Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της ομάδας ΒΑΝ οι σεισμολόγοι.
- Ξεπερνούν τις 100.000 οι άστεγοι απο τον σεισμό.
- Κηδεύονται τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του "Φάλκον".
- Δεν θα χαριστούμε στους υπαιτίους δηλώνει η κυβέρνηση.
- Στη Γερμανία το δεύτερο μαύρο κουτί του "Φάλκον".
- Αδιάλλακτες θέσεις της Αγκυρας στο Κυπριακό.
- Αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην Ρεάλ Μαδρίτης.
- Απόψε οι αγώνες των ελληνικών ομάδων για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
- Στο Καραϊσκάκη το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της ομάδας ΒΑΝ οι σεισμολόγοι.

Δεν υπάρχει καμία μέθοδος, που να προβλέπει σεισμούς, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Λαλιώτης, διαψεύδοντας εμμέσως προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ. Ο κ. Λαλιώτης, που συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες. Εντονες ήταν και οι αντιδράσεις πολλών σεισμολόγων στο έγγραφο της ομάδας ΒΑΝ. Ο κ. Παπαζάχος δήλωσε οτι πρόκειται για χαρτί που δεν λέει τίποτα, ενω ο κ. Παπανικολάου κάλεσε την ομάδα ΒΑΝ να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Οι ερευνητές της ομάδας ΒΑΝ έχουν κληθεί να παρουσιάσουν όποια στοιχεία έχουν στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου.

Ξεπερνούν τις 100.000 οι άστεγοι απο τον σεισμό.

Τις 100.000 ξεπερνούν οι άστεγοι στις σεισμόπληκτες περιοχές. Απο τα 83.904 σπίτια, που έχουν ελεγχθεί το 9% χαρακτηρίστηκαν "κόκκινα" και το 36% "κίτρινα". Για την προσωρινή στέγασή τους έχουν δημιουργηθεί 24 οργανωμένοι καταυλισμοί, ενώ συνολικά οι σκηνές που έχουν διανεμηθεί ξεπερνούν κατά πολύ τις 20.000. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε οτι άμεσα θα ξεκινήσει και η εγκατάσταση των πρώτων λυομένων σε περιοχές που θα υποδείξουν οι Δήμοι.

Κηδεύονται τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του "Φάλκον".

Αύριο θα γίνει η κηδεία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Σήμερα θα γίνουν οι κηδείες του αστυνόμου Νικολάου Ασημακόπουλου απο το Β' Νεκροταφείο Αθηνών και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Δημήτρη Πανταζόπουλου στο Μαρούσι στις 11 πμ, της δημοσιογράφου Νίνας Ασημακοπούλου στην Αταλάντη και του μηχανικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας Μιχάλη Παπαδόπουλου στην Αγία Τριάδα Αχαρνών στις 4 μμ.

Δεν θα χαριστούμε στους υπαιτίους δηλώνει η κυβέρνηση.

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας απο την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό "Φάλκον". Ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε οτι είναι εντολή του πρωθυπουργού και απόφαση της κυβέρνησης να διαλευκανθεί πλήρως η αεροπορική τραγωδία. Δεν θα ενοχοποιήσουμε αθώους, ούτε όμως θα χαριστούμε στους υπαιτίους, είπε, τονίζοντας οτι είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας η οποία καθίσταται επιτακτική στη μνήμη των 6 συνανθρώπων μας.

Στη Γερμανία το δεύτερο μαύρο κουτί του "Φάλκον".

Δεν αποκάλυψε "τίποτα το σημαντικό" η εξέταση ενός απο τα δύο "μαύρα κουτιά" (VCR) του "Φάλκον", που περιέχει τις μαγνηφωνημένες συζητήσεις που γίνονταν στο θάλαμο διακυβέρνησης του ελληνικού μοιραίου αεροσκάφους, δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Μεταφορών. Το "δεύτερο μαύρο" κουτί του αεροσκάφους, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι τεχνικές παράμετροι της πτήσης, αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην Αθήνα απ' όπου θα σταλεί στην Γερμανία για "ανάγνωση".

Αδιάλλακτες θέσεις της Αγκυρας στο Κυπριακό.

Δεν πρόκειται να προβεί σε καμία παραχώρηση στο Κυπριακό η τουρκοκυπριακή πλευρά παρά τη βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ σε δηλώσεις του, τονίζοντας οτι το Κυπριακό δεν πρέπει να συγχέεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Ετζεβίτ επανέλαβε τις απόψεις της Αγκυρας για δύο πλήρως χωριστά και ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο. Επίσης προέβη σε ανυπόστατους ισχυρισμούς για φόβους των Τουρκοκυπρίων περί δήθεν γενοκτονίας.

Αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων.

Αυξήθηκαν απο τα μεσάνυχτα και για μια εβδομάδα οι τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Οπως ανακοινώθηκε οι τιμές της βενζίνης αυξάνονται κατά 2,3 δρχ/λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 3,4 δρχ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 3,1 δρχ/λίτρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό τσάμπιονς λιγκ, αφού στην πρεμιέρα του Ε` ομίλου, παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην Ρεάλ Μαδρίτης.Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Πόρτο επικράτησε στην Νορβηγία της Μόλντε με 1- 0.

Απόψε οι αγώνες των ελληνικών ομάδων για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Δύναμη και αυτοσυγκέντρωση είναι τα στοιχεία που χρειάζεται η ΑΕΚ επεσήμανε ο Τουμπάκοβιτς,για να βάλει στην Γεωργία τις βάσεις πρόκρισης στον Β` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. "Προσοχή στη Γκόριτσα" δήλωσε o προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κυράστας, κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Σλοβενία.Ανεμος αισιοδοξίας πνέει στις ταξεις του Ιωνικού ενόψει του αποψινού αγώνα με την Ναντ στο ΟΑΚΑ, για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Επιφυλακτικοί απ' όλες τις απόψεις φάνηκαν οι προπονητές του Αρη, Ιλια Πέτκοβιτς και της Σερβέτ, Ζεράρ Καστελά, ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.Τέλος με 20 παίκτες στην αποστολή, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Τιφλίδα, όπου το απόγευμα θα αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στο Καραϊσκάκη το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Στο στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος Α' Εθνικής, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε την ΕΠΑΕ για την προτίμηση της στο φαληρικό στάδιο και η διοργανώτρια πήρε την σχετική απόφαση. Πάντως, οι θύρες 13, 14 και 15 θα παραμείνουν κλειστές για λόγους ασφαλείας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,08 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 512,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,54, ελβετικό φράγκο προς 206,51, τη λίρα Κύπρου προς 571,851, δολάριο Καναδά προς 216,03, δολάριο Αυστραλίας 207,85, το γερμανικό μάρκο προς 169,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, γαλλικό φράγκο προς 50,49, και το ευρώ προς 331,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και αργότερα στην υπόλοιπη δυτική χώρα.Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ισχυροί, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 14 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 30 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 19 με 30 και 16 με 27 βαθμούς θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 16 September 1999 - 7:00:14 UTC