Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχία σημείωσε η απεργία σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.
  • [02] Φορολογικό νομοσχέδιο-Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου.
  • [03] Σκληρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση.
  • [04] Παρέμβαση της εκκλησίας στο Κυπριακό.
  • [05] Καταβολή επιδόματος σε πλημμυροπαθείς της Χαλκιδικής.
  • [06] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Στους 80 οι νεκροί.
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Παρέμβαση Ρογκ.

  • [01] Επιτυχία σημείωσε η απεργία σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

    10/10/2000 21:20:07

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, κατά τους συνδικαλιστές, η 24ωρη απεργία

    της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, από την οποία παρέλυσε κάθε παραγωγική δραστηριότητα και το κοινό αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Σε πραγματικό Γολγοθά όμως εξελίχθηκε η προσπάθεια μετακίνησης, καθώς λόγω ανυπαρξίας αστικών συγκοινωνιών, παρατηρήθηκε πρωτοφανές κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα. Οι απεργοί πραγματοποίησαν μεγάλη και όγκο και παλμό πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα για το εργασιακό και το ασφαλιστικό, γιατί διαφορετικά θα βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της τους εργαζόμενους.

    [02] Φορολογικό νομοσχέδιο-Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου.

    10/10/2000 21:20:01

    Το πράσινο φως για την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, την προσεχή εβδομάδα στη βουλή, έδωσε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει μειώσεις φόρων κόστους 270 δισ.δρχ το 2001, που θα προέλθουν από την αύξηση του αφορολόγητου ποσού, τη μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος την κατάργηση του ειδικού φόρου τραπεζικών εργασιών, των φόρων υπέρ τρίτων και των τελών χαρτοσήμου.

    [03] Σκληρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση.

    10/10/2000 21:19:55

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και το θέμα της διαπλοκής εξαπέλυσε ο πρόδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Ελλάδα αδυνατεί να αναλάβει τον ρόλο που της αρμόζει στα Βαλκάνια, υποστήριξε ότι απέτυχε παταγωδώς η πολιτική του κατευνασμού με την Τουρκία και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει διεύρυνση της ΕΕ χωρίς την Κύπρο

    και απέδωσε το φαινόμενο της διαπλοκής στην 20χρονη παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τέλος έκανε λόγο για κράτος Καιάδα στο οποίο κυριαρχούν διαφθορά, γραφειοκρατία, άκρατος κομματισμός και υποταγή στα συμφέροντα

    [04] Παρέμβαση της εκκλησίας στο Κυπριακό.

    10/10/2000 21:19:48

    Με παρέμβαση στο Κυπριακό συνοδεύτηκε η ανακοίνωση της εκκλησίας μετά τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το θέμα των ταυτοτήτων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυοφορούμενη λύση της Συνομοσπονδίας στην Κύπρο, σημαίνει πλήρη τουρκικό έλεγχο στο βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου και μερικό έλεγχο στο νότιο. Για το θέμα των ταυτοτήτων ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, έκανε λόγο για μια νέα εικονομαχία και ανακοίνωσε ότι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις οι τρείς ιεράρχες που διαφωνούν με τη συλλογή των υπογραφών.

    [05] Καταβολή επιδόματος σε πλημμυροπαθείς της Χαλκιδικής.

    10/10/2000 21:19:40

    Εντός των επομένων ημερών θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος των 200.000 δρχ στους πλημμυροπαθείς της Βόρειας και Κεντρικής Χαλκιδικής, ανακοίνωσαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Οι κύριοι Πασχαλίδης και Αλευράς πρόσθεσαν ότι μέχρι τέλος της εβδομάδος θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των απαιτούμενων κονδυλίων για τις αποζημιώσεις των ιδιωτών, την αποκατάσταση άλλων ζημιών και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων.

    [06] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Στους 80 οι νεκροί.

    10/10/2000 21:19:33

    Στους 80 ανήλθε τελικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, με την ανεύρεση του πτώματος αλβανού υπήκοου, σε παραλία της Μυκόνου. Την ίδια ώρα στον Τύπο δημοσιεύνται στοιχεία από τις καταθέσεις του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου, γεγονός το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις που μπορεί να είναι και λανθασμένες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην άρση του καμποτάζ και να σπάσει το μονοπώλιο στην ακτοπλοϊα.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Παρέμβαση Ρογκ.

    10/10/2000 21:19:26

    Νέα παρέμβαση της ΔΟΕ γιά θέματα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αυτή την φορά μέσω του εκτελεστικού διευθυντή της Ζακ Ρογκ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση γιά "ειρήνευση" ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την οργανωτική επιτροπή "Αθήνα 2004". Ο Ρογκ, αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε αρκετές φορές μέχρι τώρα την πρόταση της ΔΟΕ γιά δημιουργία Υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 October 2000 - 20:30:20 UTC