Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήθος ερωτηματικών από την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά.
  • [02] Οικονομία-Αισιοδοξία Παπαδήμου.
  • [03] Επίσκεψη Σημίτη στην Ουγγαρία-Δηλώσεις.
  • [04] Τρελές αγελάδες-ΕΕ-Απαγόρευση ζωικών αλεύρων.
  • [05] Βασιλική περιουσία-Δηλώσεις Χυτήρη-Μητσοτάκης.
  • [06] ΓΣΕΕ-Απεργία στις 7 Δεκεμβρίου-Στάση εργασίας στο δημόσιο.

  • [01] Πλήθος ερωτηματικών από την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά.

    29/11/2000 21:15:37

    Eρωτηματικα εγείρει η αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Μίνοαν Φλάιν Ντόλφιν, ο οποίος έπεσε το μεσημέρι από τον 6-ο όροφο των γραφείων της εταιρίας στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Το όνομα του έγινε ευρύτερα γνωστό, καθώς η εταιρία είναι ιδιοκτήτρια του μοιραίου πλοίου "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ", που βυθίσθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου ανοικτά της Πάρου, παρασέρνοντας στο θάνατο 81 άτομα. Τη θλίψη τους εξέφρασαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

    [02] Οικονομία-Αισιοδοξία Παπαδήμου.

    29/11/2000 21:15:31

    Την εκτίμηση οτι το δεύτερο εξάμηνο του 2001 ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3%, ενώ η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι θετική, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, παραδίδοντας την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική του 2000. Ο κ.Παπαδήμος

    υποστήριξε οτι επιτεύχθηκε ένας υψηλός βαθμός σταθερότητας των τιμών που ικανοποίησαν τα κριτήρια σύγκλισης τονίζοντας παράλληλα, ότι η μείωση των επιτοκίων θα απελευθερώσει κεφάλαια από άλλες μορφές επενδύσεων. Σε μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

    [03] Επίσκεψη Σημίτη στην Ουγγαρία-Δηλώσεις.

    29/11/2000 21:15:25

    Η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης γιατί πιστεύει ότι μόνο αν ολοκληρωθεί η διεύρυνση με τις χώρες αυτές, θα υπάρξει η ειρήνη και σταθερότητα στην Ευρώπη. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτωρ Ορμπαν. Ο κ.Σημίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής στη Νίκαια και τόνισε ότι πρέπει να προωθηθούν θέματα όπως η απασχόληση, η πορεία της ΕΕ και άλλα.

    [04] Τρελές αγελάδες-ΕΕ-Απαγόρευση ζωικών αλεύρων.

    29/11/2000 21:15:18

    Την προσωρινή απαγόρευση των ζωικών αλεύρων στην κτηνοτροφία σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου των τρελών αγελάδων. Η απόφαση αυτή δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2001. Αύριο συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Γεωργίας, ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Γεωργίας των 15. Στο μεταξύ, πέντε νέα κρούσματα της ασθένειας εντοπίστηκαν στην ανατολική και δυτική Γαλλία, καθώς και ένα ακόμα στην Ελβετία.

    [05] Βασιλική περιουσία-Δηλώσεις Χυτήρη-Μητσοτάκης.

    29/11/2000 21:15:11

    Αιχμές κατά του Κώστα Μητσοτάκη για τα πολύτιμα αντικείμενα της βασιλικής περιουσίας που "έφυγαν" από το Τατόι επί κυβερνήσεώς του, άφησε σήμερα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης. Είπε ότι πρόκειται για μεγάλης αξίας αντικείμενα τα οποία έφυγαν με βοήθεια της τότε κυβέρνησης και κανένα σπιτάκι και κανένα κομμάτι εδάφους δεν ανήκει στον τέως.

    [06] ΓΣΕΕ-Απεργία στις 7 Δεκεμβρίου-Στάση εργασίας στο δημόσιο.

    29/11/2000 21:15:05

    Με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας στις υπηρεσίες του δημοσίου, θα συμμετάσχει η ΑΔΕΔΥ στην απεργία της ΓΣΕΕ, στις 7 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ τη διοργάνωση άλλου μεγάλου πανεργατικού συλλαλητηρίου, τις απογευματινές ώρες, την ημέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμό. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ εξουσιοδοτεί τις Ομοσπονδίες του δημοσίου να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες στις 7 Δεκεμβρίου, σε όποιους κλάδους εκτιμηθεί ότι αυτό είναι δυνατόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 November 2000 - 21:30:22 UTC