Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η κηδεία του Παντελή Σφηνιά.
  • [02] Τρελές αγελάδες-Σύσκεψη-Ανωμερίτης.
  • [03] Ανασυγκρότηση ΕΣΥ-Νομοσχέδια-Παπαδόπουλος.
  • [04] Συνέντευξη Καραμανλή-"Ετοιμη η ΝΔ για ισχυρή κυβέρνηση".
  • [05] Εκσυγχρονισμός Δημόσιας Διοίκησης-Νομοσχέδιο.
  • [06] Κυβερνητική Επιτροπή-Οικονομία-Σημίτης.
  • [07] Βουλή-Πανωτόκια-Αναστολή πλειστηριασμών.
  • [08] Πάτρα-Κ.Στεφανόπουλος.

  • [01] Αύριο η κηδεία του Παντελή Σφηνιά.

    30/11/2000 21:30:06

    Απέκλεισαν κατηγορηματικά οι ιατροδικαστές το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή και ατυχήματος το θάνατο του Παντελή Σφηνιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρισε λυπηρό το γεγονός και τόνισε οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι επιβεβλημένη η σιωπή. Τραγική χαρακτήρισε την αυτοκτονία Σφηνιά και ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της εταιρίας, αποφασίσθηκε τη θέση του αυτόχειρα στην εταιρία να πάρει ο επιστήθιος φίλος του Γιάν.Λεφάκης.

    Η κηδεία θα γίνει αύριο από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    [02] Τρελές αγελάδες-Σύσκεψη-Ανωμερίτης.

    30/11/2000 21:29:58

    Για το θέμα των τρελών αγελάδων συνεδρίασε η Επιστημονική Επιτροπή του υπ. Γεωργίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός τη χώρα μας θα επισκεφθούν στις 29 Ιανουαρίου ειδικοί για επιθεώρηση, ενώ μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η καθολική απαγόρευση εντέρων βοοειδών, κάθε ηλικίας, αλλά όχι των αιγοπροβάτων κάτω των 12 μηνών, καθώς και η απαγόρευση των κρεαταλεύρων και των οστεαλεύρων. Δεν εμπνέει ανησυχία το κρούσμα που εμφανίσθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσεί 55χρονη γυναίκα, δηλώνει η υφυπουργός Υγείας. Σε ανακοίνωση που εξεδωσε το βράδι το υπ. Υγείας απευθύνει έκκληση για για ψύχραιμη αντιμετώπιση φαινομένων όπως αυτό της 55χρονης γυναίκας, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων με εξελισσόμενη εγκεφαλοπάθεια, η οποία όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν σχετίζεται με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

    [03] Ανασυγκρότηση ΕΣΥ-Νομοσχέδια-Παπαδόπουλος.

    30/11/2000 21:29:51

    Τα δύο πρώτα νομοσχέδια από το σύνολο των έξι που έχουν σαν στόχο να ανασυγκροτήσουν το ΕΣΥ, θα έχουν κατατεθεί και ψηφισθεί από τη Βουλή πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού. Τη δήλωση έκανε ο υπ. Υγείας, ο οποίος υποστήριξε οτι οι αλλαγές αυτές είναι ποιοτικού και όχι μόνο οργανωτικού χαρακτήρα. Μεταξύ των αλλαγών είναι οτι τα νοσοκομεία θα διοικούνται από το Συμβούλιο Διοίκησης του μάνατζερ κάθε νοσοκομείου, ενώ θα έχουν δικό τους προϋπολογισμό. Επίσης θα προσληφθούν 5.000 άτομα τους επόμενους μήνες.

    [04] Συνέντευξη Καραμανλή-"Ετοιμη η ΝΔ για ισχυρή κυβέρνηση".

    30/11/2000 21:29:44

    Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε κουρασμένη την κυβέρνηση τονίζοντας οτι το κόμμα του είναι έτοιμο να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση. Αφησε ωστόσο να εννοηθεί οτι δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, διότι η ΝΔ δεν μπορεί να τις επιβάλει. Για το θέμα Αβραμόπουλου υποστήριξε οτι έχει ήδη μιλήσει για το θέμα, χαρακτηρίσε ικανό άτομο την κα Αγγελοπούλου, ενώ για το θέμα της βασιλικής περιουσίας, είπε οτι οι επιθέσεις της κυβέρνησης αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

    [05] Εκσυγχρονισμός Δημόσιας Διοίκησης-Νομοσχέδιο.

    30/11/2000 21:29:38

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης (Πρόγραμμα Πολιτεία).

    Με το νομοσχέδιο, η Περιφέρεια διαρθρώνεται οργανωτικά με επικεφαλής τον ΓΓ της Περιφέρειας, αρμόδιο για το συντονισμό και την παρακολούθηση της δράσης των υπηρεσιών και για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν την οργάνωση και διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού της. Νέο στοιχείο του νομοσχεδίου είναι πως το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα μπορεί να καθορίζει εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης υπαλλήλων που εργάζονται τις απογευματινές ώρες ή κατά το Σάββατο, μικρότερο του γενικώς ισχύοντος, ως κίνητρο εργασίας σε υπηρεσίες που θα λειτουργούν και απογευματινές ώρες. Επίσης, σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου απαγορεύεται η ανέγερση οικοδομών, κτισμάτων και άλλων εγκαταστάσεων εντός δημοσίων ή ιδιωτικών δασών που καταστράφηκαν από πυρκαγιές.

    [06] Κυβερνητική Επιτροπή-Οικονομία-Σημίτης.

    30/11/2000 21:29:31

    Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και θέματα γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη οπότε και θα συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα αυτά και ειδικότερα το θέμα της οικονομίας. Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης συμμετείχε στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την επέτειο της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στο ελληνικό κράτος.

    [07] Βουλή-Πανωτόκια-Αναστολή πλειστηριασμών.

    30/11/2000 21:29:24

    Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2001, από Τράπεζες για χρέη δανείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στη Βουλή στη διάρκεια συζήτησης τροπολογίας της ΝΔ για τα πανωτόκια. Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου αποδέχθηκε να υποχρεωθούν οι τράπεζες να δίνουν, εντός τριών μηνών από την υποβολή αίτησης, αναλυτικούς καταλόγους με το χρέος των δανειοληπτών, ενώ δεσμεύθηκε να μελετήσει το ζήτημα των πανωτοκίων με συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    [08] Πάτρα-Κ.Στεφανόπουλος.

    30/11/2000 21:29:16

    Ευθεία απάντηση σε όσους καλλιεργούν κλίμα απαξίωσης της πολιτικής ζωής του τόπου, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, απαντώντας σε προσφώνηση του δημάρχου Πατρέων στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέα. Ο κ.Στεφανόπουλος

    απαντώντας, όπως είπε, σε αρνητική κριτική που γίνεται μέσω των εφημερίδων, τόνισε ότι σήμερα ο τόπος πάει καλά, τα κόμματα πάνε καλά, οι πολιτικοί πάνε καλά και η κοινωνία πάει καλά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 November 2000 - 21:30:24 UTC