Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απορρίπτει η κυβέρνηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
- Προσπάθεια εξαφάνισης του ελληνικού πολιτισμού και του Βυζαντίου!
- Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό συζήτησαν στο Βερολίνο Φίσερ-Γ.Παπανδρέου.
- Δεν υπάρχει εμπλοκή στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα.
- Αιχμές Καλλίνικου κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
- Ανοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Γ.Κοσκωτά.
- Αλλάζει την Κυριακή η ώρα και επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απορρίπτει η κυβέρνηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Απέρριψε η κυβέρνηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αναδρομική καταβολή στις γυναίκες εργαζόμενες, του οικογενειακού επιδόματος. Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων και δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη μισθολογική και συνταξιοδοτική μισθοδοσία. Σημειώνει επίσης ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου η οικογενειακή παροχή καταβάλλεται στον έναν από τους δύο συζύγους υπαλλήλους κατά επιλογή τους.

Προσπάθεια εξαφάνισης του ελληνικού πολιτισμού και του Βυζαντίου!

Στην αντεπίθεση θα περάσει η Ελλάδα, προκειμένου να ανατρέψει την πρωτοφανή απόφαση που ελήφθη σε διεθνές συνέδριο να αποκλειστεί ο ελληνικός πολιτισμός και το Βυζάντιο, από το μουσείο της ευρώπης, το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί. Η υπουργός πολιτισμού έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της ευρωπαϊκής ιστορίας και προανήγγειλε ότι θα αντιδράσει έντονα σε όλα τα όργανα της Ευρωπαίκής Ενωσης, ενώ θα καταγγείλει το γεγονός και στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό συζήτησαν στο Βερολίνο Φίσερ-Γ.Παπανδρέου.

Συνομιλίες για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό έχει στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ ο Γιώργ. Παπανδρέου. Ομάδα γερμανών βουλευτών μετέφερε στον κ. Παπανδρέου την αντίληψη ότι η απόδοση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας στην Τουρκία δεν μπορεί να γίνει με "λευκή επιταγή", χωρίς δηλαδή να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Αγκυρα και χωρίς να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα επαλήθευσης της προόδου που πρέπει να συντελεστεί στην Τουρκία για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχει εμπλοκή στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα.

Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να ματαιώσει την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν νωρίτερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ώστε να συμπέσουν με την επίσκεψη. Δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή στην επίσκεψη Κλίντον δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροροφίες περίπου 10.000 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων θα πάρουν μέρος σε μια γιγαντιαία επιχείρηση μέτρων προστασίας του αμερικανού προέδρου.

Αιχμές Καλλίνικου κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αφήνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εκκοσμίκευσης της εκκλησίας. Ο κ. Καλλίνικος κάνει λόγο για αλλοίωση του μηνύματος του Ευαγγελίου επί το κοσμικότερον, το ελαφρύτερο και περισσότερο αρεστό στα μάτια των πολλών, κάτι που, όπως τονίζει, αποτελεί κίνδυνο εκκοσμίκευσης της εκκλησίας. Επικρίνει επίσης την ανοχή στην εμφάνιση της νεολαίας, όπως κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ανοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Γ.Κοσκωτά.

Εκλεισε και τυπικά σήμερα το δικαστικό θρίλερ με την πολύκροτη υπόθεση Κοσκωτά. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σταμάτησε οριστικά τη δίωξη κατά του Γιώργου Κοσκωτά, της Αλίκης Κουτσόγιωργα και του Γιάννη Ματζουράνη για την υπόθεση του λεγόμενου Κουτσονόμου. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να δικαστούν από το Ειδικό Δικαστήριο. Η απόφαση αυτή ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για αποφυλάκιστη του Κοσκωτά, ο οποίος ήδη έχει εκτίσει περίπου 12 χρόνια κάθειρξης.

Αλλάζει την Κυριακή η ώρα και επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.

Αλλάζει από την Κυριακή η ώρα και επανέρχεται το χειμερινό ωράριο. Ετσι στις 04.00 το πρωϊ της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθουν μια ωρα πίσω δηλαδη στις 03.00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι στις 26 Μαρτίου του 2000.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μία αγωνιστική μείωσε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ την αρχική ποινή των δύο αγωνιστικών "κεκλεισμένων των θυρών", που είχε επιβάλλει ο αθλητικός δικαστής στην ΑΕΚ, για τα επεισόδια οπαδών της στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ετσι, η Ενωση, θα δώσει μπροστά στους οπαδούς της τον αγώνα με τον Αρη, ενώ θα αγωνιστεί χωρίς θεατές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οσον αφορά το αγωνιστιό μέρος, ο Καψής και ο Σαβέβσκι είναι τραυματίες και η συμμετοχή τους στον αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την ΜΤΚ κρίνεται αμφίβολη. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Στάθη, δεν είχαν ως στόχο τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στην εθνική Βραζιλίας επιστρέφει μετά από πολλούς μήνες ο Τζιοβάνι. Ο τεχνικός των καριόκας δεν έμεινε ασυγκίνητος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του σούπερ σταρ των ερυθρολεύκων και τον κάλεσε για το φιλικό αγώνα με την Ισπανία, στις 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αυτή η πρόσκληση δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό, καθώς δύο ημέρες αργότερα θα γίνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πάντως, θεωρείται σχεδόν αδύνατο ο Μπάγεβιτς να μη δώσει άδεια στον Τζιοβάνι, αφού αυτό θα χάλαγε τις σχέσεις τους και ταυτόχρονα δεν θα έδινε την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο επιθετικό να αυξήσει το κασέ του.

Με τον Μίκλαντ στη συνθεσή του, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Κυριακή ο Παναθηναϊκός τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Ο Νορβηγός μέσος έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση και τέθηκεστη διάθεση του Κυράστα. Ο τελευταίος βέβαια θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι εναντίον του "γηραιού", καθώς είναι πιθανό να τον προφυλάξει ενόψει της αναμέτρησης με την Γκράτσερ, στον επαναληπτικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,17, ελβετικό φράγκο προς 208,98, τη λίρα Κύπρου προς 580,82, δολάριο Καναδά προς 217,61, δολάριο Αυστραλίας 205,82, το γερμανικό μάρκο προς 171,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,07, και το ευρώ προς 335,00 δραχμές.

Το θετικό κλίμα που επικράτησε χθες στα διεθνή χρηματιστήρια δεν ήταν ικανό να δρομολογήσει συνθήκες για μια σταθερή ανοδική πορεία και της Σοφοκλέους, η οποία και σήμερα κινήθηκε με σημαντικές διακυμάνσεις, αναζητώντας κατεύθυνση. Το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώθηκε σε μετοχές της Παράλληλης Αγοράς. Στο πλαφόν ανόδου του 8% έκλεισε η τιμή 30 μετοχών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.442,14 μονάδες, έναντι 5.390,37 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας άνοδο 51,77 μονάδων ή σε ποσοστό 0, 96%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί εως θυελλώδεις. Η θερμοκασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 20 βαθμούς, στα δυτικά 12 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 23 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 29 October 1999 - 18:00:21 UTC