Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάτρα-Ομιλία Χριστόδουλου στον Αγιο Ανδρέα
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Σότο
  • [03] Καραμανλής-Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου-Γεύμα
  • [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων
  • [05] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [06] Βουλή-Εργασιακό νομοσχέδιο
  • [07] Πληθωρισμός-Δηλώσεις Παπαδήμου
  • [08] Αγορά καυσίμων-Χριστοδουλάκης
  • [09] Υπουργείο Γεωργίας-"τρελές αγελάδες"
  • [10] Αυτοκτονία Σφηνιά-Ερωτηματικά
  • [11] Συναντήσεις Παπανδρέου.
  • [12] Νομοσχέδιο-Εργασιακά.
  • [13] Ολυμπιακή Αεροπορία-Ερώτηση.
  • [14] Δάση-Σύνταγμα.

  • [01] Πάτρα-Ομιλία Χριστόδουλου στον Αγιο Ανδρέα

    30/11/2000 13:45:27

    Σκληρή γλώσσα κατά των ισχυρών της γής, που διάκεινται εχθρικά στην Εκκλησία του Χριστού, χρησιμοποίησε σήμερα στο κήρυγμά του, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μετά την επίσημη δοξολογία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ανδρέου, πολιούχου της Πάτρας. Ο κ. Χριστόδουλος, χαρακτήρισε αντίχριστες τις δυνάμεις του μίσους που κατευθύνουν την πολιτική μικρών και μεγάλων κρατών.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Σότο

    30/11/2000 13:45:19

    Με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Λόλογλου στο πλαίσιο των επαφών που έχει η Αγκυρα με τις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα της εταιρικής σχέσης με την κοινότητα.

    [03] Καραμανλής-Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου-Γεύμα

    30/11/2000 13:45:11

    Σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, θα μιλήσει αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Αναμένεται να ασκήσει οξεία κριτική στην κυβέρνηση και θα αναφερθεί και στις νέες δηλώσεις και κινήσεις του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το βράδυ ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε πρώην βουλευτές και πολιτευτές του κόμματός του σε εκδήλωση που θα γίνει σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    30/11/2000 13:45:02

  • Κανονικά εκτελούνται απο το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων απο τον Πειραιά και τη Ραφήνα προς τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησσα, μετά την άρση της απαγόρευσης του απόπλου.

    [05] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    30/11/2000 13:44:56

  • Με το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την πορεία της οικονομίας, ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση η κυβερνητική επιτροπή υπο τον Κώστα Σημίτη. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή με την ευκαιρία της εκδήλωσης για το εορτασμό των 80 χρόνων απο την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα. Σημειώνεται οτι 61 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθές στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και ζητούν εξηγήσεις για την πορεία της οικονομίας.

    [06] Βουλή-Εργασιακό νομοσχέδιο

    30/11/2000 13:44:49

  • Αρχισε χθές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο . Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης τόνισε οτι η κυβέρνηση έχει μια συνολική στρατηγική για τη δημιουργία μαζικής απασχόλησης και επιδιώκει να αντικαταστήσει την υπάρχουσα ευελιξία στην αγορά εργασίας με μια καινούργια που να διασφαλίζει όρους ανάπτυξης. Οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης επανέλαβαν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο, τονίζοντας οτι δεν θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    [07] Πληθωρισμός-Δηλώσεις Παπαδήμου

    30/11/2000 13:44:41

  • Στο 3% είναι πιθανό να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός το δεύτερο εξάμηνο του 2001 εκτιμά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος προέβλεψε επίσης οτι η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι θετική. Στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική του 2000, που κατέθεσε χθές στη Βουλή, επισημαίνεται η ανάγκη η εθνική οικονομική και διαρθρωτική πολιτική να ανταποκρίνεται έγκαιρα και με ευελιξία στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

    [08] Αγορά καυσίμων-Χριστοδουλάκης

    30/11/2000 13:44:34

  • Συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αγορά καυσίμων, θα έχει το απόγευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης. Θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς, που έχει προκαλέσει την αντίδραση των βενζινοπωλών.

    [09] Υπουργείο Γεωργίας-"τρελές αγελάδες"

    30/11/2000 13:44:26

  • Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα των "τρελών αγελάδων" και για το λόγο αυτό συνεδριάζει εκτάκτως στην Αθήνα η συμβουλευτική επιτροπή για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών υπο την προεδρία του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Ανωμερίτη. Η χώρα μας αναμένεται να ζητήσει την οριστική απαγόρευση των ζωάλευρων στη διατροφή των ζώων και τη γενίκευση των "γρήγορων τέστ" για την ασθένεια, στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕυρωπαΪκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Στο μεταξύ, πέντε νέα κρούσματα της ασθένειας εντοπίστηκαν στην ανατολική και δυτική Γαλλία και ένα ακόμη στην Ελβετία. Χθές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την πλήρη αλλά προσωρινή απαγόρευση των ζωικών αλεύρων στις ζωοτροφές.

    [10] Αυτοκτονία Σφηνιά-Ερωτηματικά

    30/11/2000 13:44:17

  • Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για τη χθεσινή αυτοκτονία του αντιπροέδρου της "Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφιν" Παντελή Σφηνιά. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στρέφονται στις τελευταίες ώρες του θύματος και στις επαφές και τα τηλεφωνήματα που είχε με διάφορα άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκε σημείωμα του αυτόχειρα, ενώ το πρωί κλιμάκιο της ασφάλειας εξέτασε το γραφείο του στον Πειραιά. Το πρωί έγινε η νεκροψία-νεκροτομή και όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, ο θάνατος του Παντελή Σφηνιά ήταν ακαριαίος. Αύριο θα γίνει στην Αθήνα η κηδεία του. Στο μεταξύ με εισαγγελική παρέμβαση επαναλαμβάνονται τα δρομολόγια των Μινωϊκών Γραμμών που είχαν "δέσει" σε ένδειξη πένθους. Εως αύριο ανεστάλη και η διαπραγμάτευση της μετοχής των Μινωϊκών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    [11] Συναντήσεις Παπανδρέου.

    30/11/2000 09:41:36

    Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Λόλογλου, συναντάται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των επαφών που έχει η Αγκυρα με τις 15 χώρες για το θέμα της εταιρικής σχέσης με την ΕΕ. Ακολούθως ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [12] Νομοσχέδιο-Εργασιακά.

    30/11/2000 09:41:30

    Στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής άρχισε χθες η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, τόνισε οτι η κυβέρνηση έχει μια συνολική στρατηγική για τη δημιουργία μαζικής απασχόλησης και επιδιώκει να αντικαταστήσει την υπάρχουσα "ευελιξία" στην αγορά εργασίας με μια καινούργια που να διασφαλίζει όρους ανάπτυξης. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης επανέλαβαν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο.

    [13] Ολυμπιακή Αεροπορία-Ερώτηση.

    30/11/2000 09:41:22

    Εξηνταένα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθες στη Βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για την πορεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Με την ερώτηση ζητείται απο τον κ. Βερελή να απαντήσει σε ποιά λύση προσανατολίζεται η κυβέρνηση σχετικά με την Ολυμπιακή και πως η λύση αυτή θα διασφαλίσει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και το εργασιακό και ασφαλιστικό μέλλον των εργαζομένων στης ΟΑ.

    [14] Δάση-Σύνταγμα.

    30/11/2000 09:41:11

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος που αφορά τα δάση θα επαναδιατυπωθεί εναρμονισμένη με την απόφαση του ΣτΕ, η οποία δεν επιτρέπει στον κοινό νομοθέτη να τροποποιεί κατά το δοκούν την έννοια των δασικών εκτάσεων. Αυτό δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά και από συναντήσεις που είχε με οικολογικές οργανώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 November 2000 - 12:30:42 UTC