Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα Υόρκη-Παπανδρέου.
  • [02] Εφθασε από την Αίγυπτο το αγοράκι.
  • [03] Καύσιμα-αύξηση βενζίνης.
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Λαλιώτη.
  • [05] Αίγιο-νέοι σεισμοί.
  • [06] Ελλάδα-ΟΝΕ-ένταξη.
  • [07] Παπαντωνίου-ΟΝΕ.
  • [08] Πάτρα - Δύο νέοι σεισμοί στην Αιγιαλεία.
  • [09] Ελλάδα - ΟΝΕ
  • [10] Κυπριακό - Ελληνοτουρκικά.
  • [11] ΗΠΑ - Τρομοκρατία - Αντιδράσεις.
  • [12] Παρέμβαση Παπαδόπουλου.
  • [13] Χρηματιστήριο - Πόρισμα.
  • [14] Φορολογικές δηλώσεις.

  • [01] Νέα Υόρκη-Παπανδρέου.

    03/05/2000 14:14:22

    Οι θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό θα συμβάλουν στην περαιτέρω ελληνοτουρκική προσέγγιση, τόνισε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη, με τους ομολόγους του των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ολμπράιτ και Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ. Ο κ.Παπανδρέου, πρόσθεσε ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά και τον πρόεδρο Κλίντον για την επίλυση του Κυπριακού, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η κ.Ολμπράιτ. Ο κ.Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι έθεσε στην Αμερικανίδα ομόλογό του, το θέμα της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε, ότι αδικεί τη χώρα μας η εικόνα που βγαίνει από το περιεχόμενο της σχετικής έκθεσης.

    [02] Εφθασε από την Αίγυπτο το αγοράκι.

    03/05/2000 14:14:16

    Στην Αθήνα έφθασε τα ξημερώματα μετά από ειδική πτήση από την Αλεξάνδρεια το αγοράκι της οικογένειας Διαμάντη, που κρατούσε ο Αιγύπτιος παππούς του. Το θέμα αυτό είχε θετική κατάληξη μετά τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ το μικρό αγοράκι συνόδευαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας και η γιαγιά του, οι οποίοι το παρέδωσαν στους γονείς του. Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις αιγυπτιακές αρχές για τη σημαντική συμβολή τους στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.

    [03] Καύσιμα-αύξηση βενζίνης.

    03/05/2000 14:14:10

    Ακριβαίνει από τα μεσάνυχτα η βενζίνη, η οποία θα πωλείται ακριβότερη κατά περίπου 3,5 δραχμές το λίτρο. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην ανατίμηση του δολαρίου. Αντίθετα, μειώνεται κατά μία δραχμή του λίτρου η τιμή του ντίζελ.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Λαλιώτη.

    03/05/2000 14:14:03

    Με αντικείμενο την πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη. Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επιτάχυνση των έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σημίτης ενδέχεται εντός των ημερών να συναντηθεί για το θέμα αυτό με το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Εξάλλου, ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ.

    [05] Αίγιο-νέοι σεισμοί.

    03/05/2000 14:13:57

    Δύο νέες ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί στο Αίγιο. Η πρώτη στις 7.59 με μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και η δεύτερη στις 8.09 με μέγεθος 4,2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργαστηρίου Γεωφυγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αιγίου, όπου είχε σημειωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και εκτιμούν ότι πρόκειται μάλλον για μετασεισμική ακολουθία.

    [06] Ελλάδα-ΟΝΕ-ένταξη.

    03/05/2000 14:09:57

    Το "πράσινο φως" για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ έδωσε το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην έκθεσή της η ΚΟΜΙΣΙΟΝ εισηγείται την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ τον Ιανουάριο του 2001. Τονίζει ότι η Ελλάδα έχει περάσει επιτυχώς όλα τα οικονομικά τεστ που χρειάζονται για την συμμετοχή της στην ΟΝΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε την έκθεση του 2000 για τη σύγκλιση στην οποία ορίζεται ότι η Ελλάδα πληροί τα αναγκαία κριτήρια για την ένταξή της στο ευρώ.

    [07] Παπαντωνίου-ΟΝΕ.

    03/05/2000 13:54:25

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την σημερινή εξέλιξη στις Βρυξέλλες εξέφρασε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος τόνισε οτι η Ελλάδα στις 19 Ιουνίου θα είναι με το σπαθί της, το 12-ο μέλος της ΟΝΕ. Ο κ.Παπαντωνίου αναφέρθηκε στην ικανοποίηση όλων των κριτηρίων που είχαν τεθεί για την ένταξή μας στην ΟΝΕ. Επισήμανε ότι στην έκθεση δεν υπάρχουν συστάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές και οτι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ωφελήσει όλους τους καταναλωτές.

    [08] Πάτρα - Δύο νέοι σεισμοί στην Αιγιαλεία.

    03/05/2000 10:07:26

    Δύο νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Αίγιο. Η πρώτη στις 7.59 με μέγεθος 4,3 ρίχτερ και η δεύτερη στις 8.09 με μέγεθος 4,2 ρίχτερ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργαστηρίου Γεωφυγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το επίκεντρο των σεισμών εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αιγίου, όπου είχε σημειωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη ο ισχυρός σεισμός, μεγέθος 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ.

    [09] Ελλάδα - ΟΝΕ

    03/05/2000 09:53:39

    Την έγκριση ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα η Ευρωπαική Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με εκθέσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ το σχέδιο απόφασης που προτείνει η Κομισιόν στο Συμβούλιο Κορυφής της Σάντα Μαρία ντε Φέιρα της Πορτογαλίας όχι μόνο δεν περιέχει επιφυλάξεις και όρους για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αλλά χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς διατύπωση με την οποία έγιναν δεκτές οι 11 χώρες του "πρώτου κύματος".

    [10] Κυπριακό - Ελληνοτουρκικά.

    03/05/2000 09:53:33

    Οι θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό θα συμβάλουν στην περαιτέρω ελληνοτουρκική προσέγγιση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στην κοινή συνάντησή του, χθες στη Νέα Υόρκη και με τη συμμετοχή των ομολόγων του των ΗΠΑ και Τουρκίας. Επεσήμανε δε οτι η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να συνεχιστεί και να μετατραπεί σε δυναμική κοινών συμφερόντων. Η κυρία Ολμπράιτ υπογράμμισε το αμέριστο ενδιαφέρον του προέδρου Κλίντον για το Κυπριακό και τη βούλησή του να συμβάλει στην επίλυσή του.

    [11] ΗΠΑ - Τρομοκρατία - Αντιδράσεις.

    03/05/2000 09:53:26

    Τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, προς την Αμερικανίδα ομόλογό του κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Για απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική παρέμβαση κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ διαβλέπει πιέσεις για υποχωρήσεις στην εσωτερική έννομη τάξη.

    [12] Παρέμβαση Παπαδόπουλου.

    03/05/2000 09:53:13

    Αμεσα και ακαριαία έδρασε ο νέος υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, στο θέμα της επανατοποθέτησης σε νοσοκομείο της Σπάρτης ιατρού, που είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για φακελάκι. Στέλνοντας σαφές μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ο κ. Παπαδόπουλος ανεκάλεσε την απόφαση προκατόχου του και ο γιατρός απομακρύνθηκε.

    [13] Χρηματιστήριο - Πόρισμα.

    03/05/2000 09:52:55

    Τέσσερις χρηματιστηριακές εταιρίες έκαναν, για λογαριασμό ξένων θεσμικών επενδυτών, μαζικές πωλήσεις, την κρίσιμη χρονική στιγμή,κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, στις 9 Μαρτίου, όπου ανακοίνωνε την υποβολή της αίτησης ένταξης της Ελλάδος στην ΟΝΕ. Αυτό προκύπτει από την έρευνα που έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ωστόσο δεν διαπίστωσε παράνομες πράξεις.

    [14] Φορολογικές δηλώσεις.

    03/05/2000 09:52:45

    Παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαϊου 2000 οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από όσους έχουν κέρδη από ατομική εμπορική επιχείρηση ή από την ατομική άσκηση ελευθέρου επαγγέλματος και τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας. Οι προθεσμίες αυτές έληγαν κανονικά μέχρι 3 Μαϊου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 May 2000 - 11:30:40 UTC