Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Τρίτη ο Κοστούνιτσα.
  • [02] Χάθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ νοτίως της Μυκόνου.
  • [03] Δύο μήνες λιγότερους θητεία για τους στρατευμένους.
  • [04] Σφοδρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα-Τραγωδία στη Ζάκυνθο.
  • [05] Οκτώ νεκροί σε δύο τροχαία δυστυχήματα σε Τρίπολη-Λαμία.
  • [06] ΣΔΟΕ-Παράνομη διακίνηση καυσίμων στη Θεσσαλονίκη.
  • [07] Ελ-Σαλβαδόρ-Σεισμός 7.9 Ρίχτερ-Στους 136 οι νεκροί
  • [08] Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος
  • [09] Επιδείνωση του καιρού στη βόρεια Ελλάδα
  • [10] Στην Αθήνα την Τρίτη ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος
  • [11] Ασφαλιστικό--Μεταρρύθμιση-Δημοσίευμα
  • [12] Πέθανε τα ξημερώματα, ο ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος
  • [13] Επίθεση με βόμβες μολότοφ, στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
  • [14] ΜΑΒΗ-Χειροβομβίδα-Εκδήλωση Βορειοηπειρωτών
  • [15] Οξεία κριτική Πάγκαλου στον πρωθυπουργό

  • [01] Στην Αθήνα την Τρίτη ο Κοστούνιτσα.

    14/01/2001 20:31:17

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, την πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, πραγματοποιεί την Τρίτη ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Κατά τις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν η πορεία της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας και το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου.

    [02] Χάθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ νοτίως της Μυκόνου.

    14/01/2001 20:30:30

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση, για τον εντοπισμό ελικοπτέρου του

    ΕΚΑΒ με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε νοτίως της Μυκόνου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν δυο χειριστές, ένας γιατρός, μία νοσηλεύτρια και ένας ασθενής από την Πάτμο, ο 75χρονος Αγαπητός Βαρκάδος, συνταξιούχος του ΕΛΤΑ, ο οποίος είχε υποστεί οξύ έμφραγμα. Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονται μεταξύ της βραχονησίδας Άγιος Γεώργιος και Σουνίου και μετέχουν σε αυτές ένα αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, τρία του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικά ναυαγοσωστικά του Λιμενικού από το Λαύριο.

    [03] Δύο μήνες λιγότερους θητεία για τους στρατευμένους.

    14/01/2001 20:30:24

    "Κατά δύο μήνες λιγότερο, θα υπηρετήσουν όσοι ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον Ιανουάριο του 2001", δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, στην εκπομπή "Έβδομη Ημέρα" της ΝΕΤ, ενώ για όσους ανακαλούν την επιθυμία τους να πάνε στο Κόσοβο, είπε ότι λιγότεροι είναι οι εθελοντές στρατεύσιμοι, ενώ υπάρχει μικρή αύξηση στους υπαξιωματικούς. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο και αφού γίνει νόμος, εν συνεχεία θα ενταχθούν το φθινόπωρο οι πρώτοι επαγγελματίες στρατιώτες. Για τους ανυπότακτους, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις στο νόμο του 1997, τον οποίον αξιοποίησαν μόνον οι 4.000 από τους 18.000 επίσημα εγγεγραμμένους ανυπότακτους.

    [04] Σφοδρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα-Τραγωδία στη Ζάκυνθο.

    14/01/2001 20:30:16

    Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες το βράδι ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους ισχυρούς βοριάδες και τις καταιγίδες. Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα στη Ζάκυνθο, συγκεκριμένα στην παραλία του Αγίου Λέοντα, όταν τεράστια κύματα παρέσυραν ένα 8χρονο κορίτσι. Η μητέρα της, 29χρονη Θεοδοσία Γιατρά και ο 27χρονος θείος της, Χαράλαμπος, έπεσαν στη θάλασσα για να την σώσουν, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν. Λίγο αργότερα περαστικοί ανέσυραν τα πτώματά τους. Η 8χρονη αγνοείται, νεκροί είναι η μητέρα της και ο θείος της, ενώ στο νοσοκομείο της Ζακύνθου νοσηλεύεται η θεία της μικρής, Μαγδαληνή. Στη βόρεια Ελλαδα, τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Η Κόρινθος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές και στην περιοχή σπεύδουν από την Αττική, 20 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 ομάδες της ΕΜΑΚ και ένα ασθενοφόρο. Δραματική είναι η κατάσταση στις δύο εθνικές οδούς, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες, στην Αττική, τον Ευβοϊκό και τον Σαρωνικό.

    [05] Οκτώ νεκροί σε δύο τροχαία δυστυχήματα σε Τρίπολη-Λαμία.

    14/01/2001 20:30:09

    Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε άτομα σε τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στο 35ο χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν ανετράπη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Νεκροί είναι ο οδηγός του ταξί, Νίκος Χαϊκάλης του Ιωάννη, 66 ετών κάτοικος Ζακύνθου, Μούζας Θεόδωρος του Μιχαήλ, κάτοικος Μπραχαμίου, Σταυρούλα Μούζα, Πολυτίμη Πετρουλέα του Σαράντου και Σταματία Πετροπουλέα, του Παναγιώτη. Αλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, αυτή τη φορά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στις Θερμοπύλες, όπου σε καραμπόλα δύο ΙΧ με φορτηγό, σκοτώθηκαν τρία άτομα και ένα τραυματίσθηκε σοβαρά. Νεκροί είναι ο οδηγός του ενός ΙΧ, Ηλίας Σιούτας, 50 ετών από τα Τρίκαλα, ο συνοδηγός του, Ανδρέας Χριστοφάς, 54 ετών επίσης από τα Τρίκαλα, καθώς και ο συνοδηγός του δεύτερου ΙΧ, Αθανάσιος Χαντζάκος 35 ετών από τη Λαμία. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λαμίας, ο 35χρονος, Αντώνης Παπαρίζος.

    [06] ΣΔΟΕ-Παράνομη διακίνηση καυσίμων στη Θεσσαλονίκη.

    14/01/2001 20:29:59

    Απάτη εκατοντάδων εκατ.δρχ με παράνομη διακίνηση καυσίμων, αποκάλυψε στη Θεσσαλονίκη το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Περίπου 7.000 λίτρα αποχρωματισμένου πετρελαίου βρέθηκαν σε παράνομες δεξαμενές που διατηρούσε στην περιοχή του ΚΤΕΟ

    Θεσσαλονίκης, ο 45χρονος Αναστάσιος Αραμπατζής, τα οποία επρόκειτο να διαθέσει στην αγορά ως πετρέλαιο κίνησης. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν στο παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού πετρελαίου που διατηρούσε ο Αραμπατζής, στο 10ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, καταστάσεις παράνομης διακίνησης δύο εκατ.λίτρων αποχρωματισμένου πετρελαίου, το οποίο πωλήθηκε σε πρατήρια της Θεσσαλονίκης, ως πετρέλαιο κίνησης, προκαλώντας στο δημόσιο ζημιές ύψους 180 εκατ. δραχμών.

    [07] Ελ-Σαλβαδόρ-Σεισμός 7.9 Ρίχτερ-Στους 136 οι νεκροί

    14/01/2001 13:07:22

  • Τραγικές ώρες για τους κατοίκους του Ελ Σαλβαδόρ, με το χθεσινό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην περιοχή, που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 136 άτομα, ενω περισσότερα απο 500 έχουν τραυματιστεί. Απο τη δόνηση των 7,9 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή σε όλη τη κεντρική Αμερική, κατέρρευσαν δεκάδες σπίτια και κτίρια, ενω προκλήθηκαν και κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα απο 1200 άτομα αγνοούνται κάτω απο τα ερείπια, ενω τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με δυσκολία το έργο της ανεύρεσης τυχόν επιζώντων.

    [08] Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος

    14/01/2001 13:07:15

  • Φτωχότερο απο σήμερα το ελληνικό θέατρο. Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος, που νοσηλευόταν εδω και 4 μήνες στο Θριάσιο νοσοκομείο, πέθανε τα ξημερώματα απο ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 70 ετών. Ο Κώστας Ρηγόπουλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο θίασο Λαμπέτη-Παππά-Χορν, ενω έφτιαξαν με την Κάκια Αναλυτή το δικό τους θέατρο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του για το θέατρο ήταν η παράσταση "Αγάπη μου Ουάουα", το οποίο παιζόταν για έξι συνεχή χρόνια. Παράλληλα, ο δημοφιλής ηθοποιός έπαιξε και σε αρκετά σίριαλ στη τηλεόραση.

    [09] Επιδείνωση του καιρού στη βόρεια Ελλάδα

    14/01/2001 13:07:08

  • Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι βροχές στα πεδινά και οι ισχυροί άνεμοι, που επικρατούν απο το πρωί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού. Απο το πρωί χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης. Τα αυτοκίνητα που κινούνται στη Φλώρινα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επεκταθεί εντός της ημέρας και στην υπόλοιπη χώρα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Ληξουρίου-Αργοστολίου, Ηγουμενίτσας-Λευκίμης, Πρέβεζας-Ακτίου, Πρίνου-Ν. Περάμου και Πρίνου-Καβάλας.

    [10] Στην Αθήνα την Τρίτη ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος

    14/01/2001 13:07:00

  • Στην Αθήνα αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίζει την όλη εκστρατεία του ΝΑΤΟ εγκληματική και σκέτη ανοησία τους ισχυρισμούς της Συμμαχίας, οτι οι βόμβες ήταν ακίνδυνες.

    [11] Ασφαλιστικό--Μεταρρύθμιση-Δημοσίευμα

    14/01/2001 13:06:53

  • Στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχει καταλήξει η κυβέρνηση στις αποφάσεις της για τη μεγάλη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό μας σύστημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, η λύση που επιλέγεται θα είναι μεν αυστηρότερη σε σχέση με τα ισχύοντα, αλλά σε καμιά περίπτωση ανατρεπτική. Ετσι, η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 65 και η σχέση σύνταξης προς μισθό στο 60% θα ισχύσουν μόνο για όσους εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά την 1/1/1993. Ολες οι άλλες κατηγορίες θα προσαρμοστούν σταδιακά, ενω δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης την επόμενη πενταετία.

    [12] Πέθανε τα ξημερώματα, ο ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος

    14/01/2001 09:29:19

  • Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 70 ετών, ο ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν τους τελευταίους τρείς μήνες στην εντατική μονάδα του Θριάσιου Νοσοκομείου, μετά απο βαρύ εγκεφαλικό.

    [13] Επίθεση με βόμβες μολότοφ, στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

    14/01/2001 09:10:04

    Τρεις βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι χθες βράδυ έξω απο το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και σε ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο. Οι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, εξύβρισαν τη γυναίκα αστυνομικό που εκτελούσε χρέη σκοπού και αμέσως πέταξαν τις βόμβες, στην είσοδο του τμήματος.

    [14] ΜΑΒΗ-Χειροβομβίδα-Εκδήλωση Βορειοηπειρωτών

    14/01/2001 09:04:07

  • Η εθνικιστική οργάνωση "ΜΑΒΗ", ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη χειροβομβίδας, που πέταξαν άγνωστοι το πρωί, έξω απο την ταβέρνα "Ρωμιοσύνη" στο Περιστέρι Αττικής, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση Βορειοηπειρωτών. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    [15] Οξεία κριτική Πάγκαλου στον πρωθυπουργό

    14/01/2001 09:01:33

  • Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό, ασκεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο "ΒΗMαgazino". Υποστηρίζει οτι το κόμμα πρέπει να βρει τον ηγέτη του, ενω τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εκλογής γραμματέα στο συνέδριο και δεν αποκλείει να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για τη θέση αυτή. Σημειώνει οτι ήταν ένθερμος οπαδός του κ. Σημίτη, ενω αναφερόμενος στην αποπομπή του απο την κυβέρνηση, τονίζει οτι ο κ. Σημίτης επέλεξε να αποκόψει ένα απο τα δέκα δάκτυλά του. Επίσης διερωτάται αν οι διευθυντές τραπεζών θα επανεκλέξουν τον κ. Σημίτη, ενω για τον κ. Αβραμόπουλο προβλέπει οτι θα πάρει διψήφιο ποσοστό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 January 2001 - 21:30:36 UTC