Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 10/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες, της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- "Χάσαμε αλλά σταθήκαμε όρθιοι", τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης
- Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού.
- Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.
- Για το θέμα των παράνομων μεταναστών, συναντήθηκαν Παπανδρέου- Μίλο.
- Τις αρμοδιότητες των νέων επιτρόπων, ανακοίνωσε ο Ρομάνο Πρόντι.
- Νέα βελτιωμένη προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την Εργασίας.
- Επικίνδυνη ασθένεια, εμφανίσθηκε σε αιγοπρόβατα στη Βουλγαρία.
- Αγριο έγκλημα χθές στην Κυψέλη, με θύμα μια 35χρονη Φιλιππινέζα.
- Στην Αθήνα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, το ΕΚΟΦΙΝ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες, της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Με ομιλίες και εισηγήσεις στελεχών του κινήματος, ολοκληρώνονται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εργασίες της Συνόδου της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία, ζήτησε απο κυβέρνηση και κόμμα εντονότερους ρυθμούς, για να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, ενω παραδέχθηκε την ύπαρξη κενών και παραλήψεων, στο κυβερνητικό έργο. Ο ίδιος κατέστησε παράλληλα σαφές, οτι δεν πρόκειται να μεταβάλει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, ενω έκανε λόγο για οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Τέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση οτι δεν έχει θέσεις και το μόνο που κάνει είναι να εκφράζει άρνηση και διγλωσσία.

"Χάσαμε αλλά σταθήκαμε όρθιοι", τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης

"Χάσαμε αλλά σταθήκαμε όρθιοι" τόνισε στην ομιλία του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Ο πρώην επίτροπος Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε οτι η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης, είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για οργανωτική παρακμή, την οποία απέδωσε στο πολιτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το κόμμα.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού, στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης αδυνατεί να καταλάβει το μήνυμα των Ευρωεκλογών σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος. Κινδυνεύουμε και απο τη δεξιά πολιτική του κ. Σημίτη και απο τη δεξιά πολιτική της ΝΔ, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν στο Ελεύθερο σχέδιο και τα Αγγλικά. Χθές ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων στα βασικά μαθήματα και όπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Παιδείας Αγγελος Ζησιμόπουλος μετά τις 30 Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών. Ως τις 20 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους μαθητές της Β' Λυκείου. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθές απο το υπουργείο Παιδείας, τα παραποιημένα γραπτά μαθητών της Β' λυκείου σε σχολείο της Πεύκης ήταν τελικά οκτώ και όχι 4, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Για το θέμα των παράνομων μεταναστών, συναντήθηκαν Παπανδρέου- Μίλο.

Τα παράπονα της κυβέρνησής του για τη μεταχείριση των Αλβανών μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Πασκάλ Μίλο, στις συναντήσεις που είχε χθές στην Αθήνα, με την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Σημείωσε ωστόσο, πως οι μετανάστες πρέπει να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Η ελληνική πλευρά κάλεσε τα Τίρανα να δώσουν στοιχεία σχετικά με τους κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις αλβανικές φυλακές και να συμβάλουν στον περιορισμό του κύματος των λαθρομεταναστών.

Τις αρμοδιότητες των νέων επιτρόπων, ανακοίνωσε ο Ρομάνο Πρόντι.

Τις αρμοδιότητες των νέων επιτρόπων, ανακοίνωσε χθές ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Επίτροπος απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων αναλαμβάνει η Α.Διαμαντοπούλου.

Νέα βελτιωμένη προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την Εργασίας.

Νέα βελτιωμένη προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για συγχώνευση με την Τράπεζα Εργασίας. Η προσφορά προβλέπει την ανταλλαγή 75 μετοχών της Πειραιώς για κάθε 20 μετοχές της Εργασίας συν 300.000 μετρητά. Με την αντιπροσφορά αυτή η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει να αποκτήσει το 50,1% περίπου της Τράπεζας Εργασίας. Οι μέτοχοι της Τράπεζας Εργασίας αναμένουν τώρα τη νέα προσφορά του Ομίλου Λάτση, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επικίνδυνη ασθένεια, εμφανίσθηκε σε αιγοπρόβατα στη Βουλγαρία.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στο Εβρο, μετά την επικίνδυνη ασθένεια που εμφανίσθηκε σε αιγοπρόβατα στην νοτιοανατολική Βουλγαρία. Ηδη έχουν θανατωθεί πάνω από 100 ζώα και εκατοντάδες άλλα έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ οι βουλγαρικές αρχές ειδοποίησαν εγκαίρως την Ελλάδα και την Τουρκία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δηλώνουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Αγριο έγκλημα χθές στην Κυψέλη, με θύμα μια 35χρονη Φιλιππινέζα.

Αγριο έγκλημα με θύμα μια 35χρονη Φιλιππινέζα αποκαλύφθηκε χθες βράδυ στην Κυψέλη. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε μέσα στο υπόγειο διαμέρισμά της νεκρή και δεμένη χειροπόδαρα με σχοινί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Την Αθήνα επισκέπτεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη και τον Ελληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου. Κατά τις συναντήσεις του Γερμανού αξιωματούχου θα συζητηθούν η ανασυγκρότηση των Βαλκανίων το σύμφωνο σταθερότητας, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και το Κυπριακό.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, το ΕΚΟΦΙΝ.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Κοινότητας με βασικά θέματα το πρόγραμμα της φινλανδικής προεδρίας και το σχέδιο ανοικοδόμησης του Κοσσυφοπεδίου. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνονται επίσης θέματα χρηματοδοτήσεων απο την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελειωμένη υπόθεση θεωρούν στην Πορτογαλία τη μεταγραφή του Ζλάτκο Ζάχοβιτς στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η ηγεσία των ερυθρολεύκων έχει ήδη συμφωνήσει με τον Σλοβένο άσο και με την Πόρτο, στην οποία ανήκει ο παίκτης. Ο Ζάχοβιτς θα κοστίσει στον Ολυμπιακό περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές ενώ οι μηνιαίες απολαβές του 27χρονου άσου, θα είναι 40 εκατομμύρια δραχμές.

Μετά από 40ημερη ξεκούραση οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στου Ρέντη, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας περιόδου. Παρόντες όλοι οι παίκτες των πρωταθλητών, ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν φυσικά η απόκτηση του Τζιοβάνι, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του Ολυμπιακού, τόνισε: "Θέλω να έχω μεγάλες επιτυχίες με τη νέα μου ομάδα".

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου, Γιώργος Καράγκουτης, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο 23χρονος άσος που έχει ύψος 2.08μ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές 300 εκατομ. δραχμές.

Μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή μας της ιστιοπλοϊας Αντώνη Μπουγιούρη, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου Λέιζερ Ράντιαλ που διεξήχθη στο Λα Ροσελέ της Γαλλίας. Ο Μπουγιούρης πήρε την πρώτη θέση με 39 βαθμούς ποινής, έναντι 40 β/π του προηγούμενου παγκόσμιου πρωταθλητή, του Πορτογάλου Γκουστάβο Λίμα και 43 β/π του Γάλλου Τέντι Κεστρό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 503,09, ελβετικό φράγκο προς 205,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 220,25, δολάριο Αυστραλίας 215,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,58, τη λίρα Κύπρου προς 573,78 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται σήμερα στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει σποραδικά στη Δυτική Στερεά τη Θεσσαλία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς εως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 19 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 38 και στα νησιά του Αιγαίου 23 με 36 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά στα βορειοδυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 12 July 1999 - 10:30:40 UTC