Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δέσμη μέτρων ύψους 470 δις δρχ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
- Τη Δευτέρα οι βάσεις των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Θετικές δηλώσεις Τζέμ για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου
- Ο Κωνσταντόπουλος προτείνει Κύρκου για πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Η επίσκεψη Πάπα προβληματίζει τους ιεράρχες

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παρόν του Μαχλά στον αυριανό αγώνα της εθνικής στη Νορβηγία
- Με 2-1 νίκησε η Γαλατά Σαράϊ τον ΠΑΟΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δέσμη μέτρων ύψους 470 δις δρχ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Πακέτο μέτρων ύψους 470 δισεκατομμυρίων δραχμών για την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων, ανακοίνωσε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η δέσμη των κυβερνητικών εξαγγελιών περιλαμβάνει τη μείωση τιμών σε ορισμένα αγαθά, τη φορολογική μεταρρύθμιση με κατάργηση και των αντικειμενικών κριτηρίων, καθώς και την ενίσχυση των συνταξιούχων, των αγροτών και των ανέργων.

Τη Δευτέρα οι βάσεις των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη Δευτέρα εκτός απροόπτου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Θετικές δηλώσεις Τζέμ για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

Βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για θετική τάση στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες που είχε με το Βρετανό ομόλογό του Ρόμπιν Κουκ στο Λονδίνο. Ο κ. Τζέμ δήλωσε οτι είναι πολύ θετικός ο διάλογος που εγκαινιάστηκε ανάμεσα στις δύο χώρες τους τελευταίους δύο μήνες τονίζοντας οτι όλα τα θέματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλή θέληση.

Συνεχίζει τις συναντήσεις ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου

Στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τη στάση που θα τηρήσει η χώρα μας στο αυριανό άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί η χορήγηση ενίσχυσης στην Τουρκία για την επούλωση των πληγών που άφησε ο καταστροφικός σεισμός. Ο κ. Παπανδρέου συναντάται σήμερα με τον αρχηγό των Φιλελευθέρων Στέφανο Μάνο,τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Απόστολο Κακλαμάνη.

Ο Κωνσταντόπουλος προτείνει Κύρκου για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Λεωνίδα Κύρκο θα προτείνει ο Συνασπισμός για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την απόφαση πήρε Πολιτική Γραμματεία, αλλά η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί αύριο από την Κεντρική Επιτροπή και από το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Η επίσκεψη Πάπα προβληματίζει τους ιεράρχες

Το θέμα της επίσκεψης του Πάπα και η ίδρυση Τεμένους στην Αττική προβληματίζει τους ιεράρχες της Εκκλησίας μας. Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα θα συζητηθεί η επιθυμία που έχει εκφράσει ο Πάπας να επισκεφθεί τη χώρα μας. Χθές, στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο συζητήθηκε η ίδρυση Τεμένους στην Αθήνα για τη δημιουργία του οποίου δεν αντιδρά πλέον η Εκκλησία. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι που θα δημιουργηθεί. Εκφράστηκαν σκέψεις όπως για παράδειγμα να ανεγερθεί στους Θρακομακεδόνες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρόν του Μαχλά στον αυριανό αγώνα της εθνικής στη Νορβηγία

Ο Νίκος Μαχλάς θα βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του Βασίλη Δανιήλ γιά τον κρίσιμο αυριανό αγώνα με τη Νορβηγία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 200. Ομως ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν φαίνεται ότι θα τον χρησιμοποιήσει στην βασική ενδεκάδα, όπως τουλάχιστον έδειξε στο ``οικογενειακό`` διπλό. Ο Δανιήλ μάλλον προσανατολίζεται να στηριχθεί στο επιθετικό δίδυμο των Νικολαϊδη-Λυμπερόπουλου.

Με 2-1 νίκησε η Γαλατά Σαράϊ τον ΠΑΟΚ

Περίπου 25 εκατομμύρια δραχμές είναι τα έσοδα που προέκυψαν από τα εισιτήρια του φιλικού, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Γαλατάσαραϊ. Τα χρήματα αυτά, θα δοθούν στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Τούμπας και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς. Την νίκη πήραν οι Τούρκοι με 2-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,58 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 499,09,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 285,12,ελβετικό φράγκο προς 207,20 τη λίρα Κύπρου προς 571,95, δολάριο Καναδά προς 208,68 δολάριο Αυστραλίας 199,66 το γερμανικό μάρκο προς 169,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10,γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός τοπικές νεφώσεις, αλλά στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια 17 με 27 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 30 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 30 και 19 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 3 September 1999 - 6:00:17 UTC