Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία δηλώνουν οι επιστήμονες.
- Σεισμοπαθείς που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 25/09 δικαιούνται επίδόμα.
- Δημοσκοπήσεις για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου στις ΗΠΑ για την οικονομία μας.
- Διεξαγωγή εκλογών τον Μάρτιο του 2000 εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Αυξάνεται η δύναμη των συνοριακών φρουρών.
- Καταδίκη ζεύγους για κακοποίηση ανηλίκων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δυο στα δυο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα ανδρών.
- Νίκες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στους επαναληπτικούς του ΟΥΕΦΑ.
- Σε Πάτρα και Πύργο οι αγώνες της εθνικής ανδρών για ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία δηλώνουν οι επιστήμονες.

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στον εστιακό χώρο της Πάρνηθας, επαναλαμβάνουν οι σεισμολόγοι, συστήνοντας παράλληλα ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις προφητείες για επικείμενο σεισμό. Μη δίνετε σημασία στις προγνώσεις της ομάδας ΒΑΝ, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο διάσημος Αμερικανός σεισμολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο, Ρόμπερτ Γκέλερ. Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αυξήθηκε απο 11 σε 15 μέλη και δεν μετέχει εκπρόσωπος της ομάδας ΒΑΝ.

Σεισμοπαθείς που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 25/09 δικαιούνται επίδομα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους σεισμοπαθείς, ύψους 200.000 δρχ, θα καταβάλλεται σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των κτιρίων και εφόσον χαρακτηρισθούν σεισμοπαθείς, δηλαδή με "κόκκινο" ή "κίτρινο" χρώμα στο κτίριο. Αυτό προβλέπει συμπληρωματική απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Υγείας. Από σήμερα καταβάλεται και το έκτακτο βοηθημα ύψους 120.000 στους σεισμοπαθείς συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Δημοσκοπήσεις για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας V.PRC, που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, ικανοποιημένο απο την κυβέρνηση δήλωσε το 33,6% των ψηφοφόρων και είναι το υψηλότερο ποσοστό κυβερνητικής δημοτικότητας στη δεκαετία του '90. Επίσης, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συγκεντρώνει την προτίμηση του 56,9 των ερωτηθέντων. Σε δημοσκόπηση της OPINION, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο 0,6% είναι η διαφορά υπέρ της ΝΔ, καθώς το 30,1% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και το 30,7 υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δηλώσεις Παπαντωνίου στις ΗΠΑ για την οικονομία μας.

Ο επιχειρηματικός και επενδυτικός κόσμος των ΗΠΑ έχει πλέον συνειδητοποιήσει την πολλή μεγάλη βελτίωση και τις εξαιρετικά σημαντικές μεταβολές, που έχει πετύχει με γοργότατους ρυθμούς μέσα στα τελευταία 5-6 χρόνια η ελληνική οικονομία, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη Νέα Υόρκη. Η επίτευξη των στόχων της ελληνικής οικονομίας στους τομείς σταθερότητας, ανάπτυξης και διαρθρωτικών αλλαγών έγινε δεκτή χωρίς καμιά επιφύλαξη στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο υπουργός.

Διεξαγωγή εκλογών τον Μάρτιο του 2000 εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το Μάρτιο του 2000 εκτιμά ότι θα γίνουν εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, ο οποίος για πρώτη φορά δήλωσε ότι "ίσως οι εκλογές να διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου έτους". Ο κ. Καραμανλής έκανε την αναφορά αυτή σε διάλογο που είχε χθές στις Βρυξέλλες με την Ισπανίδα επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Λογιόλα ντε Παλάθιο. Σε σχετική ερώτηση απέφυγε να απαντήσει για ποιο πρόσωπο θα υποδείξει για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αυξάνεται η δύναμη των συνοριακών φρουρών.

Αλλοι 1.230 ειδικοί συνοριακοί φρουροί, για τη φύλαξη των συνόρων θα τοποθετηθούν από την Πρωτοχρονιά, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών πήρε μέρος σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο Τάμπερε της Φιλανδίας και θα αφορούν την ασφάλεια του πολίτη, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Καταδίκη ζεύγους για κακοποίηση ανηλίκων.

Σε φυλάκιση 4 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν η 20χρονη Δέσποινα Καστανάκη και ο 24χρονος φίλος της, Μιχάλης Περλεπός, για σωματική βλάβη σε βάρος των δύο ανηλίκων παιδιών της πρώτης, ενω η έφεση που άσκησαν δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια μετά απο καταγγελία υπευθύνων του Ιδρύματος "Χαμόγελο του Παιδιού", όπου το Σάββατο επέστρεψαν τα δύο μικρά παιδιά, μετά απο επίσκεψη στη μητέρα τους και διαπιστώθηκε οτι είχαν κακοποιηθεί.
Note

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο στα δυο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα ανδρών.

Δυο στα δυο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα ανδρών. Ο Παναθηναϊκός βγήκε ''ζωντανός'' από μια πολύ δύσκολη έδρα, καθώς επικράτησε 64-59 της Τόφας στην Προύσα σε αγώνα για τον Β` Ομιλο, ενώ ο Ολυμπιακός αν και αγωνίστηκε χωρίς τον Κρις Μόρις, νίκησε στο ΣΕΦ την Βιλερμπάν με 65-55 και παρέμεινε στην κορυφή του Γ` Ομίλου με δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Νίκες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στους επαναληπτικούς του ΟΥΕΦΑ.

Πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσαν στην συγκομιδή της χώρας μας, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, μετά τις ''δεύτερες'' νίκες που πέτυχαν στους επαναληπτικούς για τον Α' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η ''Ενωση'' συνέτριψε στο ''Νίκος Γκούμας'' την Τορπέντο Κουτάισι με 6-1, ο ΠΑΟΚ αρκέσθηκε στο 2- 0 επί της Λοκομοτίβ Τιφλίδας στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός επεβλήθη άνετα της Γκόριτσα με το ίδιο σκορ. Ακόμη ο Αρης μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση στην Γενεύη, προκρίθηκε στον Β' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού κέρδισε στην παράταση την Σερβέτ με 2-1. Αντίθετα, ο Ιωνικός έμεινε εκτός συνέχειας, αφού έχασε στην Γαλλία από την Ναντ με 1-0.

Σε Πάτρα και Πύργο οι αγώνες της εθνικής ανδρών για ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ.

Στην Πάτρα και τον Πύργο θα δώσει τους δύο προσεχείς αγώνες της για την προκριματική φάση του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2001, η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Συγκεκριμένα στην Πάτρα θα γίνει ο αγώνας με την αντίστοιχη ομάδα της Τσεχίας στις 27 Νοεμβρίου και και στον Πύργο θα διεξαχθεί ο αγώνας με το συγκρότημα της Λευκορωσίας την 1η Δεκεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 296,49, ελβετικό φράγκο προς 208,99, τη λίρα Κύπρου προς 577,69, δολάριο Καναδά προς 213,35, δολάριο Αυστραλίας 203,79, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 333,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα νότια και ανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 14 με 32 και στα νησιά 17 με 30 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 31 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 17 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Note: With regards to this news item, HR-Net received the following request on 2/2/2014. The record of the news cannot be changed, since it originates from an external source (ANA).
Ρlease delete the post because it will get tried.
elements are false and have not been convicted of an offense that is
written..
if not erase it'll go tried it affects my face..

Despoina Kastanaki Greece
<dkastanaki at gmail.com>

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 1 October 1999 - 7:00:45 UTC