Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύρος-Σάμινα-Ποινική δίωξη υπευθύνων Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφινς
  • [02] Πάρος-Ναυάγιο-79 οι νεκροί-Δύο οι αγνοούμενοι.
  • [03] Νάξος-Ναυάγιο-Λιμεναρχείο-Κατάθεση καπετάνιου.
  • [04] Προσάραξε φορτηγό πλοίο στα Ψαρά. Σώο το πλήρωμα.
  • [05] ΥΕΝ-Αναστέλονται τα δρομολόγια 65 πλοίων.
  • [06] Ολοκληρώθηκαν οι 27οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σίδνεϊ.
  • [07] Συνεχίζεται η απεργία από τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.
  • [08] Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.
  • [09] Κύπρος-Επέτειος ανεξαρτησίας-Στρατιωτική παρέλαση.

  • [01] Σύρος-Σάμινα-Ποινική δίωξη υπευθύνων Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφινς

    01/10/2000 21:37:07

    Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Δαδινόπουλος κατά της Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφινς πλοιοκτήτριας εταιρείας του Σάμινα. Η δίωξη αφορά `` έκθεση σε κίνδυνο των επιβατών``. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος πραγματοποίησε και την προανάκριση στην Πάρο, παίρνοντας καταθέσεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους μέλη του πληρώματος, αλλά και επιβάτες-διασωθέντες, η δίωξη ασκήθηκε με βάση πρώτον τα μέχρι τώρα στοιχεία και δεύτερον τα όσα μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γραφεί στον Τύπο.

    [02] Πάρος-Ναυάγιο-79 οι νεκροί-Δύο οι αγνοούμενοι.

    01/10/2000 19:46:01

    Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας με το πλοίο ΣΑΜΙΝΑ, καθώς οι δύτες ανέσυραν απο το βυθισμένο πλοίο, άλλα τρία άτομα και έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 79, ενώ πρέπει να υπάρχουν άλλοι δύο αγνούμενοι. Ο πλοίαρχος του ΣΑΜΙΝΑ, Βασίλης Γιαννακής, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος απολογήθηκε στον ανακριτή Σύρου, στον οποίο θα απολογηθούν και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος.

    [03] Νάξος-Ναυάγιο-Λιμεναρχείο-Κατάθεση καπετάνιου.

    01/10/2000 19:45:55

    Στο Λιμεναρχείο Νάξου κατέθεσαν ο καπετάνιος και το 6 μελές πλήρωμα του ξύλινου σκάφους "ΖΕΥΣ 3", το οποίο με 31 επιβάτες, προσάραξε σε χαρτογραφημένη ξέρα, ενάμιση μίλι από το λιμάνι της Νάξου και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ναυαγοί, περισυλλέγησαν σώοι απο αλιευτικά και σκάφη του Λιμενικού, αλλά ένας 82χρονος Αμερικανός, κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας του νησιού

    [04] Προσάραξε φορτηγό πλοίο στα Ψαρά. Σώο το πλήρωμα.

    01/10/2000 19:45:49

    Κοντά στα Ψαρά, προσάραξε τα ξημερώματα το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο ΚΑΠΤΑΙΝ ΣΠΥΡΟΣ, το οποίο με φορτίο κοντέινερ και 20μελές πλήρωμα Ουκρανών κατευθυνόταν προς την Τουρκία. Στο μεταξύ, κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από το Ιστιοφόρο Τάουγκρες, το οποίο με τέσσερις βρετανούς επιβάτες, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε στα διεθνή ύδατα 120 μίλια νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Το σήμα κινδύνου έπιασε η Μάλτα, που ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδος. Επί τόπου βρίσκονται ένα C-130 και παραπλέοντα σκάφη.

    [05] ΥΕΝ-Αναστέλονται τα δρομολόγια 65 πλοίων.

    01/10/2000 19:45:42

    Αναστέλλονται από τα μεσάνυχτα, με απόφαση του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, τα δρομολόγια 65 πλοίων ακτοπλοϊκών γραμμών, καθώς δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας, σύμφωνα με σχετική κοινοτική οδηγία. Οι εταιρίες έχουν περιθώριο 20 ημερών να συμμορφωθούν,γιατί διαφορετικά το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανάκληση αδειών. Στο Λουξεμβούργο συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της ΕΕ για να εξεταστεί το θέμα της ασφάλειας στη ναυσιπλοϊα, με αφορμή τη ναυτική τραγωδία στην Πάρο.

    [06] Ολοκληρώθηκαν οι 27οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σίδνεϊ.

    01/10/2000 19:45:36

    Με μία φαντασμαγορική τελετή ολοκληρώθηκαν οι 27οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 200μ Κώστας Κεντέρης. Η τελετή έληξε με την παράδοση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Τη σημαία, που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα βρίσκεται στην Ελλάδα, παρέλαβαν ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και η πρόεδρος του Αθήνα-2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [07] Συνεχίζεται η απεργία από τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

    01/10/2000 19:45:30

    Ορατός είναι πλέον ο κίνυδνος να μείνει και η Αθήνα χωρίς καύσιμα, καθώς οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων, στη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν την επ' αόριστον συνέχιση της απεργίας τους, ζητώντας από τον υπουργό εθνικής οικονομίας να τους δώσει εγγράφως τις δευσμεύσεις του για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στο μεταξύ, οξύνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα καύσιμα, καθώς σε πολλά βενζινάδικα οι αντλίες έχουν στεγνώσει.

    [08] Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

    01/10/2000 19:45:23

    Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα καλύψουν πάγιες οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο διαγωνισμός σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, καθώς έφτασε το 75%.

    [09] Κύπρος-Επέτειος ανεξαρτησίας-Στρατιωτική παρέλαση.

    01/10/2000 19:45:17

    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, παρουσία του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την 40-η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης και ο υφυπουργός αμύνης Δημήτρης Αποστολάκης. Στη Λευκωσία βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με τους αρχηγούς των Κυπριακών κομμάτων, ενώ ήδη συναντηθήκε με τον πρόεδρο Κληρίδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 October 2000 - 20:30:24 UTC