Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [02] Καύσιμα-Παπαντωνίου-Αισχροκέρδεια.
  • [03] Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου και το δολάριο.
  • [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της ΜΙΝΟΑΝ ΛΑΙΝΣ.
  • [05] Βουλή-Ψηφοφορία για ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΠΑΠ.
  • [06] ΝΔ-Εκτελεστική Γραμματεία-Τακτικό Συνέδριο.
  • [07] Υγεία-Θερίζει ο καρκίνος του μαστού.

  • [01] Το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    19/09/2000 21:33:22

    Τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπως είναι γνωστό, το εισιτήριο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πάρουν φέτος περίπου 82.000 υποψήφιοι. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτιο, μπορούν να πληροφορηθούν τις βάσεις και μέσω της σελίδας του υπουργείου στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Την Πέμπτη αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων.

    [02] Καύσιμα-Παπαντωνίου-Αισχροκέρδεια.

    19/09/2000 21:33:16

    Την απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει αλύπητα κρούσματα αισχροκέρδειας στην εμπορία των καυσίμων, τόνισε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία εξετάσθηκαν οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και της ανατίμησης του δολαρίου. Ο κ. Παπαντωνίου ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει σε αιτήματα για αυξήσεις που έχουν υποβληθεί από επιχειρηματικές ομάδες, χαρακτηρίζοντας άκρως επικίνδυνη μια τέτοια πρακτική. Υστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, αποφασίσθηκε να παγώσουν για άλλη μία εβδομάδα, έως την προσεχή Τετάρτη, οι λιανικές τιμές στις βενζίνες και το πετρέλαιο κίνησης.

    [03] Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου και το δολάριο.

    19/09/2000 21:33:10

    Η τιμή του μαύρου χρυσού έφτασε τα 37 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό νόμισμα εκτοξεύθηκε στις 403,7 δρχ, σημειώνοντας και νέα άνοδο ρεκόρ έναντι και του Ευρώ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η ανοδική τάση της τιμής του πετρελαίου, πλήττοντας την ανάπτυξη και ωθώντας προς τα άνω τον πληθωρισμό παγκοσμίως. Οι επιπτώσεις από τη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της ανατίμησης του δολαρίου θα εξεταστούν στη σύνοδο της ομάδος των επτά πιό ανεπτυγμένων χωρών, το Σάββατο στην Πράγα.

    [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της ΜΙΝΟΑΝ ΛΑΙΝΣ.

    19/09/2000 21:33:04

    Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων της ΜΙΝΟΑΝ ΛΑΪΝΣ, μετά την απόφαση των ναυτεργατών να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους, που επί μία εβδομάδα ταλαιπώρησαν χιλιάδες επιβάτες με προορισμό από και πρός τις Κυκλάδες. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι τελικά επικράτησε η λογική και πως οι δύο πλευρές ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του για να βρεθεί λύση.

    [05] Βουλή-Ψηφοφορία για ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΠΑΠ.

    19/09/2000 21:32:57

    Με 81 ψήφους υπέρ, 6 κατά, αλλά και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νόρα Κατσέλη και Στέλιο Παπαθεμελή να δηλώνουν «παρών, έγινε δεκτή από το Γ` θερινό τμήμα της Βουλής η διάταξη με την οποία δίδεται η δυνατότητα μετοχοποίησης μέχρι και του 66,6% του ΟΤΕ. Στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, συμπεριελήφθησαν και τα άρθρα 25 και 27 του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό των χρηματιστηριακών συναλλαγών που προβλέπουν τη μετοχοποίηση των ΕΛΤΑ και του ΟΠΑΠ μέχρι ποσοστού 49%.

    [06] ΝΔ-Εκτελεστική Γραμματεία-Τακτικό Συνέδριο.

    19/09/2000 21:32:51

    Από 5 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, για την ανάδειξη των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών, ενόψει του τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Η Εκτελεστική Επιτροπή όρισε την εφορευτική επιτροπή με πρόεδρο τον Τζανή Τζανετάκη Στη συνεδρίαση ο κ.Καραμανλής εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και έκανε λόγο για συνεχή ραπίσματα που δέχεται η χώρα. Την ίδια ώρα αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Στέφανου Μάνου, ότι πρακτικά δεν υπάρχει συνεργασία με τη ΝΔ και ότι θα ήταν ευχής έργο να κάνει κόμμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    [07] Υγεία-Θερίζει ο καρκίνος του μαστού.

    19/09/2000 21:32:45

    Ανησυχητική αύξηση σημειώνουν στην Ελλάδα τα κρούσματα καρκίνου του μαστού. Κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από 4.000 νέες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα γυναικολογικά κακοήθη νεοπλάσματα και να αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών ηλικίας 45 με 60 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αύξηση αυτή έχει σχέση με την αύξηση του καπνίσματος, την καθυστέρηση των γυναικών να τεκνοποιήσουν, τη διατροφή και την έλλειψη άσκησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 September 2000 - 20:30:30 UTC