Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας, για τη σύλληψη του Πάσαρη
  • [02] Νέα αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς
  • [03] Δύο ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη-Τραυματίστηκε ένα άτομο
  • [04] Συνέντευξη Καραμανλή στην "Ελευθεροτυπία"
  • [05] Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
  • [06] Καραμπόλα οχτώ αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη-Τρείς τραυματίες
  • [07] Ν.Κορέα-Ολυμπιάδα 2004-Κίμ.
  • [08] Αιματηρό επεισόδιο .
  • [09] Συνέντευξη Καραμανλή .
  • [10] Στρατιωτική θητεία .
  • [11] Χριστοδουλάκης .
  • [12] Ασφαλιστικό .

  • [01] Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας, για τη σύλληψη του Πάσαρη

    19/02/2001 13:47:19

  • Με μπλόκα στους δρόμους και με προσαγωγές υπόπτων, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αδίστακτου δραπέτη κακοποιού Κώστα Πάσαρη, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλον ένα, στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου είχε μεταφερθεί απο τις φυλακές Κορυδαλλού για εξετάσεις. Ηδη είναι σε εξέλιξη Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες απόδρασης του Πάσαρη, ενω σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί ο διευθυντής, δύο μέλη του Συμβουλίου και ο γιατρός των φυλακών, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής του Τμήματος Μεταγωγών. Το μεσημέρι κηδεύθηκε απο το Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ο αρχιφύλακας Διονύσης Αλεβιζόπουλος, το δεύτερο θύμα του Πάσαρη.

    [02] Νέα αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς

    19/02/2001 13:47:13

  • Νέα αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αδίστακτων κακοποιών σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον Ασπρόπυργο Αττικής. Αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δύο Αλβανούς κουκουλοφόρους και τότε ο ένας απο αυτούς πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα. Απο την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός, Βασίλης Μαλεβίτης 31 ετών, καθώς και ένας απο τους κακοποιούς, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο δεύτερος δράστης κατάφερε να διαφύγει.

    [03] Δύο ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη-Τραυματίστηκε ένα άτομο

    19/02/2001 13:47:06

  • Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Ενας κουκουλοφόρος εισέβαλε στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο κέντρο της πόλης και με την απειλή όπλου, άρπαξε 2.200.000 δραχμές και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα. Η δεύτερη ληστεία έγινε στο υποκατάστημα εμπορίας γουναρικών του 60χρονου Δαμιανού Μαυροφρύδη στην οδό Εγνατίας. Δύο άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον ιδιοκτήτη, τον έδεσαν και όταν αυτός άρχισε να καλεί σε βοήθεια, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο χέρι, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς να πάρουν χρήματα ή εμπορεύματα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" και σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

    [04] Συνέντευξη Καραμανλή στην "Ελευθεροτυπία"

    19/02/2001 13:47:00

  • Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή δημοσιεύει σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ. Καραμανλής εκτιμά οτι δεν υπάρχουν περιθώρια επιτυχίας για το Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφερόμενος για πρώτη φορά στο υπο ίδρυση κόμμα του δημάρχου. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις σημειώνει οτι αυτές είναι σαν να μετράνε αέρα και μετράνε δήλωση προθέσεως. Απευθύνει σαφές μήνυμα προς τον Γιώργο Σουφλιά λέγοντας πως το θέλουμε πίσω αλλά μένει να το δείξει και εκείνος. Χαρακτηρίζει τη Ντόρα Μπακογιάννη πολύ αξιόλογο και σημαντικό στέλεχος. Αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του κόμματος, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του συμβόλου του.

    [05] Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

    19/02/2001 13:46:53

  • Νέα δεδομένα δημιουργούνται απο σήμερα με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ιδιώτες θα μπορούν να παράγουν ρεύμα είτε για την κάλυψη των δικών τους αναγκών είτε για πώληση σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Η σχετική άδεια θα χορηγείται απο το υπουργείο Ανάπτυξης. Σημειώνεται οτι οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς με βάση τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι το 2005.

    [06] Καραμπόλα οχτώ αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη-Τρείς τραυματίες

    19/02/2001 13:46:46

  • Καραμπόλα οχτώ αυτοκινήτων έγινε το πρωί στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς, ελαφρά τρία άτομα. Το ατύχημα έγινε κοντά στη σήραγγα της περιφερειακής οδού όταν φορτηγό ψυγείο προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, ακινητοποιήθηκε στη μέση του οδοστρώματος και πάνω του έπεσαν εφτά αυτοκίνητα που ακολουθούσαν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    [07] Ν.Κορέα-Ολυμπιάδα 2004-Κίμ.

    19/02/2001 13:46:39

  • Νοτιοκορεάτης, στέλεχος της ΔΟΕ, διαψεύδει κατηγορηματικά δηλώσεις αξιωματούχων στη Σεούλ για το ενδεχόμενο μεταφοράς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Ο Κίμ Ούν Γιόγκ χαρακτήρισε αβάσιμες τις πληροφορίες αυτές και πρόσθεσε οτι η Αθήνα διαθέτει αρκετό χρόνο το επόμενο διάστημα για να προετοιμάσει καλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [08] Αιματηρό επεισόδιο .

    19/02/2001 08:55:04

    Τρεις μέρες μετά την αιματηρή απόδραση του Κώστα Πάσαρη άλλη μια ένοπλη συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε κακοποιούς και αστυνομικούς. Το νέο επεισόδιο έγινε χθές βράδυ στον Ασπρόπυργο Αττικής, όταν αστυνομικοί, που είχαν στήσει μπλόκο, επιχείρησαν να ελέγξουν δύο αλβανούς κουκουλοφόρους. Τότε εκείνοι πυροβόλησαν εναντίον τους τραυματίζοντας τον αστυνομικό Βασίλη Μαλεβίτη, 31 χρονών. Απο την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε και ένας απο τους αλβανούς, ο 27χρονος Αντριάν Μπάγκα. Ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει.

    [09] Συνέντευξη Καραμανλή .

    19/02/2001 08:54:58

    Δεν υπάρχουν περιθώρια επιτυχίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και παρατηρεί σκωπτικά οτι οι δημοσκοπήσεις μετράνε απλώς δήλωση προθέσεως. Στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στα φαινόμενα διαπλοκής, την οποία κατηγορεί οτι δεν επιθυμεί να τ΄αντιμετωπίσει και γι αυτό δεν αξιοποιεί "την αντιπολίτευση" που της βάζει πλάτη στο να προχωρήσει σε θεσμούς διαφάνειας και σε εκκαθάριση καταστάσεων.

    [10] Στρατιωτική θητεία .

    19/02/2001 08:54:51

    Εντός του μηνός - "όπως ήταν προγραμματισμένο"- κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες οπλίτες, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , διαψεύδοντας κατηγορηματικά οτι αναβάλλεται το σχέδιο για το μείωση της θητείας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε οτι διασφαλίζεται η πρόσληψη 5.000 επαγγελματιών οπλιτών και πως εντός του έτους το υπουργείο θα προχωρήσει σε μείωση της θητείας.

    [11] Χριστοδουλάκης .

    19/02/2001 08:54:44

    Ανανέωση και διεύρυνση χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Επίσης, υποστηρίζει οτι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ένα διαρκή διάλογο με την παραδοσιακή Αριστερά, η οποία όμως θα πρέπει να δεί τι είναι αυτό που πραγματικά εξυπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη και τους εργαζόμενους στη σημερινή εποχή. Υπογραμμίζει δε οτι η νέα φουρνιά των διαρθρωτικών αλλαγών θα μπορέσει να οδηγήσει το Χρηματιστήριο σε ανώτερα επίπεδα.

    [12] Ασφαλιστικό .

    19/02/2001 08:54:38

    Παραδίδεται εντός των ημερών στην κυβέρνηση το πόρισμα της βρετανικής εταιρίας, που έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΕΘΝΟΣ, στη μελέτη περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση των ασφαλιστικών φορέων και επισημαίνεται πως αν μέσα στην επόμενη πενταετία δε ληφθούν δραστικά μέτρα το μέλλον των ταμείων διαγράφεται ζοφερό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 February 2001 - 12:30:35 UTC