Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Δηλώσεις Σάμαρανκ-Αγγελοπούλου.
  • [02] Απόδραση Κ.Πάσσαρη-Αναζήτηση ευθυνών.
  • [03] ΝΔ-Ο Καραμανλής θετικός στην επιστροφή του Σουφλιά.
  • [04] Θεσσαλονίκη-"Ιπποκράτειο"-Πέθαναν τέσσερα νεογνά.
  • [05] Αίτηση αποφυλάκισης από τον Μαζιώτη.
  • [06] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Σε καλό δρόμο ο διάλογος.
  • [07] Μείωση του "σπατόσημου" για επιβάτες με προορισμό την ΕΕ.

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Δηλώσεις Σάμαρανκ-Αγγελοπούλου.

    19/02/2001 21:41:30

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει περίπτωση να χάσει η Αθήνα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από τη Μόσχα, ο Σάμαρανκ δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Οργανωτική Επιτροπή και την κα Αγγελοπούλου, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι κατασκευές κάποιων εγκαταστάσεων. Η κα Αγγελοπούλου, η οποία είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, δήλωσε ότι "πάντα θα πρέπει να υπάρχει η ανησυχία. Θα επιμείνουμε ώστε αυτή η προετοιμασία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη".

    [02] Απόδραση Κ.Πάσσαρη-Αναζήτηση ευθυνών.

    19/02/2001 21:21:45

    Στην αναζήτηση των ευθυνών για το μακελειό που προκάλεσε ο αδίστακτος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, με δύο αστυνομικούς νεκρούς και έναν τραυματία, βρίσκονται οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Την ίδια ώρα βαρύ είναι το κλίμα στην ΕΛΑΣ, μετά την κηδεία και του αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλου, ενώ ο κακοποιός παραμένει ασύλληπτος για τέταρτη μέρα. Σε αιματηρή συμπλοκή που έγινε στον Ασπρόπυργο τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ ένας Αλβανός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση και ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή, παραδέχθηκε ότι τα σωφρονιστικά ιδρύματα φιλοξενούν σχεδόν διπλάσιο αριθμό κρατουμένων και πρόσθεσε ότι σύντομα, θα αρχίσει να υλοποιείται το νέο κατασκευαστικό πρόγραμμα για οκτώ νέα σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Επίσης, προανήγγειλε την πρόσληψη 1.150 σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στο 2001.

    [03] ΝΔ-Ο Καραμανλής θετικός στην επιστροφή του Σουφλιά.

    19/02/2001 21:21:39

    Άνοιγμα στο Γιώργο Σουφλιά να επιστρέψει στο κόμμα, κάνει μέσω της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ο Κώστας Καραμανλής και εκτιμά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επιτυχίας για το κόμμα Αβραμόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει επαναβεβαίωση στο συνέδριο, αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της ΝΔ, δηλώνει ανοιχτός στην αλλαγή του συμβόλου και επαναφέρει το θέμα της διαπλοκής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν προωθεί θεσμούς διαφάνειας.

    [04] Θεσσαλονίκη-"Ιπποκράτειο"-Πέθαναν τέσσερα νεογνά.

    19/02/2001 21:21:32

    Την τελευταία τους πνοή, άφησαν τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατός τους οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

    [05] Αίτηση αποφυλάκισης από τον Μαζιώτη.

    19/02/2001 21:21:25

    Ελεύθερος, μετά τη θετική εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα στην αίτηση αποφυλάκισής του, αναμένεται να αφεθεί σύντομα ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος μετά την πρόσφατη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών να μειώσει την ποινή του από 15 χρόνια, που είχε καταδικαστεί αρχικά, σε 5,5 χρόνια, υπέβαλλε μέσω του συνηγόρου του αίτηση για την υπό όρους απόλυσή του.

    [06] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Σε καλό δρόμο ο διάλογος.

    19/02/2001 21:21:17

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται ο διάλογος για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του Πέτρου Ευθυμίου με τους καθηγητές των ΤΕΙ. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου συμφωνούν, αλλά υπάρχουν και εκκρεμότητες, όπως το θέμα των μεταπτυχιακών και η εξέλιξη του διδακτικού προσωπικού. Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα έχει αίσιο τέλος.

    [07] Μείωση του "σπατόσημου" για επιβάτες με προορισμό την ΕΕ.

    19/02/2001 21:21:10

    Αναπροσαρμόζεται το "σπατόσημο" με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία, το σπατόσημο μειώνεται κατά 40% για επιβάτες με τελικό προορισμό αερολιμένες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντίθετα, αυξάνεται κατά 10% για προορισμούς εκτός ΕΕ και κατά 20% για εγχώριους προορισμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 February 2001 - 21:30:20 UTC