Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνομιλίες Φίσερ - Παπανδρέου για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.
- Δηλώσεις Τζεμ για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.
- Περιοδεία του πρωθυπουργού αύριο στην Αρκαδία.
- Καταδίκη της Ελλάδας για διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
- Αναβάθμιση οικονομικής θέσης της χώρας μας.
- Ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.
- Συνελλήφθησαν λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της Μπαρτσελόνα επι του ΠΑΟΚ με σκορ 76-55.
- Αποκλείστηκε η Ξάνθη από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.
- Τον Τζιοβάνι στην εθνική Βραζιλίας, κάλεσε ο τεχνικός της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνομιλίες Φίσερ - Παπανδρέου για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Συνομιλίες με το Γερμανό ομόλογό του, Γιόσκα Φίσερ, θα έχει σήμερα και αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Το επίκεντρο των συνομιλιών τους θα είναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μιλώντας χθες στη γερμανική Βουλή ο κ. Φίσερ υποστήριξε σθεναρά την προοπτική να εξασφαλίσει η Αγκυρα το καθεστώς της υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Χριστιανοδημοκρατικών και των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Δηλώσεις Τζεμ για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, διαπιστώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ και δηλώνει οτι η χώρα του θα συνεχίσει να συμβάλει στο θετικό αυτό κλίμα. Ο κ. Τζεμ αναφερόμενος στον ελληνοτουρκικό διάλογο τόνισε επίσης οτι προς τα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου "θα βρισκόμαστε στο σημείο, που θα μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα και να δούμε πιο καθαρά αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αυτά που πρέπει να γίνουν στο μέλλον".

Περιοδεία του πρωθυπουργού αύριο στην Αρκαδία.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επικεφαλής πολυάριθμου κυβερνητικού και κομματικού κλιμακίου θα περιοδεύσει αύριο στην Αρκαδία. Ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί την Κανδήλα, όπου θα εξαγγείλει αρδευτικά έργα, το Λεβίδι, ιδιαίτερη πατρίδα του Αλ. Παπαναστασίου, καθώς και τη Μεγαλόπολη, στην οποία θα αναφερθεί στην πολιτική ενέργεια της κυβέρνησης, ενω θα εξαγγείλει και τοπικά έργα.

Καταδίκη της Ελλάδας για διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα γιατί δεν έχει καταργήσει αναδρομικά ρυθμίσεις, που δημιουργούν δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων γυναικών και ιδιαίτερα: στην ισότητα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων και αφορούν στα επιδόματα οικογενειακών βαρών, στα επιδόματα γάμου και στις συντάξεις γήρατος. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δίνει τη δυνατότητα στις εργαζόμενες Ελληνίδες να διεκδικήσουν αναδρομικά δικαιώματα, επιδόματα και συντάξεις.

Αναβάθμιση οικονομικής θέσης της χώρας μας.

Η εταιρεία αξιολόγησης της οικονομικής κατάστασης διαφόρων χωρών, Fitch Ibca, σε ανακοίνωσή της αναβαθμίζει την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ξένου συναλλάγματος της Ελλάδας από ΒΒΒ σε ΒΒΒ+, καθώς και την αντίστοιχη βραχυπρόθεσμη σε F2 από F3.Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εντυπωσιακή σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, στην υποχώρηση του πληθωρισμού και στη μεγάλη πιθανότητα για ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ το 2001.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν χρηματιστηριακοί κύκλοι την σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, μετά τις έντονα πτωτικές τάσεις που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, στη διάρκεια των οποίων ο γενικός δείκτης υποχώρησε σημαντικά. Οι προοπτικές, πάντως, είναι ευνοϊκές, καθώς τόσο σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, όσο και χθες στη Νέα Υόρκη και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παρατηρήθηκαν έντονες ανοδικές τάσεις.

Συνελλήφθησαν λαθρομετανάστες.

Την παράνομη μεταφορά 12 λαθρομεταναστών από την Αλβανία απέτρεψαν χθες οι λιμενικοί της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε τακτική περιπολία στη βόρεια πλευρά του νησιού, εντόπισε με τα ραντάρ του ένα ταχύπλοο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τις Αλβανικές ακτές προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι λιμενικοί εφάρμοσαν σχέδιο αποτροπής και στο ύψος του Ακρωτηρίου Αγ. Αικατερίνης ακινητοποίησαν το σκάφος και συνέλαβαν του επιβαίνοντες σε αυτό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της Μπαρτσελόνα επι του ΠΑΟΚ με σκορ 76-55.

Μετά τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην 5η ημέρα της Ευρωλίγκας ανδρών του μπάσκετ, καθώς έχασε στην Ισπανία από την Μπαρτσελόνα με 76-55. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί την Τετάρτη στο ΣΕΦ από την Βαρέζε με 69-62, ενώ ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια καθώς επικράτησε άνετα με 73-54 στην Γερμανία της Αλμπα Βερολίνου. Οι ``πράσινοι`` είναι μαζί με την Μπαρτσελόνα οι μόνες αήττητες ομάδες στην Ευρωλίγκα.

Αποκλείστηκε η Ξάνθη από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Και τρίτη ομάδα από την Α` Εθνική, έπεσε θύμα έκπληξης στον α` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Μετά την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα Αθ. και η Ξάνθη αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης μετά την ήττα που γνώρισε στα Γιάννενα από τον τοπικό ΠΑΣ με 2-0. Σε άλλους εξ αναβολής αγώνες, η Καβάλα νίκησε 4-1 τον Πανσερραϊκό και η ΑΕΚ 2-1 εκτός έδρας τα Τρίκαλα.

Τον Τζιοβάνι στην εθνική Βραζιλίας, κάλεσε ο τεχνικός της.

Ο Τζιοβάνι επιστρέφει στην εθνική Βραζιλίας, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πονοκεφαλιάζει! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ``Σελεσάο`` Βαντερλέι Λουξεμπούργκο κάλεσε τον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού για το φιλικό αγώνα με την Ισπανία, στις 13 Νοεμβρίου. Και βέβαια αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού δύο μέρες αργότερα υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεδομένου ότι το ματς Ισπανίας-Βραζιλίας είναι φιλικό, ο Τζιοβάνι θα μπορούσε κάλλιστα να μην δώσει το ``παρών``. Θα χάσει, όμως, την ευκαιρία να επιστρέψει μετά από 17 μήνες στην εθνική Βραζιλίας;

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,50 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,80, ελβετικό φράγκο προς 209,37, τη λίρα Κύπρου προς 580,27, δολάριο Καναδά προς 213,84, δολάριο Αυστραλίας 204,18, το γερμανικό μάρκο προς 171,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,06, και το ευρώ προς 334,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα εκτός από τις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές όπου θα έχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 20, στα δυτικά 12 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα 13 με 23 βαθμούς.Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις,βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 22 και 11 με 20 βαθμούς, αντίστοιχα θα εχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 29 October 1999 - 6:00:20 UTC