Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι διαπραγμαστεύσεις στη Γεωργία για τον Ελληνα όμηρο.
- Ο πρωθυπουργός στη Φινλανδία για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
- Νέα μέτρα για σεισμόπληκτες επιχειρήσεις και δικαιούχους ΟΕΚ.
- Απόκρυψη φόρων απο μεγάλες επιχειρήσεις.
- Τις προτάσεις της ΝΔ για την Παιδεία ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής.
- Ενταση στη Βουλή για το Ολυμπιακό Βιντεολόττο.
- Στην Αθήνα σήμερα η ιερά εικόνα του "Αξιον Εστί".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στις 21 Νοεμβρίου η 8η αγωνιστική της Α'εθνικής ποδοσφαίρου.
- Η εθνική μας ποδοσφαίρου των Νέων νίκησε με 9-0 την Ανδόρα.
- Εθνικός Αστέρας και Πανηλειακός προκρίθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι διαπραγμαστεύσεις στη Γεωργία για τον Ελληνα όμηρο.

Ελληνικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Γεωργία για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης του λοχαγού, Γιώργου Κόπανου και άλλων δύο μελών της αποστολής του ΟΗΕ, που κρατούνται ως όμηροι απο ενόπλους. Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα 250.000 δολάρια, κάτι που άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, τονίζοντας ότι προέχει η ζωή των ομήρων. Χθες οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τέσσερις απο τους επτά αρχικά συλληφθέντες παρατηρητές του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός στη Φινλανδία για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Το άσυλο, η μετανάστευση, η καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και της οργανωμένης εγκληματικότητας και η εγκαθίδρυση ενός ευρωπαϊκού δικαστικού χώρου είναι τα κυριότερα θέματα της ατζέντας της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει σήμερα στο Τάμπερε της Φινλανδίας, όπου απο χθες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει οτι η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πανωλεθρία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, από την υποχωρητικότητα και την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης.

Νέα μέτρα για σεισμόπληκτες επιχειρήσεις και δικαιούχους ΟΕΚ.

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα χτίσει από την αρχή τα σπίτια κατοίκων οικισμών του, αν κριθούν κατεδαφιστέα. Επίσης θα επισκευάσει δωρεάν τις ζημιές σε κατοικίες που θα κριθούν επισκευαστέες. Σε 80.000 δρχ το τμ καθορίστηκε η επιδότηση για την ανακατασκευή επιχειρήσεων, ενώ η επιδότηση για τις επισκευές των κτιρίων αυτών καθορίστηκε στις 65.000 δρχ και για συνολικό εμβαδό κτιρίου τα 120 τμ. Το 1/3 του ποσού θα είναι δωρεάν βοήθεια και το υπόλοιπο άτοκο δάνειο. Για κτίρια πάνω από 150 τ.μ. θα δοθεί επιπλέον δάνειο.

Απόκρυψη φόρων απο μεγάλες επιχειρήσεις.

Νέα λίστα με φοροφυγάδες, στην οποία περιλαμβάνονται εταιρίες που ανήκους σε γνωστούς επιχειρηματίες, όπως οι κύριοι Κόκκαλης, Λάτσης και Βαρδινογιάννης, 24 τράπεζες, ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρίες, κατέθεσε στη βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς. Η φοροδιαφυγή ανέρχεται στα 291 δις δρχ. Σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος στις επιχειρήσεις Λαμπράκη, (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ), Τεγόπουλου (Ελευθεροτυπία) Μπόμπολα (Εθνος) ΑΚΤΟΡ και Αλαφούζου (ΣΚΑΙ).

Τις προτάσεις της ΝΔ για την Παιδεία ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής.

Την κατάργηση των εξετάσεων της Β'Λυκείου, την επαναφορά συστήματος γενικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία, που παρουσίασε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Επίσης προβλέπει την αντικατάσταση του Ενιαίου Λυκείου με το γενικό λύκειο Ελευθέρων Σπουδών, την σταδιακή 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Ενταση στη Βουλή για το Ολυμπιακό Βιντεολόττο.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή το άρθρο 15 του φορολογικού νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα ψυχαγωγικών και τυχερών παιγνίων, ενώ στη συζήτηση μπήκε και το θέμα του διαγωνισμού για το "Ολυμπιακό Βιντεολόττο". Η συνεδρίαση μάλιστα λύθηκε, μισή ώρα μετά το αίτημα της ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία στο παραπάνω άρθρο καθώς,όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν υπήρχε πλειοψηφία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,εκείνη την στιγμή στην αίθουσα.

Στην Αθήνα σήμερα η ιερά εικόνα του "Αξιον Εστί".

Αναμένεται σήμερα στην Αθήνα η ιερά εικόνα "Αξιον Εστί" από το Αγιον Ορος. Η επίσημη υποδοχή του "Αξιον Εστί" θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Ιουλιανού στη 1.30 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας. Στη συνέχεια η ιερά εικόνα θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 21 Νοεμβρίου η 8η αγωνιστική της Α'εθνικής ποδοσφαίρου.

Με απόφαση της ΕΠΑΕ μετατίθεται κατά μία εβδομάδα η 8η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών μας ομάδων. Ετσι η 8η ημέρα, στην οποία περιλαμβάνεται και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θα γίνει στις 21 αντί για τις 14 Νοεμβρίου.

Η εθνική μας ποδοσφαίρου των Νέων νίκησε με 9-0 την Ανδόρα.

Με εννέα τέρματα ``φιλοδώρησε`` η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων την αντίστοιχη της Ανδόρας, στον δεύτερο αγώνα της για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Ωστόσο η πρόκρισής της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εξαρτάται από την όρεξη που θα έχουν οι Αυστριακοί το Σάββατο με αντίπαλο την Ανδόρα, αφού μόνο αν πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ περισσότερο από την ελληνική ομάδα θα μπορέσουν να πάρουν το ``εισιτήριο`` για τα τελικά της Γερμανίας.

Εθνικός Αστέρας και Πανηλειακός προκρίθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο αγώνας ανάμεσα στη Χαλκηδόνα και την Καλλιθέα που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης και ήταν στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Από τον 5ο όμιλο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο Εθνικός Αστέρας και ο Πανηλειακός που ``μάζεψαν`` 12 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,02 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 512,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 289,78, ελβετικό φράγκο προς 209,86, τη λίρα Κύπρου προς 576,31, δολάριο Καναδά προς 208,98, δολάριο Αυστραλίας 200,86, το γερμανικό μάρκο προς 170,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 28 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς.Λίγες παροδικές νεφώσεις, ασθενείς βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 27 και 12 με 23 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 15 October 1999 - 7:00:13 UTC