Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση μαχητικού-Νεκρός ο πιλότος
  • [02] Χάγη-Σύνοδος για το κλίμα του πλανήτη
  • [03] Κληρίδης-Συνάντηση με Στεφανόπουλο, Μητσοτάκη, Καραμανλή.
  • [04] ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου-Τραυματίστηκε μια 40χρονη
  • [05] Βελιγράδι-Συνάντηση με Κοστούνιτσα θα έχει ο Γ. Παπαντωνίου
  • [06] Την Πράγα επισκέπτεται αποτο απόγευμα ο Κωστής Στεφανόπουλος
  • [07] Τρείς εκρήξεις στην Αττική.
  • [08] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Αγχίαλο
  • [09] Βόμβες- Εκρηξη
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] Καραμανλής -Περιοδεία
  • [12] Φιλελεύθεροι
  • [13] Επίσκεψη Στεφανόπουλου
  • [14] Καιρός- Πρόγνωση.

  • [01] Πτώση μαχητικού-Νεκρός ο πιλότος

    13/11/2000 14:08:07

    Μαχητικό αεροσκάφος "F-16", κατέπεσε και συνετρίβη το πρωϊ στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ο χειριστής υποσμηναγός Κωνσταντίνος Κακκαβάς. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εκτελούσε εικονικές βολές στο πεδίο βολής οταν κάτω απο άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή αμέσως μετά την εκτέλεση της άσκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται ο πιλότος να υπέστη απώλεια προσανατολισμού ενώ περιορίζεται η πιθανότητα μηχανικής βλάβης. Ο άτυχος πιλότος είχε συμπληρώσει 550 ώρες πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται απο επιτροπή εμπειρογνωμόνων

    [02] Χάγη-Σύνοδος για το κλίμα του πλανήτη

    13/11/2000 13:31:38

  • Στη σκιά των δυσοίωνων προβλέψεων για το κλίμα του πλανήτη, συγκαταλείται σήμερα στη Χάγη Παγκόσμια Σύνοδος με τη συμμετοχή 180 χωρών. Στη διάρκεια της συνόδου, που θα ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου, Θα συζητηθεί το θέμα μείωση των εκπομπών αερίων, που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις και για την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Αστεροσκοπείου, που δημοσίευσε χθές η "Καθημερινή", στα επόμενα 30 χρόνια η μέση αύξηση της θερμοκρασίας στη χώρα μας θα ανέλθει μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου γεγονός που θα επηρεάσει σοβαρά τη ζωή μας.

    [03] Κληρίδης-Συνάντηση με Στεφανόπουλο, Μητσοτάκη, Καραμανλή.

    13/11/2000 13:31:32

  • Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη για το Κυπριακό. Το πρωί ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε οτι το κόμμα του στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και επανέλαβε οτι δε νοείται ευρωπαϊκή διεύρυνση χωρίς την Κύπρο. Απο την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις συζητήσεις για το Κυπριακό υπογράμμισε οτι δεν είναι αισιόδοξος, αλλά ούτε και απαισιόδοξος. Αύριο ο κ. Κληρίδης θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον πρωθυπουργό είχε το πρωί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    [04] ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου-Τραυματίστηκε μια 40χρονη

    13/11/2000 13:31:24

  • ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε το πρωϊ απο την πορεία του και έπεσε σε στάση λεωφορείου στο Αιγάλεω Αττικής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η 40χρονη Ελένη Χατζηγεωργίου. Το θύμα νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ ο 20χρονος οδηγός του ΙΧ Σταύρος Κάκαρης συνελήφθη και κρατείται.

    [05] Βελιγράδι-Συνάντηση με Κοστούνιτσα θα έχει ο Γ. Παπαντωνίου

    13/11/2000 13:31:18

  • Με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και τον υπουργό Οικονομίας της χώρας συναντάται σήμερα στο Βελιγράδι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος συνοδεύεται απο κυβερνητικό κλιμάκιο και δεκάδες Ελληνες επιχειρηματίες, θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Σόφια και στα Σκόπια, όπου θα έχει ανάλογες συναντήσεις στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [06] Την Πράγα επισκέπτεται αποτο απόγευμα ο Κωστής Στεφανόπουλος

    13/11/2000 13:31:11

  • Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πράγα πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προσκεκλημένος του Τσέχου ομολόγου του Βάτσλαβ Χάβελ. Στοχος της επίσκεψης αυτής είναι η περαιτέρω διεύρυνση των ήδη καλών ελληνοτσεχικών σχέσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενω θα επαναληφθεί η ελληνική υποστήριξη στην προσπάθεια της Τσεχίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

    [07] Τρείς εκρήξεις στην Αττική.

    13/11/2000 13:31:04

  • Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες" ανέλαβε την ευθύνη των εκρήξεων τριών μηχανισμών, που είχαν τοποθετηθεί στη διάρκεια της νύχτας στο εργαστήριο γλυπτικής Παπαγιάννη, στη Μεταμόρφωση και στις εισόδους των υποκαταστημάτων των Τραπεζών Citybank και Barkley's στη Βούλα. Σημειώνεται οτι ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης φιλοτέχνησε τον ανδριάντα του στρατηγού Μάρσαλ που τοποθετήθηκε στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας.

    [08] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Αγχίαλο

    13/11/2000 12:49:25

  • Μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τύπου "F-16" κατέπεσε λίγο πρίν τις 12 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Αγχιάλου στο νομό Μαγνησίας. Το μαχητικό αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική άσκηση στο πεδίο βολής της Αγχιάλου. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την ανεύρεση του χειριστή του αεροσκάφους, το οποίο είναι μονοθέσιο.

    [09] Βόμβες- Εκρηξη

    13/11/2000 08:20:52

    Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες" ανέλαβε την ευθύνη των εκρήξεων των τριών εκρηκτικών μηχανισμών στο εργαστήριο γλυπτικής Παπαγιάννη,στη Μεταμόρφωση και στις εισόδους των υποκαταστημάτων των Τραπεζών της Citybank και Barkley's στη Βούλα.

    [10] Ελληνοτουρκικά

    13/11/2000 08:20:46

    Την ευθύνη για την ακολουθούμενη πολιτική απέναντι στην Τουρκία αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Οπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στη χθεσινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το ρίσκο το έχει πάρει ο ίδιος και όχι η Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, κάλεσε χθες την Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί την ΕΕ ως "ασπίδα" για τη διευθέτηση των διαφορών της με την Τουρκία και για τη διένεξη για το Κυπριακό. Χαρακτήρισε επίσης αποδεκτό και λογικό το κείμενο εταιρικής σχέσης Τουρκίας-ΕΕ.

    [11] Καραμανλής -Περιοδεία

    13/11/2000 08:20:40

    Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής,που περιόδευσε χθές στην Πελοπόννησο. Ο κ. Καραμανλής

    κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι αντί να απαιτεί απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην ουσία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σαν άβουλος θεατής. Τόνισε οτι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να χαραχθεί επιτέλους μία μακρόπνοη εθνική στρατηγική για τη νέα εποχή, που θα στηρίζει ουσιαστικά τον αγρότη.

    [12] Φιλελεύθεροι

    13/11/2000 08:20:33

    Αυτόνομη πολιτική παρουσία επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους "Οι Φιλελεύθεροι", μένοντας όμως ανοιχτοί σε συνεργασίες, εκλογικές και μη, με φιλελεύθερα ρεύματα, που εμφανίζονται σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτό αποφάσισε το κόμμα του Στέφανου Μάνου στο δεύτερο συνέδριό του, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες.

    [13] Επίσκεψη Στεφανόπουλου

    13/11/2000 08:20:27

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πράγα πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προσκεκλημένος του Τσέχου ομολόγου του Βατσλαβ Χάβελ. Στοχος της επίσκεψης αυτής είναι η περαιτέρω διεύρυνση των ήδη καλών ελληνοτσεχικών σχέσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενω θα επαναληφθεί η ελληνική υποστήριξη στην προσπάθεια της Τσεχίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

    [14] Καιρός- Πρόγνωση.

    13/11/2000 07:01:08

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στην ανατολικη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση απο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 20 βαθμούς, στα δυτικά 8 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 21 βαθμούς κελσίου.

    ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση απο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 21 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 7 με 20 βαθμούς Κελσίου.

    Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

    Σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 November 2000 - 12:30:58 UTC