Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2002-Αλβανία-Ελλάδα 2-0.
  • [02] Ολυμπιακοί 2004-Παρέμβαση Ρογκ-Αντίδραση κυβέρνησης.
  • [03] Η Βουλή τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ.
  • [04] Εθνικό σχέδιο δράσης για τα Βαλκάνια.
  • [05] ΣΑΜΙΝΑ-Συντηρητική κατάσχεση της εταιρίας.
  • [06] Παραίτηση Σαλαλέ από ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Αντιδράσεις.
  • [07] Αλβανός κράτησε για δύο ώρες όμηρο μία συμπατριώτισσά του.
  • [08] Ανέβασε τους τόνους πάλι ο Χριστόδουλος.
  • [09] Κοσκωτάς-Αίτηση αποφυλάκισης.
  • [10] Παρέμβαση της ΔΟΕ για Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [11] Αίτηση αποφυλάκισης Κοσκωτά
  • [12] Θεσσαλονίκη-Ληστεία στην Τούμπα.
  • [13] Πειραιάς - Λαθρεμπόριο τσιγάρων
  • [14] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [15] Συνεδρίαση τομεαρχών της ΝΔ
  • [16] Βαλκάνια-Ελλάδα.
  • [17] Σαλαλές-ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2002-Αλβανία-Ελλάδα 2-0.

    11/10/2000 21:57:13

    Γιά μία ακόμη φορά η εθνική μας ομάδα έδειξε ότι δεν είναι ικανή γιά μεγάλα πράγματα. Εχασε με 2-0 στα Τίρανα από την Αλβανία και πλέον, μόνο άν έρθουν τα "πάνω-κάτω" θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ 2002. Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι διεθνείς μας έχασαν ...μόνοι τους αυτό το σημαντικό παιχνίδι, καθώς βρέθηκαν πολλές φορές πολύ κοντά στο γκολ, όμως είχαν εκνευριστική αστοχία, που σίγουρα δεν αρμόζει σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Μπούσι (49') και Φακάι (90').

    [02] Ολυμπιακοί 2004-Παρέμβαση Ρογκ-Αντίδραση κυβέρνησης.

    11/10/2000 21:27:47

    Την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η παρέμβαση του αντιπρόεδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, που ζήτησε τη δημιουργία υπουργείου Ολυμπιάδας και κάλεσε την κυβέρνηση και τον Αθήνα 2004 να σταματήσουν τις αψιμαχίες. Εχουμε καταλήξει στα πρόσωπα, στα όργανα και στο μοντέλο διαχείρισης και είμαστε βέβαιοι οτι θα τα καταφέρουμε, τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα έργα θα υλοποιηθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Λαλιώτης και πρόσθεσε ότι δεν γίνονται αποδεκτά τελεσίγραφα, ούτε και εκβιασμοί.

    [03] Η Βουλή τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ.

    11/10/2000 21:27:41

    Σε ειδική συνεδρίαση που έγινε στη βουλή, παρουσία των πολιτικών αρχηγών, τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ, με χρυσά και ασημένια μετάλλια. Οι επιτυχίες σας μας κάνουν υπερήφανους για τη νέα γενιά που ξέρει να αγωνίζεται, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Δώσατε το δίδαγμα ότι τίποτα δεν κατακτάται χωρίς κόπο, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε εθνική υπόθεση τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004. Σηκώσατε ψηλά τη σημαία της Ελλάδος δείχνοντας τη δύναμη της ψυχής σας και το μεγαλείο των ιδανικών σας, τόνισε από την πλευρά ο κ. Καραμανλής, ενώ θερμά λόγια εξέφρασαν η γγ του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

    [04] Εθνικό σχέδιο δράσης για τα Βαλκάνια.

    11/10/2000 21:27:35

    Ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο δράσης στα Βαλκάνια προωθεί η κυβέρνηση, μετά τις ιστορικές και ραγδαίες εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία

    Το σχέδιο, αφορά στήριξη των γειτονικών χωρών στα θέματα υγείας, στέγασης, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου. Ειδικά για τη Γιουγκοσλαβία απφασίστηκε να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια και για το σκοπό αυτό ο Γιάννος Παπαντωνίου θα μεταβεί τον άλλο μήνα στο Βελιγράδι. Τη σερβική πρωτεύουσα θα επισκεφθούν επίσης οι υπουργοί Αμύνης και Δημόσιας Τάξης για να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητάς τους.

    [05] ΣΑΜΙΝΑ-Συντηρητική κατάσχεση της εταιρίας.

    11/10/2000 21:27:28

    Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της πλοιοκτήτριας εταιρίας του ΣΑΜΙΝΑ, μέχρι του ποσού των 3,3 δις δρχ, ζητούν 18 συγγενείς έξι νεκρών του ναυαγίου, με αίτηση που υπέβαλαν στο πρωτοδικείο Πειραιά. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς μέρες πρόκειται να κατέβουν στο βυθισμένο σκάφος, ειδικοί δύτες, για να κάνουν πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τις ζημιές που έχει το πλοίο και τα πιθανά αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

    [06] Παραίτηση Σαλαλέ από ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Αντιδράσεις.

    11/10/2000 21:27:22

    Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Χρήστου Σαλαλέ προκειμένου να αναλάβει ηγετική θέση σε εταιρία του επιχειρηματία Κόκκαλη. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι ο καθένας έχει την ευθύνη των επιλογών του, ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για υπόγειες διαδρομές των διαπλεκομένων που πλέον έγιναν λεωφόροι.

    [07] Αλβανός κράτησε για δύο ώρες όμηρο μία συμπατριώτισσά του.

    11/10/2000 21:27:14

    Στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης κρατείται ο Αλβανός Χουσνίκ Ελέζι, ο οποίος κράτησε για περίπου δύο ώρες όμηρο μια συμπατριώτισσά του στο ψητοπωλείο του Μιχάλη Παραβάντου. Αρχικά ο δράστης, που ήταν σε κατάσταση μέθης, με την απειλή όπλου κρατούσε τρείς ομήρους, όλους αλβανούς υπαλλήλους του καταστήματος, αλλά στη συνέχεια απελευθέρωσε τους δύο και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Άνδρες των ΕΚΑΜ κινήθηκαν αστραπιαία αφόπλισαν και συνέλαβαν το δράστη.

    [08] Ανέβασε τους τόνους πάλι ο Χριστόδουλος.

    11/10/2000 21:27:04

    Ανέβασε και πάλι τους τόνους ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για το θέμα των ταυτοτήτων και μιλώντας στη σύνοδο της ιεραρχίας τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υποχωρούμε γιατί αν το πράξουμε θα είμαστε κατάπτυστοι. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι μητροπολίτες Ζακύνθου και Θηβών. Πάντως συνεχίζεται ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος έκανε λόγο για παιδομάζωμα και συμμορίτες.

    [09] Κοσκωτάς-Αίτηση αποφυλάκισης.

    11/10/2000 21:26:53

    Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος μετά από περίπου 12 χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές Κορυδαλλού, πήρε πενθήμερη άδεια. Ο Κοσκωτάς, που έχει καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη για το σκάνδαλο στην Τράπεζα Κρήτης, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την έκβαση της αιτησής του.

    [10] Παρέμβαση της ΔΟΕ για Ολυμπιακούς Αγώνες

    11/10/2000 14:11:19

    Νέα παρέμβαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής Ζακ Ρογκ ζήτησε οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες ένα χρόνο πριν τη διοργάνωση και αποκάλυψε οτι η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση της ΔΟΕ για σύσταση υπουργείου Ολυμπιάδας. Ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, απάντησε οτι απο τον Μάρτιο έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος, κάτι που θα διαπιστωθεί κατά την επίσκεψη της ΔΟΕ τον ερχόμενο μήνα στη χώρα μας."Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και πρέπει να μας αφήσουν να δουλέψουμε" δήλωσε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΔΟΕ.

    [11] Αίτηση αποφυλάκισης Κοσκωτά

    11/10/2000 12:44:03

  • Την πρώτη αίτηση αποφυλάκισής του υποστήριξε το πρωί, ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο Γιώργος Κοσκωτάς. Ο πρώτην τραπεζίτης, έχει εκτίσει το απαιτούμενο απο το νόμο χρονικό διάστημα των τριών πέμπτων της ποινής του και ζήτησε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Εξερχόμενος από το συμβούλιο ο Κοσκωτάς είπε ότι είναι αισιόδοξος για την αίτηση που υπέβαλε και ανέφερε ότι θέλει να δει τη ζωή του σαν σύγχρονος Ελληνας. Η αίτηση αποφυλάκισής του αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

    [12] Θεσσαλονίκη-Ληστεία στην Τούμπα.

    11/10/2000 12:43:57

  • Δύο άγνωστοι μαχαίρωσαν ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όταν απέτυχαν να τον ληστέψουν. Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα του 64χρονου Χρήστου Μιχαηλίδη, στην Τούμπα και του ζήτησαν την είσπραξη. Η σύζυγός του όμως, ενεργοποίησε το συναγερμό, γεγονός που φόβισε τους δράστες, ενας απο τους οποίους τραυμάτισε με μαχαίρι, στην κοιλιά, το Μιχαηλίδη. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να πάρουν τα χρήματα, ενώ το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

    [13] Πειραιάς - Λαθρεμπόριο τσιγάρων

    11/10/2000 12:43:51

  • Τέσσερις Ελληνοπόντιους και τρείς Ρώσους συνέλαβαν τα ξημερώματα άνδρες του Λιμενικού Σώματος, για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Οι Ρώσοι, μέλη του πληρώματος του πλοίου "Ιρπις" ήταν έτοιμοι να παραδώσουν 550 χαρτοκιβώτια με λαθραία ελληνικά τσιγάρα στην περιοχή "Σουπιά" της Τροιζηνίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελεία, ενώ φορτίο και σκάφος κατασχέθηκαν.

    [14] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    11/10/2000 12:43:45

  • Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στις νέες προοπτικές που διανοίγονται στα Βαλκάνια, εξετάζεται στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπο τον Κώστα Σημίτη. Θα συζητηθεί κυρίως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση των χωρών της περιοχής. Σχετικές εισηγήσεις θα αναπτύξουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας.

    [15] Συνεδρίαση τομεαρχών της ΝΔ

    11/10/2000 12:43:39

  • Συνεδριάζουν σήμερα στη Ρηγίλλης οι τομεάρχες της ΝΔ υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή. Χθες στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο θέμα της διαπλοκής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή οτι δεν έχει συμφιλιωθεί με το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Απριλίου καθώς και για έλλειψη θέσεων και προτάσεων.

    [16] Βαλκάνια-Ελλάδα.

    11/10/2000 09:46:21

    Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στις νέες προοπτικές που διανοίγονται στα Βαλκάνια θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Κυρίως η συμμετοχή της στην ανασυγκρότηση των χωρών της.

    [17] Σαλαλές-ΠΑΣΟΚ.

    11/10/2000 09:46:11

    Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Χρήστου Ροκόφυλλου απο την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ακόμη ένα μέλος της παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Σαλαλέ, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων οτι η επιλογή του αυτή

    "οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους και την κρίνω αναγκαία, γιατί δεν επιθυμώ στην τρικυμιώδη περίοδο που διανύουμε οι επαγγελματικές μου επιλογές να συνδεθούν με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πάντα υπηρέτησα με αφοσίωση και αγάπη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 October 2000 - 20:30:37 UTC