Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στεφανόπουλος-Κλίντον-Δείπνο.
- Επεισόδια στην Αθήνα.
- Ρέππας-ΠΑΣΟΚ-Ευθύνες στο ΚΚΕ.
- Αντιδράσεις κομμάτων για επεισόδια.
- Συνομιλίες Κλίντον.
- Συναντήσεις Ανάν με Κληρίδη-Ντενκτάς.
- Αναβολή δίκης 25χρονου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Βαριές "καμπάνες" σε Κασάπη, Δέλλα.
- Αύριο το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναικού.
- Την πρώτη της συγκέντρωση πραγματοποίησε η εθνική μας μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στεφανόπουλος-Κλίντον-Δείπνο.

Στα εθνικά θέματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος,κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον. Τόνισε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται απο την επιθετική πολιτική της Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι το μόνο υπαρκτό πρόβλημα είναι ο προσδιορισμός των ορίων της υφαλοκρηπίδας. Στην αντιφώνησή του ο κ. Κλίντον τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, στις επαφές του έθεσε όλα αυτά τα ζητήματα και έκανε ότι μπορούσε.

Επεισόδια στην Αθήνα.

Την άφιξη του Αμερικανού προέδρου αμαύρωσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ προσπάθησαν να σπάσουν την αστυνομική αλυσσίδα και να κάνουν πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Αρκετά άτομα άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες, ενώ έβαλαν φωτιές και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε καταστήματα, τράπεζες και γραφεία. Απο την αστυνομία συνελήφθησαν 40 άτομα.

Ρέππας-ΠΑΣΟΚ-Ευθύνες στο ΚΚΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη του ΚΚΕ για τα επεισόδια, καθώς όπως είπε, επι μέρες καλλιέργησε κλίμα αντιπαράθεσης και σύγκρουσης. Καταδικάζουμε και καταγγέλουμε, επισήμανε ο κ. Ρέππας, αυτή τη μειοψηφία, που με τη στάση της στρέφεται ευθέως κατά της δημοκρατικής νομιμότητας. Επίσης ευθεία επίθεση στο ΚΚΕ για τα επεισόδια εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ηγεσία του ότι στο όνομα της ίδιας πάντοτε καιροσκοπικής της στάσης, παρέδωσε την Αθήνα στα χέρια προβοκατόρικων στοιχείων.

Αντιδράσεις κομμάτων για επεισόδια.

Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια και μίλησε για ακραίες αντιδράσεις και ανεξέλεγκτες κινητοποιήσεις. Το ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόσθεσε στην θητεία της και το χαρακτηριστικό του προβοκάτορα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση, Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επέρριψε και αυτός ευθύνες στην κυβέρνηση για τα χθεσινά επεισόδια.

Συνομιλίες Κλίντον.

Στις 10.30 το πρωί ο κ.Κλίντον θα συναντηθεί με τον κ.Στεφανόπουλο. Μία ώρα αργότερα ο κ. Κλίντον θα έχει διώρες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Οι κύριοι Σημίτης και Κλίντον θα δώσουν στη συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 2 ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε επιχειρηματίες. Ο κ. Κλίντον αναμένεται να αναχωρήσει απο τη χώρα μας στις 4 το απόγευμα.

Συναντήσεις Ανάν με Κληρίδη-Ντενκτάς.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον εκπρόσωπο των τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, είχε χθες στην Κωνσταντινούπολη, ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, δύο εβδομάδες, πριν απο την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αναβολή δίκης 25χρονου.

Αναβλήθηκε για μετά από μία εβδομάδα η δίκη του 25χρονου Γιώργου Σκιαδόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας, γιατί απουσίαζε ένας εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου. Ο Σκιαδόπουλος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της Τζούλι Μάρι Σκάλι, με την οποία είχε δεσμό, καθώς του είχε πει ότι θα επιστρέψει στην Αμερική για να είναι κοντά στην κόρη της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαριές "καμπάνες" σε Κασάπη, Δέλλα.

Βαρύ ήταν το κλίμα στην προπόνηση της ΑΕΚ. Παρά την παρουσία περίπου 200 φίλων της ομάδας που θέλησαν να ανυψώσει το ηθικό των παικτών ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Αρη, έκδηλη ήταν η απογοήτευση από τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Οπως είναι γνωστό, ο αρχηγός Μιχάλης Κασάπης τιμωρήθηκε με 24 αγωνιστικές και ο Τραιανός Δέλλας με 4 για τη συμπεριφορά τους στο συγκεκριμένο ματς.

Αύριο το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναικού.

Με τον "αέρα" της παράδοσης, ο Ολυμπιακός περιμένει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αύριο στο ΟΑΚΑ. "Εναντίον της ΑΕΚ σπάσαμε μια αρνητική παράδοση. Τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε μια θετική" είπε ο Αλμπερτίνο Μπιγκόν, που πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να συνεχίσει το αήττητο σερί επί του "αιωνίου" αντιπάλου της. Στόχος είναι η νίκη,όμως ευχή να αποφευχθούν τα επεισόδια.Αυτή είναι η τοποθέτηση του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Kυράστα ενόψει του αυριανού ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Την πρώτη της συγκέντρωση πραγματοποίησε η εθνική μας μπάσκετ.

Την πρώτη της συγκέντρωση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, ενόψει των τριών πρώτων αγώνων της για τους προκριματικούς του Ευρωμπάσκετ 20001. Μοναδικοί απόντες ήταν ο Νίκος Οικονόμου, που είχε ειδοποιήσει ότι δεν θα προλάβει την "πρώτη" της εθνικής και ο Γιάννης Γιαννούλης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,68 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,41, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,07, δολάριο Καναδά προς 220,23, δολάριο Αυστραλίας 206,57, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 22 και στο Αιγαίο 16 με 24 βαθμούς. Νεφώσεις με παροδικές βροχές,νοτιοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 17 με 21 και 14 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 20 November 1999 - 8:00:17 UTC