Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί αγώνες-Μετάλλιο η Χατζηιωάννου
  • [02] Πορεία πληθωρισμού-Καύσιμα-Ανησυχία στην κυβέρνηση
  • [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου στα ΝΕΑ
  • [04] Σύσκεψη για αποκατάσταση των καταστροφών απο το σεισμό
  • [05] Κινητοποιήσεις ΠΝΟ
  • [06] Κλειστό αύριο το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.
  • [07] Δύο τροχαία, το πρωί στην Αττική.
  • [08] Ολυμπιάδα-Μετάλλιο.
  • [09] Καύσιμα.
  • [10] Πρωθυπουργός-Παρέμβαση.
  • [11] Υποψήφιοι-ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [12] Κινητοποιήσεις -ΠΝΟ.
  • [13] Συσκέψεις πρωθυπουργού.

  • [01] Ολυμπιακοί αγώνες-Μετάλλιο η Χατζηιωάννου

    19/09/2000 14:19:40

  • Η Ιωάννα Χατζηιωάννου έγινε σήμερα η τρίτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στην κατηγορία των 63 κιλών της άρσης βαρών και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 222,5 κιλά στο σύνολο. Στο μεταξύ, ο "χρυσός" ολυμπιονίκης μας της ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης ανέβηκε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης των αγώνων με ιστιοσανίδες τύπου Μιστράλ, ενώ προηγείται ο Αργεντινός Κάρλος Εσπινόλα με 21 βαθμούς ποινής. Παράλληλα, η πρωταθλήτριά μας στο ίδιο αγώνισμα Αγγελική Σκαρλάτου βρίσκεται στην 18η θέση της γενικής κατάταξης.

    [02] Πορεία πληθωρισμού-Καύσιμα-Ανησυχία στην κυβέρνηση

    19/09/2000 14:18:57

  • Ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν στην πορεία του πληθωρισμού, η συνεχιζόμενη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου και η άνοδο του δολαρίου. Το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης συναντάται με παράγοντες της αγοράς καυσίμων, σε μία προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, ενω το ίδιο θέμα εξετάστηκε το πρωί και σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, για τον υπο κατάρτιση προϋπολογισμό.

    [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου στα ΝΕΑ

    19/09/2000 14:18:51

  • Με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, επισημαίνει οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντισταθεί σε πιέσεις για αυξήσεις τιμολογίων σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, ενω προαναγγέλει πρόσθετα μέτρα ελέγχου στα πρατήρια υγρών καυσίμων για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Τονίζει οτι οι φορολογικές απαλλαγές δεν θα θιγούν και επισημαίνει οτι οι αυξήσεις το 2001 θα είναι 2,5% πάνω απο τον πληθωρισμό.

    [04] Σύσκεψη για αποκατάσταση των καταστροφών απο το σεισμό

    19/09/2000 14:18:45

  • Η πορεία υλοποίησης των μέτρων που ελήφθησαν για την αποκατάσταση των καταστροφών απο τον περσινό σεισμό, εξετάστηκαν το πρωί σε ευρεία σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό. Αύριο ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί το υπουργείο Γεωργίας όπου θα έχει συνεργασία με την πολιτική ηγεσία για την αγροτική πολιτική. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και απόφαση για τη διάθεση των πόρων που αναλογούν στη γεωργία.

    [05] Κινητοποιήσεις ΠΝΟ

    19/09/2000 14:18:39

  • Συνεχίζονται σήμερα για έκτη μέρα οι κινητοποιήσεις των ναυτικών στα πλοία της "Μινόαν Φλάϊνγκ Ντόλφινς" και της θυγατρικής της "Ελλάς Φέρις", καθώς χθές απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας. Σήμερα αναμένεται να ματαιωθούν περισσότερα απο 10 δρομολόγια πλοίων της εταιρίας, ενώ το υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας προγραμμάτισε 4 συμπληρωματικά δρομολόγια για εξυπηρέτηση των επιβατών

    [06] Κλειστό αύριο το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

    19/09/2000 14:18:33

  • Κλειστό θα παραμείνει αύριο το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών για την ολοκλήρωση της φωτοσήμανσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στους χώρους του. Στο αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό ένα μικρό τμήμα, όπου θα μπορούν να προσγειώνονται μικρά αεροσκάφη. Η πλειονότητα των πτήσεων απο και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" θα γίνεται μέσω του αεροδρομίου Χρυσούπολης Καβάλας.

    [07] Δύο τροχαία, το πρωί στην Αττική.

    19/09/2000 14:18:26

  • Τέσσερις μαθήτριες τραυματίστηκαν το πρωί στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη Αττικής, όταν ΙΧ αυτοκίνητο, έπεσε σε στάση λεωφορείου, όπου περίμεναν για να πάνε σχολείο. Δύο απ'αυτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και δύο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη. Στο μεταξύ, ασυνείδητος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, παρέσυρε και τραυμάτισε το πρωί δύο άτομα στην Καλλιθέα Αττικής και αφού ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, εξαφανίστηκε. Οι τραυματίες, ένας άνδρας και μια γυναίκα περίπου 50 ετών, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    [08] Ολυμπιάδα-Μετάλλιο.

    19/09/2000 10:03:16

    Το δεύτερο μετάλλιο και αυτό στο άθλημα της άρσης βαρών, αλλά στις γυναίκες, κέρδισε σήμερα η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Η Ιωάννα Χατζηϊωάννου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 63 κιλών με 222.5 κιλά (97.5κ ζετέ και 125 στο αρασέ). Στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, όπου συμπεριλαμβάνονται και αγώνες άρσης βαρών γυναικών.

    [09] Καύσιμα.

    19/09/2000 10:03:09

    Τρόπους συγκράτησης των τιμών των καυσίμων αναζητεί η κυβέρνηση, με συμφωνίες κυρίων, ανάμεσα στις πετρελαϊκές εταιρίες και τα δυιλιστήρια, ενω δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων. Την πρόθεση της κυβέρνησης να αντισταθεί σε πιέσεις για αυξήσεις τιμολογίων σε διάφορες υπηρεσίες-φορτηγά, ταξί κλπ- εξαιτίας του πετρελαίου υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

    [10] Πρωθυπουργός-Παρέμβαση.

    19/09/2000 10:03:03

    Σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος τόνισε οτι συζήτησαν τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα και οι οποίες εκτιμάται ότι θα αφορούν κυρίως στο θέμα της διαπλοκής για το οποίο γίνεται πολύ συζήτηση τελευταία.

    [11] Υποψήφιοι-ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    19/09/2000 10:02:55

    Αύριο αναρτώνται σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βάσεις των φετινών εξετάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των επιτυχόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις αναμένεται να είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένες στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

    [12] Κινητοποιήσεις -ΠΝΟ.

    19/09/2000 10:02:48

    Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου μεταξύ ΠΝΟ και MINOAN FLYING DOLPHINS. Ετσι, θα συνεχιστούν και σήμερα για 6η μέρα οι κινητοποιήσεις των ναυτικών στα πλοία της MFD και της θυγατρικής της HELLAS FERRIES. Χθες βράδυ κατέληξαν σε αδιέξοδο οι προσπάθειες του αρχηγού του λιμενικού σώματος Ανδρέα Συρίγου για άρση του αδιεξόδου μεταξύ ναυτεργατών και εταιρίας, ώστε να σηκώσουν άγκυρα τα συμβατικά και τα ταχύπλοα της εταιρίας.

    [13] Συσκέψεις πρωθυπουργού.

    19/09/2000 10:02:42

    Ευρεία σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται σήμερα και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, όπου θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων που ελήφθησαν για την αποκατάσταση των καταστροφών απο τον περσινό σεισμό. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνεργασία με τη Βάσω Παπανδρέου, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρυ για τον υπο κατάρτιση προϋπολογισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 September 2000 - 11:31:06 UTC