Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγιο Ορος-επίσκεψη Κάρολου.
  • [02] Συνάντηση Παπαντωνίου-Πάγκαλου.
  • [03] Επιστροφή εκδρομέων.
  • [04] Πάσχα-τροχαία δυστυχήματα.
  • [05] Ελλάδα-ΕΕ-ΟΝΕ.
  • [06] Συνέντευξη Ανωμερίτη.
  • [07] Επίθεση σε λεωφορείο.
  • [08] Επιστροφή εκδρομέων.
  • [09] Συνέντευξη Καραμανλή.
  • [10] Ελληνοτουρκικά.
  • [11] Εκθεση - Τρομοκρατία.

  • [01] Αγιο Ορος-επίσκεψη Κάρολου.

    02/05/2000 14:08:38

    Στο Αγιο Ορος βρίσκεται απο τις 12 το μεσημέρι ο πρίγκηπας της Αγγλίας Κάρολος, που πραγματοποιεί κρουαζιέρα στο βόρειο Αιγαίο. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έφτασε με ταχύπλοο στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, απο την πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, η οποία αγκυροβόλησε στα ανοιχτά της θάλασσας του Αγίου Ορους προερχόμενη απο τη Λήμνο.

    [02] Συνάντηση Παπαντωνίου-Πάγκαλου.

    02/05/2000 14:08:31

    Τα επόμενα χρόνια ο πολιτισμός θα έχει μια αποτελεσματικότερη στήριξη, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμό, κ. Πάγκαλο. Απο την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι το υπουργείο Πολιτισμού με τη νέα πολιτική του θα χρηματοδοτεί αυτό που κάνει κάποιος και όχι αυτό που είναι. Ετσι, πρόσθεσε, θα οδηγηθούμε σε καλύτερη εξοικονόμηση πόρων. Οι δαπάνες για τον πολιτισμό θα αυξάνονται, αφού η ζήτηση για πολιτισμό αυξάνει.

    [03] Επιστροφή εκδρομέων.

    02/05/2000 14:05:53

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η διαδικασία επιστροφής του δεύτερου κύματος των εκδρομέων, για τη διευκόλυνση των οποίων η τροχαία έθεσε σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι μεν αυξημένη, αλλά δεν παρατηρούνται τα χθεσινά προβλήματα. Αυξημένη, αλλά απολύτως ομαλή, είναι η κίνηση στα λιμάνια, όπου συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων που προτίμησαν τα νησιά. Για την εξυπηρέτησή τους έχουν προγραμματιστεί δεκάδες έκτακτα δρομολόγια. Πληρότητα 100% έχουν, τέλος, οι πτήσεις της Ολυμπιακής και τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

    [04] Πάσχα-τροχαία δυστυχήματα.

    02/05/2000 14:05:47

    Ομως η φετεινή έξοδος, ήταν ιδιαίτερα αιματηρή, καθώς 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα και πάνω από 430 τραυματίσθηκαν. Ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα σημειώθηκε το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, κοντά στο Αίγιο, με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί μια τετραμελής οικογένεια. Λίγο αργότερα στο 105-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Τρίπολης σημειώθηκε καραμπόλα 12 αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο να χάσει κανείς τη ζωή του. Τραυματίσθηκαν τρία άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

    [05] Ελλάδα-ΕΕ-ΟΝΕ.

    02/05/2000 14:05:41

    Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένο αύριο το ελληνικό οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς δίνονται στη δημοσιότητα οι εκθέσεις της Κομισιόν και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανάβουν το πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ. Οι εκθέσεις αυτές θα αξιολογηθούν στις 26 Μαϊου απο τη Νομισματική Επιτροπή, η οποία υποβάλει την προτασή της στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας, που θα συνέλθει στις 5 Ιουνίου. Η τελική έγκριση για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής της Λισαβώνας, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

    [06] Συνέντευξη Ανωμερίτη.

    02/05/2000 09:26:34

    Αλλαγές στο σύστημα πληρωμής των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες προαναγγέλει ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Ο κ. Ανωμερίτης αναφέρει οτι θα ληφθούν νέα μέτρα για συμπίεση του κόστους παραγωγής μέχρι τον Οκτώβριο του 2000. Επίσης, παρουσιάζει το σχέδιο για τη μετοχοποίηση της ΑΤΕ και αναπτύσσει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Γ' ΚΠΣ καθώς και τους βασικούς άξονες της αγροτικής πολιτικής.

    [07] Επίθεση σε λεωφορείο.

    02/05/2000 09:26:28

    Λεωφορείο, που μετέφερε συγγενείς των Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσοβο, δέχθηκε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση με πυρά, ενώ εκινείτο έξω απο την Πρίστινα χωρίς ευτυχώς κανείς απο τους επιβάτες να πάθει το παραμικρό. Τα πυρά ερρίφθησαν απο διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

    [08] Επιστροφή εκδρομέων.

    02/05/2000 09:26:21

    Αιματηρή ήταν και η φετινή έξοδος, καθώς 40 άτομα σκοτώθηκαν και 426 τραυματίσθηκαν, σε 307 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα απο την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

    [09] Συνέντευξη Καραμανλή.

    02/05/2000 09:26:15

    Την αναγκαιότητα εξονυχιστικής έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με τις εκλογές της 9ης Απριλίου υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Ο κ. Καραμανλής αν και τονίζει οτι το κόμμα του δεν έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη "νοθεία" για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει οτι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής πιστοποιούν την ύπαρξη μηχανισμών παρανομίας στο πλαίσιο ενός νοσηρού κατεστημένου. Σημειώνει οτι το κόμμα του πέτυχε ένα ισοδύναμο εκλογικό αποτέλεσμα κάτω απο δύσκολες συνθήκες.

    [10] Ελληνοτουρκικά.

    02/05/2000 09:26:09

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου για την ανοικοδόμηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη και στο οποίο συμμετέχουν και οι τρεις υπουργοί. Χθες οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ είχαν μια δίωρη άτυπη συνάντηση, όπου εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας, η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό.

    [11] Εκθεση - Τρομοκρατία.

    02/05/2000 09:26:01

    Αμεση και απορριπτική υπήρξε η απάντηση της κυβέρνησης στις αιτιάσεις της φετινής έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απο την Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας, τόνισε οτι η χώρα μας θεωρεί πως άμεσες ή έμμεσες αιτιάσεις για τη πολιτική της, δεν μπορεί να γίνουν δεκτές και υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε καλύτερη θέση με άλλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην έκθεση κατηγορείται η χώρα μας για αδιαφορία του κράτους στην καταπολέμηση του φαινομένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 May 2000 - 11:30:39 UTC