Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραδιενέργεια-ΝΑΤΟ-Σημίτης-Τσοχατζόπουλος-Καραμανλής.
  • [02] Εκθεση της ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΤΑΝΛΕΙ:"Αγοράστε Ελλάδα".
  • [03] ΚΕ ΝΔ-Ο Καραμανλής-Δυναμική αντιπολίτευση.
  • [04] ΚΕ ΝΔ-Διατήρησε τους χαμηλούς τόνους η Μπακογιάννη.
  • [05] Γερμανία-Αγριος ξυλοδαρμός Ελληνα από νεοναζιστές.
  • [06] Συνάντηση Σημίτη με Ιάπωνα πρωθυπουργό.
  • [07] Βόμβες μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων.

  • [01] Ραδιενέργεια-ΝΑΤΟ-Σημίτης-Τσοχατζόπουλος-Καραμανλής.

    13/01/2001 20:49:09

    Το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλεί το ουράνιο, από τους βομβαρδισμούς στο Κόσοβο, θα εξετασθεί την ερχόμενη Τρίτη από ειδική επιτροπή του ΝΑΤΟ. Χθες, μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, τόνισε οτι η κυβέρνηση πιέζει το ΝΑΤΟ να δώσει στοιχεία, πρόσθεσε οτι η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και δρα υπεύθυνα και ερευνά όχι με φήμες, με πολιτικές κορώνες και υπό πίεση. Να χυθεί άπλετο από το ΝΑΤΟ για το θέμα αυτό, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, στη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο Κόσοβο. Παράλληλα, έκανε δεκτό το αίτημα 142 Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται στην περιοχή, να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ασθμαίνουσα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, την εξωτερική μας πολιτική και έξωθεν υπαγορευμένη. Τις δηλώσεις έκανε στη διάρκεια ομιλίας του στις εργασίες της ΚΕ του κόμματος, όπου μεταξύ άλλων, ζήτησε να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι για τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου, καθώς επίσης και την απαγόρευση χρήσης τους.

    [02] Εκθεση της ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΤΑΝΛΕΙ:"Αγοράστε Ελλάδα".

    13/01/2001 20:49:03

    Τη μέχρι τώρα αρνητική της στάση απέναντι στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Σοφοκλέους, μεταβάλλει με νέα έκθεσή της η ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΤΑΝΛΕΙ. Η έκθεση, που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη, θεωρεί οτι είναι δίκαιη τιμή για το γενικό δείκτη του ελληνικού Χρηματιστηρίου το επίπεδο των 3.700 μονάδων και καλεί τους επενδυτές να αντικαταστήσουν το σύνθημα "αντίο Ελλάδα" με το "αγοράστε Ελλάδα". Σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν την αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς, ανακοίνωσε χθες ο υφυπ. Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας.

    [03] ΚΕ ΝΔ-Ο Καραμανλής-Δυναμική αντιπολίτευση.

    13/01/2001 20:48:56

    Εξωστρέφεια, δυναμική αντιπολίτευση και προτάσεις για την μετεξέλιξη του κόμματος, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, ζήτησε από τα μέλη της ΚΕ ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το κόμμα θα πρέπει να εντείνει την πολιτική του δράση και να ασκήσει πιο έντονο και υπεύθυνο έλεγχο στην εξουσία. Απευθύνοντας εμμέσως μήνυμα στην κα Μπακογιάννη, επέμεινε ότι δεν θα δεχθεί παραβίαση του καταστατικού, υπογραμμίζοντας ότι "οι αιτιάσεις και οι εισηγήσεις για παρεκτροπές δεν χωρούν". Επίσης, απέδωσε την ήττα του κόμματός του σε καθεστωτικές πρακτικές και τη συμμαχία της κυβέρνησης με συμφέροντα. Αναφερόμενος τέλος στην πορεία του Χρηματιστηρίου, έκανε λόγο για έγκλημα και ζήτησε την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

    [04] ΚΕ ΝΔ-Διατήρησε τους χαμηλούς τόνους η Μπακογιάννη.

    13/01/2001 20:48:50

    Από την πλευρά της, η κα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΚΕ απέφυγε την προσωπική αντιπαράθεση με τον Κώστα Καραμανλή. Είπε οτι στο συνέδριο

    θα πρέπει η ΝΔ να μετεξελιχθεί σε πολιτικό μηχανισμό και όχι σε κόμμα μηχανισμών. Τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν να μοιράζονται στα δύο τα μέλη του κόμματος, ενώ επιτέθηκε στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ μιλώντας για αποκλεισμούς στελεχών. Επανέφερε τις προτάσεις της για επανίδρυση του κόμματος και επέμεινε ότι οι σύνεδροι θα πρέπει να εκλέγονται απευθείας από τα μέλη του κόμματος. Τη δική της κρίση δεν επιτρέπεται να την εμφανίζει σαν γενικευμένη κρίση της κοινωνίας και των θεσμών, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις δηλώσεις Καραμανλή για το έργο της κυβέρνησης.

    [05] Γερμανία-Αγριος ξυλοδαρμός Ελληνα από νεοναζιστές.

    13/01/2001 20:48:43

    Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, από γερμανούς νεοναζιστές, έπεσε 30χρονος Ελληνας έξω από εστιατόριο του Μονάχου, με αποτέλεσμα να διακομισθεί

    στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Ο Ελληνας, κάτοικος Μονάχου, δέχθηκε την επίθεση χθες το βράδυ από πέντε νεοναζιστές, οι οποίοι τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι. Μία παρέα, δέκα ατόμων, ανάμεσά τους και δύο Τούρκοι, προσπάθησαν να βοηθήσουν, επακολούθησε συμπλοκή, αλλά ευτυχώς στο άκουσμα των σειρήνων των αστυνομικών περιπολικών οι σκίνχεντς ετράπησαν σε φυγή. Η αστυνομία κατόρθωσε πάντως να συλλάβει 15 από τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

    [06] Συνάντηση Σημίτη με Ιάπωνα πρωθυπουργό.

    13/01/2001 20:48:36

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει απόψε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρας μας. Ο ιάπωνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [07] Βόμβες μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων.

    13/01/2001 20:48:29

    Τρεις βόμβες μολότοφ πέταξαν πέντε άγνωστοι το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου. Οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, εξύβρισαν μια γυναίκα αστυνομικό που έκανε χρέη σκοπού και αμέσως μετά πέταξαν τις μολότοφ στην είσοδο του τμήματος. Η αστυνομικός πρόλαβε και μπήκε στο τμήμα και δεν τραυματίστηκε, αλλά από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές σε ένα περιπολικό του τμήματος και σε ένα ΙΧ αστυνομικού, που ήταν σταθμευμένο απ'έξω. Από την αστυνομία έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές υπόπτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 January 2001 - 21:30:34 UTC