Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύνοδο ΕΕ.
- Μόνη μας διαφορά η υφαλοκρηπίδα τονίζει η Ελλάδα.
- Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει μη θετικό το αποτέλεσμα της συνόδου.
- Στα περισσότερα σχολεία διεξάγονται κανονικά τα μαθήματα.
- Ολοκληρώνονται στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες Κληρίδη -Ντενκτάς.
- Αυτή την εβδομάδα η καταβολή δώρου Χριστουγέννων στο δημόσιο.
- Απεργία σήμερα στο ΙΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής.
- Επαφές με τον πατέρα του Χούτου, έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού.
- Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Νίκο Νταμπίζα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
- Την Πέμπτη πιθανόν να οριστικοποιηθεί η συνεργασία ΠΑΟΚ-Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύνοδο ΕΕ.

Την ελπίδα οτι το Ελσίνκι θα αποβεί ωφέλιμο για τα εθνικά μας θέματα, για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μετά την ενημέρωσή του απο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το πλαίσιο των αποφάσεων του Ελσίνκι και κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την πολιτική των εντάσεων.

Μόνη μας διαφορά η υφαλοκρηπίδα τονίζει η Ελλάδα.

Η υφαλοκρηπίδα είναι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα με την Τουρκία και η Αγκυρα μπορεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε οτι τώρα η ΕΕ θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας στα συμφωνηθέντα, ενώ η χώρα μας απέδειξε στην πράξη ότι επιθυμεί την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος, με σαφείς όρους και διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει μη θετικό το αποτέλεσμα της συνόδου.

Μη θετικό για τη χώρα μας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής των "15" και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαράδεκτη θριαμβολογία και ενορχηστρωμένη προπαγάνδα. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά στο Ελσίνκι.

Στα περισσότερα σχολεία διεξάγονται κανονικά τα μαθήματα.

Κανονικά διεξάγονται τα μαθήματα στα περισσότερα σχολεία της Αθήνας. Ορισμένα ομως εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, ενώ σε άλλα απέχουν απο τα μαθήματά τους οι μαθητές. Την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα σε αντίδραση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της απόφασης της κυβέρνησης για εισαγγελική παρέμβαση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Ολοκληρώνονται στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες Κληρίδη -Ντενκτάς.

Στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών του προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ. Ο εκπρόσωπος του γγ κ. Φρεντ Εκχαρντ, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον ο Οργανισμός συζήτησε με τις δύο πλευρές για το πότε θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών.

Αυτή την εβδομάδα η καταβολή δώρου Χριστουγέννων στο δημόσιο.

Μέσα στην εβδομάδα θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων και η επιστροφή φόρου στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Στους υπαλλήλους που πληρώνονται μέσω τραπεζών θα δοθούν δώρο, μισθός Δεκεμβρίου και φόρος, ενώ στους υπαλλήλους που πληρώνονται με καταστάσεις στις 16 Δεκεμβρίου. Στους συνταξιούχους το δώρο και ο φόρος θα καταβληθεί στις 16 του μηνός και η σύνταξη Ιανουαρίου στις 17 Δεκεμβρίου. Την Πέμπτη θα λάβουν δώρο και σύνταξη οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και την σύνταξη του Ιανουαρίου στις 29 Δεκεμβρίου.

Απεργία σήμερα στο ΙΚΑ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ διεκδικώντας προσλήψεις για κάλυψη τουλάχιστον 3000 κενών οργανικών θέσεων.Στην Αθήνα οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Πειραιώς και θα ακολουθήσει πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ήταν οι κερδισμένοι των αγώνων που έριξαν την αυλαία της 11ης ημέρας στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας. Ο Παναθηναϊκός, νίκησε μετά από συναρπαστικό παιχνίδι στο Ηράκλειο 4-3 τον ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ αν και αγωνίστηκε στο ουδέτερο γήπεδο της Ρόδου, επικράτησε με 3-0 της Παναχαϊκής. Με τη νίκη τους αυτή, οι ``πράσινοι`` έφτασαν τους 29 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό που εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Επαφές με τον πατέρα του Χούτου, έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Επαφές με τον πατέρα του Λάμπρου Χούτου, έχει το τελευταίο 24ωρο, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία εκτιμά ότι δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής του στην ΑΕΚ, όπως η διοίκηση των ``κιτρινόμαυρων`` διαδίδει τις τελευταίες ώρες. Ο Γιώργος Λούβαρης θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για τη παραχώρηση του Ελληνα στράικερ στους ``ερυθρόλευκους``. Μια παραχώρηση που θα γίνει υπό την μορφή ``συνιδιοκτησίας`` και η οποία θα κοστίσει στην ομάδα του Πειραιά 1.8 δις δραχμές.

Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Νίκο Νταμπίζα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η ΑΕΚ έχει ``απλώσει δίχτυα`` σε δύο Ελληνες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Σύμφωνα με αγγλικό site στο Ιντερνετ, παράγοντες της ``Ενωσης`` κινούνται με απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να φέρουν στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Νίκο Νταμπίζα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη! Στην περίπτωση του ``Ντάμπι`` πάντως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά ακόμη και για την Φιορεντίνα που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την Πέμπτη πιθανόν να οριστικοποιηθεί η συνεργασία ΠΑΟΚ-Μπάγεβιτς.

Την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να οριστικοποιηθεί η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οπως όλα δείχνουν, ο "Ντούσκο" θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2000, κάτι άλλωστε που έχει ήδη ξεκαθαρίσει και ο ίδιος. Πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται οι δύο πλευρές θα έχουν ακόμη μία συνάντηση και ίσως την Πέμπτη να ανακοινωθεί και επίσημα η συνεργασία τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 330,12 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 535,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,10, ελβετικό φράγκο προς 208,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,93, δολάριο Καναδά προς 223,25, δολάριο Αυστραλίας 210,08, το γερμανικό μάρκο προς 171,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, γαλλικό φράγκο προς 50,99, και το ευρώ προς 334,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές.Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 11,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 16 και στα νησιά 8 με 17 βαθμούς. Αίθριο καιρό, βορειοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 8 με 15 και 4 με 11 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 14 December 1999 - 8:00:22 UTC