Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εφτασε το απόγευμα στην Αθήνα ο πρόεδρος Κλίντον.
- Ως φιλέλληνας ήλθε στην Ελλάδα, είπε στο χαιρετισμό του ο Κλίντον.
- Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από τους διαδηλωτές.
- Δηλώσεις Κλίντον από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα.
- Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον.
- Συναντήσεις με τους Κληρίδη-Ντενκτάς είχε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ.
- Αναβλήθηκε η δίκη του Γ.Σκιαδόπουλου.
- Ο Τζορτζ Μίλερ στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εφτασε το απόγευμα στην Αθήνα ο πρόεδρος Κλίντον.

Εφτασε λίγο μετά τις 6:30 στο αεροδρόμιο του ελληνικού το αεροσκάφος που μετέφερε τον αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η αυτοκινητοπομπή του κ. Κλίντον κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινέταλ, το οποίο έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο, καθώς πάνω από 400 αστυνομικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και του Εφ Μπι Αϊ, ελέγχουν κάθε κίνηση. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί στο αεροδρόμιο, όπου διακόπηκαν οι πτήσεις για περίπου μία ώρα, ενώ έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας.

Ως φιλέλληνας ήλθε στην Ελλάδα, είπε στο χαιρετισμό του ο Κλίντον.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στα αεροδρόμιο ο κ. Κλίντον είπε ότι ήλθε στην Αθήνα ως φίλος της Ελλάδας και στόχος της επίσκεψής του είναι να δει ο αμερικανικός λαός το εξελισσόμενο πρόσωπο της Ελλάδας, με το ανθίζον χρηματιστήριο, που βαδίζει προς την ΟΝΕ και αποτελεί πρότυπο για τα Βαλκάνια. Πρόσθεσε επίσης ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την Ελλάδα για τη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια, για τη συμφιλίωση Ελλάδας - Τουρκίας και για τη λύση των εκκρεμών προβλημάτων μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό.

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από τους διαδηλωτές.

Στο κέντρο της ΑΘήνας δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, καθώς το ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επέμειναν να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην Αμερικανική πρεσβεία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να υποχωρήσουν και να αρχίσουν τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας. Τα περισσότερα καταστήματα καταστράφηκαν από ομάδα διαδηλωτών, που έβαλαν φωτιές και έσπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Το κέντρο της Αθήνας στην κυριολεξία μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Δηλώσεις Κλίντον από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα.

Δεν με ενοχλούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ξέρω ότι αρκετοί στην Ελλάδα διαφωνούν με τη θέση μου στο Κόσοβο και έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους όπως και εγώ έχω το δικαίωμα να έχω τη δική μου γνώμη, δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι η αρχαιότερη δημοκρατία του κόσμου και αν οι άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το κάνουν.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, αύριο αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες των δύο πλευρών, με την κατ' ιδίαν συνάντηση του προέδρου Κλίντον και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Επίσης, αύριο το μεσημέρι ο Κλίντον θα έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Σήμερα το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου Κλίντον.

Συναντήσεις με τους Κληρίδη-Ντενκτάς είχε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον εκπρόσωπο των τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, είχε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, δύο εβδομάδες, πριν απο την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, στη Νέα Υόρκη. Αύριο ο κ. Κληρίδης φτάνει στην Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Αναβλήθηκε η δίκη του Γ.Σκιαδόπουλου.

Αναβλήθηκε για μετά από μία εβδομάδα η δίκη του 25χρονου Γιώργου Σκιαδόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας, γιατί απουσίαζε ένας εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου. Ο Σκιαδόπουλος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της Τζούλι Μάρι Σκάλι, με την οποία είχε δεσμό, καθώς του είχε πει ότι θα επιστρέψει στην Αμερική για να είναι κοντά στην κόρη της.

Ο Τζορτζ Μίλερ στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο τιμηθείς με Οσκαρ και διάσημος σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός Τζόρτζ Μίλερ (Γιώργος Μηλιώτης) και άλλοι διακεκριμένοι ομογενείς σκηνοθέτες και πνευματικοί άνθρωποι της Αυστραλίας έχουν προσκληθεί στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος στο Α' Παγκόσμιο Συνέδριο Ομογενών Ανθρώπων του Πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, από 3 έως 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Γ' Τακτική Συνέλευση του ΣΑΕ, ενώ παράλληλα θα γίνουν συνέδρια με θέμα την απόδημη νεολαία, ανθρώπων πολιτισμού, επιχειρηματιών και Ελληνίδων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την εξόντωση του αρχηγού της ΑΕΚ διεθνή, αμυντικού Μιχάλη Κασάπη ζήτησε ο αθλητικός δικαστής, καθώς τον τιμώρησε με αποκλεισμό 24 αγωνιστικών ημερών συνολικά, για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα για τις διαμαρτυρίες του στο διαιτητή Δημητρόπουλο. Ο Τραϊανός Δέλλας, τιμωρήθηεκ με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών ημερών, για ανάρμοστη συμπεριφορά στο ντέρμπι, ενώ ο Γιάννης Καλλιτζάκης τιμωρήθηκε με μία μέρα για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε.

Με τα νεύρα των οπαδών, της διοίκησης και του Μπιγκόν παίζει πλέον ο διεθνής άσος της Σλοβενίας Ζάχοβιτς, ο οποίος τώρα ανέβαλε την επιστροφή του στην Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και ζήτησε να μείνει στην πατρίδα του προκειμένου να πάρει μέρος στους εορτασμούς για την πρόκριση της εθνικής του ομάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η στάση αυτή, έχει εκνευρίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι σκέφτονται να προσφύγουν στη ΦΙΦΑ. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν τη συνάντηση που θα έχει η διοίκηση της Πειραιώτικης ΠΑΕ με τον μάνατζερ του παίχτη.

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθούν οι πράσινοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ φιλοδοξούν να σπάσουν την αρνητική παράδοση και να πάρουν προβάδισμα από τον αιώνιο αντίπαλό τους στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Κυράστας με δηλώσεις του, επεσήμανε ότι ο αγώνας δεν πρέπει να ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια και δίνεται σε όλους τους συντελεστές μία ευκαιρία να ανεβάσουν την αξιοπρέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατά πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τον αγώνα με τους: Νικοπολίδη, Μπασινά (Φύσσα), Ολιβάρες (Κόλα), Χένρικσεν, Γκούμα, Γκαλέτο, Μίκλαντ, Φλίπσεν, Βαζέχα, Σιπνιέφσκι (Βόκολος), Λυμπερόπουλος.

Με δύο γνωστούς στο ελληνικό κοινό παίκτες θα παραταχτεί η εθνική ομάδα μπάσκετ της Εσθονίας, στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης (Ταλίν - 19.30) με την εθνική μας για τα ημιτελικά του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2001. Πρόκειται για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Αϊβαρ Κούουσμα (1993-96), που αγωνίζεται στην Λε Κοκ Ταλίν και τον νυν παίκτη της ΑΕΚ, Μάρτιν Μούουρσεπ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,68 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,41, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,07, δολάριο Καναδά προς 220,23, δολάριο Αυστραλίας 206,57, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

Σημάδια ανάκαμψης, αλλά και επιφυλακτικότητας παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο άνοιγμα της αγοράς κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 5.600 μονάδων καταγράφοντας ανώτερη τιμή έως τα επίπεδα των 5.625,16 μονάδες (+0,96%) για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος. Προς το τέλος των συναλλαγών το επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως για μετοχές των Βιομηχανιών οδήγησαν την αγορά πάνω από τις 5.600 μονάδες. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές μεσαίου και μικρής κεφαλαιοποίησης, και κυρίως σε μετοχές της Παράλληλης και των Κατασκευών. Στο πλαφόν ανόδου του 8% έκλεισε η τιμή 35 μετοχών ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών που διακινήθηκαν έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.610,50 μονάδες έναντι 5.571,67 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας άνοδο 38,83 μονάδων ή σε ποσοστό 0, 70%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, αλλα απο το απόγευμα τα φαινόμενα γενικά θα εξασθενήσουν. Οι ανεμοι θα πνέουν Νότιοι Νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα Πελάγη θυελλώδεις αλλα σταδιακά θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο 6 εως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 10 με 20 βαθμούς και στο Αιγαίο 16 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδική βροχή και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 εως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 19 November 1999 - 19:00:19 UTC