε να τους καταδιώξει καθώς είχαν αρπάξει περίπου δύο εκατ.δρχ από τα ταμεία του υποκαταστήματος. Ο άτυχος υπάλληλος κηδεύτηκε χθες σε βαρύ κλίμα πένθους από το Α'Νεκροταφείο Αθηνών.

    [11] Ναρκωτικά-Νεκροί .

    04/03/2001 11:54:13

    Θύματα ναρκωτικών έπεσαν χθες τρεις νέοι άνθρωποι στην Αθήνα. Ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός σε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ρικάκη, κοντά στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στην οδό Λιοσίων. Το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Ιεροθέου 5 στην Ομόνοια ο Εμμανουήλ Καρινικτάκης, 24 χρόνων. Την ίδια ώρα στην οδό Λεωκορείου 32 στο Μεταξουργείο νεκρός βρέθηκε ένας ακόμη άνδρας περίπου 35 χρόνων, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2001 - 12:30:20 UTC