Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσάραξη φορτηγού πλοίου στα ψαρά
  • [02] Απόπειρα εμπρησμού στα γραφεία των Μινωϊκών
  • [03] Απόπειρα εμπρησμού σε γραφεία των "Μινωϊκών"
  • [04] Στην ανακρίτρια Σύρου σήμερα ο πλοίαρχος του "Σάμινα"
  • [05] Ναυάγιο "Σάμινα"-Πέντα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται
  • [06] ΥΕΝ-65 πλοία αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους,
  • [07] Στον εισαγγελέα το πλήρωμα του "ΖΕΥΣ-3"
  • [08] Ναυάγιο στη Νάξο-ένας νεκρός
  • [09] Απαγόρευση απόπλου σε 65 πλοία
  • [10] ΥΕΝ-Απαγόρευση απόπλου 65 πλοίων για λόγους ασφαλείας.
  • [11] Σίδνεϊ 2000-Θρίαμβος Ελλήνων αθλητών-13 συνολικά μετάλλια.
  • [12] Πάρος-Ναυάγιο-Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων.
  • [13] Ναυάγιο-Απολογία πλοιάρχου και τριών μελών πληρώματος.
  • [14] Γενική συνέλευση ιδιοκτητών βυτιοφόρων.
  • [15] Ακριβαίνει το ταξί.
  • [16] Πέθανε η Ιωάννα Τσάτσου.
  • [17] Κύπρος-Επέτειος ανεξαρτησίας.
  • [18] Ταξί-Προαναγγέλουν νέες κινητοποιήσεις
  • [19] Τροχαία-Τρείς νεκροί στην Αθήνα
  • [20] Ολυμπιακοί Αγώνες- Τρία νέα μετάλλια για τη χώρα μας
  • [21] Ναυάγιο Σάμινα-Εντοπίστηκαν ακόμα δύο νεκροί
  • [22] Πάρος-Ναύαγιο-Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [23] Απέπλευσε το "Ρόδος"
  • [24] Σίδνεϊ -Ελευθέρα Πάλη-54κ-Χάλκινο ο Καρντάνοφ
  • [25] Στην Κύπρο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [26] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών βυτιοφόρων.
  • [27] Στον εισαγγελέα αύριο ο πλοίαρχος του "Σάμινα"
  • [28] Μηχανική βλάβη στο πλοίο "Ρόδος"

  • [01] Προσάραξη φορτηγού πλοίου στα ψαρά

    01/10/2000 11:15:25

  • Σε θαλάσσια περιοχή των Ψαρών, προσάραξε τα ξημερώματα το φορτηγό πλοίο CAPTAIN SPYROS με σημαία Cayman Island, το οποίο με φορτίο κοντέινερ και 20μελές πλήρωμα Ουκρανών κατευθυνόταν προς την Τουρκία.

    Στο ελληνόκτητο πλοίο που έχει προσαράξει στο Ακρωτήρι Πρασσονήσι, έχει παρουσιασθεί μικρό ρήγμα, το οποίο όμως δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του, ενω όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους. Δίπλα στο CAPTAIN SPYROS βρίσκονται τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενω απο το Λιμεναρχείο Χίου σπεύδει στην περιοχή προσωπικό με αντιρυπαντικά υλικά για τυχόν ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής απο πετρελαιοειδή.

    [02] Απόπειρα εμπρησμού στα γραφεία των Μινωϊκών

    01/10/2000 10:00:18

  • Απόπειρα εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα απο αγνώστους, στην είσοδο των γραφείων των "Μινωϊκών Γραμμών" στο Σύνταγμα. Οι δράστες έσπασαν τη γυάλινη πόρτα και πέταξαν αναμμένο στουπί στην είσοδο των γραφείων, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά η οποία σβήστηκε έγκαιρα απο δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [03] Απόπειρα εμπρησμού σε γραφεία των "Μινωϊκών"

    01/10/2000 09:55:54

  • Απόπειρα εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα απο αγνώστους, στην είσοδο των γραφείων των "Μινωϊκών Γραμμών" στο Σύνταγμα. Οι δράστες έσπασαν τη γυάλινη πόρτα και πέταξαν αναμμένο στουπί στην είσοδο των γραφείων, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί

    [04] Στην ανακρίτρια Σύρου σήμερα ο πλοίαρχος του "Σάμινα"

    01/10/2000 09:55:48

  • Στην ανακρίτρια Σύρου, θα οδηγηθούν σήμερα ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου "ΣΑΜΙΝΑ" και άλλα τρία μέλη του πληρώματος, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επισπευστούν οι δικαστικές διαδικασίες της υπόθεσης, ενώ εξηγήσεις για την αξιοπλοία του σκάφους ζήτησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [05] Ναυάγιο "Σάμινα"-Πέντα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται

    01/10/2000 09:55:42

  • Ακόμα δύο νεκρούς, ανέσυραν χθές δύτες του Λιμενικού Σώματος, απο το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου "Εξπρές Σάμινα" έξω απο την Πάρο, ανεβάζοντας το μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στους 76. Πρόκειται για τους Ιωάννη Μαργώνη, δεύτερο λογιστή του πλοίου και το Γεώργιο Χατζή. Με βάση καταθέσεις συγγενών στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εξακολουθούν να αγνοούνται οι: ΧΑΛΙΑΣΟΥ Βιργινία, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παρασκευή, ΣΑΠΟΥΛΙΔΗΣ Σωτήριος, ΚΟΥΚΗ Πόπη και ο Αλβανός ΣKANTEΡA Aκις.

    [06] ΥΕΝ-65 πλοία αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους,

    01/10/2000 09:55:36

  • Με απόφαση του ΥΕΝ, 65 επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους, γιατί δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας, σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα πλοία αυτά θα πρέπει να προβούν σε εκσυγχρονισμό των συστημάτων διάσωσης και ασφάλειας έως τις 20 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα τους αφαιρεθεί η άδεια σκοπιμότητας. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα προγραμματιστούν έκτακτα δρομολόγια. Στο μεταξύ αύριο συγκαλείται εκτάκτως στο Λουξεμβούργο το συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της ΕΕ για να εξετάσει το θέμα της ασφάλειας στη ναυσιπλοϊα, με αφορμή τη ναυτική τραγωδία στην Πάρο.

    [07] Στον εισαγγελέα το πλήρωμα του "ΖΕΥΣ-3"

    01/10/2000 09:55:30

  • Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα ο καπετάνιος και το 6 μελές πλήρωμα του ξύλινου σκάφους "ΖΕΥΣ 3", το οποίο βυθίστηκε χθές βράδυ ενω έπλεε ανοιχτά της Νάξου, με 31 Αμερικανούς τουρίστες. Ολοι οι ναυαγοί, περισυνελέγησαν σώοι απο αλιευτικά και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο ένας 82χρονος Αμερικανός, κατέληξε κατα τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Νάξου. Η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

    [08] Ναυάγιο στη Νάξο-ένας νεκρός

    01/10/2000 01:35:36

    Αλλο ένα ναυάγιο σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, όταν το μικρό τουριστικό ξύλινο πλοίο ΖΕΥΣ-3, στο οποίο επέβαιναν 31 αμερικανοί τουρίστες και επταμελές πλήρωμα, προσάραξε και στη συνέχεια βυθίστηκε, ενάμιση μίλι ανοιχτά του λιμανιού της Νάξου. Αμέσως από λιμάνι της Νάξου απέπλευσαν πολλά αλιευτικά και σκάφος του λιμενικού σώματος, τα οποία περισυνέλεξαν όλους τους ναυγούς, από τους οποίους όμως ο ένας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι νεκρός.

    [09] Απαγόρευση απόπλου σε 65 πλοία

    01/10/2000 01:35:30

  • Με απόφαση του υπουργείου εμπορικής Ναυτιλίας, 54 επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, τα οποία εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε όλη τη χώρα, αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους, γιατί δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα πλοία αυτά θα πρέπει να προβούν σε εκσυγχρονισμό των συστημάτων διάσωσης και ασφάλειας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα τους αφαιρεθεί η άδεια σκοπιμότητας. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα προγραμματιστούν έκτακτα δρομολόγια.

    [10] ΥΕΝ-Απαγόρευση απόπλου 65 πλοίων για λόγους ασφαλείας.

    30/09/2000 22:15:51

    Μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υπό την προεδρία του υπουργού Χρήστου Παπουτσή, αποφασίστηκε η απαγόρευση σε 65 συνολικά επιβατηγά πλοία, καθώς δεν συμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις του προεδρικού διατάγματος 103/99, σχετικά με τους κανονισμούς ασφαλείας των επιβατηγών πλοίων. Η απόφαση για τα πλοία ισχύει από 1/10, ενώ οι εταιρίες καλούνται μέσα σε διάστημα 20 ημερών να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των εργασιών. Επίσης, για την κάλυψη των αναγκών που θα δημιουργηθούν θα εγκριθούν έκτακτα δρομολόγια

    [11] Σίδνεϊ 2000-Θρίαμβος Ελλήνων αθλητών-13 συνολικά μετάλλια.

    30/09/2000 22:15:44

    Αλλα τρία μετάλλια προστέθηκαν στην πλούσια συλλογή της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Σίδνεϊ. Η Μιρέλα Τζελίλη στον ακοντισμό με 67,51 μέτρα, που είναι νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, κατέκτησε το ασημένιο, τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής στάθηκαν άτυχα και περιορίστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο, ενώ χάλκινο πήρε και ο ομογενής Αμριάν Καρντάνοφ στην ελευθέρα πάλη, των 54 κιλών. Συνολικά η Ελλάδα πήρε 13 μετάλλια, 4 χρυσά, 6 ασημένια και 3 χάλκινα, μία συγκομιδή ρεκόρπου δείχνει την άνοδο του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια.

    [12] Πάρος-Ναυάγιο-Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων.

    30/09/2000 22:15:38

    Τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του ΣΑΜΙΝΑ, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνει καθημερινώς. Οι δύτες ανέσυραν άλλα δύο πτώματα από το βυθισμένο πλοίο και έτσι ο μέχρι στιγμής αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 76, ενώ άλλα πέντε άτομα φέρονται αγνοούμενα. Στην περιοχή του ναυαγίου τελέστηκε τρισάγιο, ενώ στους ναούς όλης της χώρας θα τελεστούν επιμνημόσυνες δεήσεις, για την ανάπαυση των ψηχών των θυμάτων του ΣΑΜΙΝΑ.

    [13] Ναυάγιο-Απολογία πλοιάρχου και τριών μελών πληρώματος.

    30/09/2000 22:15:32

    Αύριο ο πλοίαρχος του ΣΑΜΙΝΑ και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος που ήταν βάρδια στο τιμόνι εκείνη τη μοιραία στιγμή, απολογούνται στον ανακριτή Σύρου, ενώ εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επισπευστούν οι δικαστικές διαδικασίες της υπόθεσης, ενώ εξηγήσεις για την αξιοπλοία του σκάφους ζήτησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [14] Γενική συνέλευση ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

    30/09/2000 22:15:26

    Γενική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν η θα αναστείλουν την απεργία τους, που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα. Οι απεργοί είχαν νέα συνάντηση με τους υπουργούς εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά εκτίμησαν ότι οι τιμές καυσίμων θα αρχίσουν να υποχωρούν λόγω μείωσης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

    [15] Ακριβαίνει το ταξί.

    30/09/2000 22:15:20

    Αυξημένα 8,5% κατά μέσο όρο, θα είναι από τα μεσάνυχτα τα κόμιστρα των ταξί, καθώς θα ισχύσουν τα νέα τιμολόγια. Η σημαία από 200 δρχ αυξάνεται στις 250, το χιλιόμετρο από 71 σε 75 δρχ και η ωριαία αναμονή από 2.300 σε 2.4000. Οι ταξιτζήδες δεν είναι ευχαριστημένοι και έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για Τετάρτη και Πέμπτη.

    [16] Πέθανε η Ιωάννα Τσάτσου.

    30/09/2000 22:15:14

    Πλήρης ημερών,σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Τσάτσου σύζυγος του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου και αδελφή του Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Ηταν μία από τις σημαντικότερες γυναίκες επικεφαλής του κινήματος για τα δικαιώματα της ψήφου των γυναικών. Η κηδεία της Ιωάννας Τσάτσου θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί από το Α' νεκροταφείο της Αθήνας.

    [17] Κύπρος-Επέτειος ανεξαρτησίας.

    30/09/2000 22:15:07

    Πραγματοποιούνται αύριο στη Λευκωσία εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης και ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης. Στις εκδηλώσεις θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου

    [18] Ταξί-Προαναγγέλουν νέες κινητοποιήσεις

    30/09/2000 13:44:36

  • Σε ισχύ τίθεται απο αύριο Κυριακή το νέο τιμολόγιο στα κόμιστρα των ταξί. Οι αυτοκινητιστές ωστόσο έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη χαρακτηρίζοντας τις αυξήσεις που είχαν αποφασιστεί πριν απο ένα χρόνο ως "ψίχουλα" με δεδομένες τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα. Το τιμολόγιο που θα ισχύσει απο αύριο προβλέπει αύξηση της "σημαίας" απο τις 200 στις 250 δρχ, της μονής ταρίφας απο 71 στις 76 δρχ ανα χιλιόμετρο και της ωριαίας αναμονής στις 2.400 δρχ απο 2.300.

    [19] Τροχαία-Τρείς νεκροί στην Αθήνα

    30/09/2000 13:44:29

  • Τρια άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια δυο τροχαίων δυστυχημάτων τα ξημερώματα στη λεωφόρο Συγγρού. Στο πρώτο δυστύχημα που προκλήθηκε απο εκτροπή του αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός του Αλέξανδρος Καρίτσας, 47 χρόνων, αυτοκινητιστής, κάτοικος Κηφισιάς και η συνεπιβάτης Διονυσία Πάστρα, 41 χρόνων, απο το Γαϊτάνι Ζακύνθου. Ακόμη επιβατικό που οδηγούσε ο Εμμανουήλ Παυλάκης, 27 χρόνων, κάτοικος Πειραιά, παρέσυρε και σκότωσε άνδρα περίπου 30 χρόνων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

    [20] Ολυμπιακοί Αγώνες- Τρία νέα μετάλλια για τη χώρα μας

    30/09/2000 13:40:58

  • Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η ελληνίδα πρωταθλήτρια Μιρέλα Τζελίλη στον ακοντισμό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με 67.51μ, επίδοση που είναι νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Στο μεταξύ το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε ο πρωταθλητής μας στην Ελευθέρα Πάλη, Αμιράν Καρντάνοφ. Στο "μικρό τελικό" της κατηγορίας των 54 κιλών νίκησε με 5-4 το Λευκορώσο Κοντόεφ. Το χάλκινο μετάλλιο, με 39.283 βαθμούς, κατέκτησε και η εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ.

    [21] Ναυάγιο Σάμινα-Εντοπίστηκαν ακόμα δύο νεκροί

    30/09/2000 12:29:26

  • Αλλα δύο πτώματα, απο το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου "Εξπρές Σάμινα" κοντά στην Πάρο, ανέσυρε το μεσημέρι ομάδα βατραχανθρώπων του λιμενικού σώματος, ανεβάζοντας το μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στους 76.

    [22] Πάρος-Ναύαγιο-Συνεχίζονται οι έρευνες

    30/09/2000 11:47:08

  • Νέα κατάδυση στο κουφάρι του βυθισμένου πλοίου "Εξπρές Σάμινα", πραγματοποίησε το μεσημέρι ομάδα βατραχανθρώπων, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα στις καμπίνες του καραβιού. Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι αγνοούμενοι απο το ναυάγιο του πλοίου είναι 12, ενω ο αριθμός των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας ανήλθε στους 74.

    [23] Απέπλευσε το "Ρόδος"

    30/09/2000 11:43:31

  • Απέπλευσε το πρωί απο το λιμάνι της Σύρου με προορισμό τα Δωδεκάνησα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΡΟΔΟΣ", στο οποίο λίγο μετά τα μεσάνυχτα παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη, ενω έπλεε ανοιχτά της Μυκόνου. Το πλοίο, με 575 επιβάτες, κατέπλευσε στη Σύρο τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. Ακολούθησε τεχνικός έλεγχος απο κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και του επετράπη ο απόπλους.

    [24] Σίδνεϊ -Ελευθέρα Πάλη-54κ-Χάλκινο ο Καρντάνοφ

    30/09/2000 09:43:40

    Ο πρωταθλητής των 54 κιλών στην Ελευθέρα Πάλη, Αμιράν Καρντάνοφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αφού στο "μικρό τελικό" της κατηγορίας του νίκησε 5-4 το

    Λευκορώσο Γκέρμαν Κοντόεφ.

    [25] Στην Κύπρο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ

    30/09/2000 09:28:17

    Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου. Ο κ.Καραμανλής θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

    [26] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

    30/09/2000 09:21:51

  • Ιδιαίτερα προβλήματα σε όλη τη χώρα, προκαλεί η συνεχιζόμενη για έκτη ημέρα απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσεως, καθώς έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στην αγορά καυσίμων. Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων πραγματοποιούν σήμερα τη γενική συνέλευση του κλάδου τους, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους. Εκπρόσωποι των Βενζινοπωλών εκτιμούν, οτι αν δεν λυθεί η απεργία μέσα στο Σαββατοκύριακο τότε η πλειοψηφία των πρατηρίων, θα μείνει χωρίς καύσιμα.

    [27] Στον εισαγγελέα αύριο ο πλοίαρχος του "Σάμινα"

    30/09/2000 08:01:21

  • Στον εισαγγελέα Σύρου, οδηγούνται αύριο, ο πλοίαρχος και άλλα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου "ΣΑΜΙΝΑ", εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε συνάντηση που είχε χθές με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Δημόπουλο, ζήτησε την επίσπευση των δικαστικών ερευνών, σχετικά με το θέμα. Συμπληρωματική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ενεργοποιήθηκαν έγκαιρα όλα τα διαθέσιμα μέσα διάσωσης διέταξε ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά.

    [28] Μηχανική βλάβη στο πλοίο "Ρόδος"

    30/09/2000 07:22:39

  • Μηχανική βλάβη, παρουσίασε λίγο πρίν τα μεσάνυχτα το επιβατηγό οχημάταγωγό πλοίο "ΡΟΔΟΣ", που έπλεε ανοιχτά της Μυκόνου. Το πλοίο με 575 άτομα, έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Σύρου, για αποκατάσταση της βλάβης. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το "ΡΟΔΟΣ" πρίν συνεχίσει το ταξίδι του προς τα Δωδεκάνησα, θα ελεγχθεί απο τοπικό κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 October 2000 - 11:30:56 UTC