Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύμφωνα με δημοσκόπηση συντριπτική αποδοχή χειρισμών στο Ελσίνκι.
- Aντιδράσεις αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής.
- Δήλωση Ντεμιρέλ για ελληνική επίλυση διαφορών με Ελλάδα.
- Ολοκληρώνονται αύριο στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
- Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε αρκετά σχολεία.
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη Βόλβης.
- Ισχύει απο σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού με 69-68.
- Ο Πανιώνιος συνέτριψε με 7-3, στην Καβάλα την τοπική ομάδα.
- Δεδομένη θεωρεί ο ιταλικός Τύπος την μεταγραφή Χούτου στην ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση συντριπτική αποδοχή χειρισμών στο Ελσίνκι.

Την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι και οι αποφάσεις που ελήφθησαν, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε χθες στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Ελσίνκι και δήλωσε βέβαιος οτι θα επιβραβευθεί το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές, τις οποίες προσδιόρισε στις 26 Μαρτίου, αν η ΝΔ επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Aντιδράσεις αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής.

Η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και η ΠΟΛΑΝ εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις για τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής σ' ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη θέση των ηγετών της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου. Αντίθετα, οι Φιλελεύθεροι χαιρέτισαν τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, ενω κατ' αρχην θετικές τις χαρακτήρισε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Δήλωση Ντεμιρέλ για ελληνική επίλυση διαφορών με Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, αναφερόμενος στην απόφαση του Ελσίνκι δήλωσε οτι "έχει ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα", σημειώνοντας οτι υπήρξε σημαντική προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών μετά τους σεισμούς και οτι "το θετικό κλίμα πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί". Αναφερόμενος στα περί "συνοριακών διαφορών" τόνισε ότι "η Τουρκία ως μέλος του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, έχει δεσμευτεί ότι εάν έχει κάποιο συνοριακό πρόβλημα, θα το λύσει με ειρηνικούς τρόπους".

Ολοκληρώνονται αύριο στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο Κυπριακό, μετά και τις αποφάσεις του Ελσίνκι. Στη Νέα Υόρκη συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε αρκετά σχολεία.

Εκπρόσωποι των καταληψιών μαθητών συνεδρίασαν χθες και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να καταργηθεί ο νόμος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και να αποσυρθούν τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση με τους εισαγγελείς. Επίσης, εξήγγειλαν νέο συλλαλητήριο για τις 16 Δεκεμβρίου. Οι καθηγητές έχουν αποφασίσει να πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας σε όποια σχολεία εμφανιστούν εισαγγελείς και αστυνομικοί, ενω τάχθηκαν κατά της καταγραφής απουσιών, όταν οι μαθητές κάνουν αποχή ή κατάληψη.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη Βόλβης.

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες βράδυ με επίκεντρο την περιοχή της λίμνης Βόλβης ανάμεσα στα χωριά Νέα Απολλωνία και Νέα Μάδυτος, 55 χλμ ανατολικά της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Καβάλας.

Ισχύει απο σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Από σήμερα ισχύει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 8 το βράδυ. Το Σαββατοκύριακο και την παραμονή των Χριστουγέννων, θα κλείνουν στις 6 το απόγευμα, ενώ την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 5 το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού με 69-68.

Την πρώτη του ήττα αυτή την περίοδο γνώρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς έχασε από τον ``αιώνιο αντίπαλό`` του Ολυμπιακό με 69-68 και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα γιά την 10η ημέρα της Α1. Μετά από 20 διαδοχικές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι ``πράσινοι`` υπέκυψαν γιά πρώτη φορά, όμως παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κατάταξη, έναν βαθμό μπροστά από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που μοιράζονται την δεύτερη θέση. Στους υπόλοιπους αγώνες της 10ης ημέρας είχαμε: Σπόρτιγκ-Ηράκλειο 56-67 Εσπερος-Ηρακλής 80-72 Μαρούσι-Νήαρ Ηστ 74-72 Δάφνη-Περιστέρι 57-75 ΠΑΟΚ-Αρης 79-72 και Πανιώνιος-ΑΕΚ 64- 68.

Ο Πανιώνιος συνέτριψε με 7-3, στην Καβάλα την τοπική ομάδα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να παρέμεινε στην κορυφή της Α` Εθνικής μετά και τη νέα εντός έδρας νίκη του επί του Πανηλειακού με 2-1, όμως το ματς της ημέρας έγινε στην Καβάλα. Εκεί ο Πανιώνιος, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, τελικά όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και να συντρίψει με 7-3 την τοπική ομάδα. Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 5-0 στη Τούμπα την Ξάνθη, ενώ ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ο Ιωνικός με τον Ηρακλή,ο Αρης με τον Εθνικό Αστέρα και η Καλαμάτα με τον Απόλλωνα και χωρίς τέρματα τα Τρίκαλα με την Προοδευτική.

Δεδομένη θεωρεί ο ιταλικός Τύπος την μεταγραφή Χούτου στην ΑΕΚ.

Δεδομένη θεωρεί ο ιταλικός Τύπος την μεταγραφή του Λάμπρου Χούτου στην ΑΕΚ, καθώς αναφέρει ότι η Ρόμα έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση του νεαρού διεθνούς φορ στην Ενωση, ενώ ο πρόεδρός της Φράνκο Σένσι, που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρο Στάθη, φέρεται να δήλωσε: ``Η στην ΑΕΚ ή στην Ρόμα, μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του``. Ομως, ο πατέρας του Χούτου δεν κρύβει την προτίμησή του στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,83 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 321,93, ελβετικό φράγκο προς 209,04, τη λίρα Κύπρου προς 578,95, δολάριο Καναδά προς 223,15, δολάριο Αυστραλίας 208,91, το γερμανικό μάρκο προς 170,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,92, και το ευρώ προς 334,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, που στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.Τη νύχτα όμως και απο τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 17 και στα νησιά 8 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με νεφώσεις το απόγευμα, νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 7 με 17 και 3 με 12 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 13 December 1999 - 8:00:22 UTC