Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 11/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προσλήψεις στου τομείς της υγείας και της παιδείας
- Υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών 9 στους 10 έλληνες
- Επίσκεψη Γερμανού υπουργού εξωερικών στην Αθήνα
- Συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα
- Τραπεζικός πόλεμος για τις μετοχές της τραπέζης Εργασίας
- Επίσκεψη αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Φανάρι
- Τροχαίο με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, στην Ελευσίνα
- Ανησυχία για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κλήρωση ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προσλήψεις στου τομείς της υγείας και της παιδείας

Πάνω από 12.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλος του έτους στο χώρο της υγείας και της παιδείας, καθώς η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στους δύο αυτούς τομείς, όπως διαφάνηκε και από την πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις τροποιήσεις που επέφερε η υπουργός εσωτερικών στο νόμο Πεπονή, με τις οποίες επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης, μέσω του ΑΣΕΠ.

Υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών 9 στους 10 έλληνες

Στη Θράκη περιόδευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Ευσταθιάδης, με σκοπό τη διευθέτηση των λεπτομερειών για την εγκατάσταση μέχρι το τέλος του έτους επτακοσίων Συνοριακών Φυλάκων, στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" το 89,5 % των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών.

Επίσκεψη Γερμανού υπουργού εξωερικών στην Αθήνα

Στην Αθήνα φτάνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη και τον ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου. Θα συζητηθούν η ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και το Κυπριακό. Την τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν ο οποίος θα εξετάσει με την Ελληνική ηγεσία τα ελληνοτουρκικά, το θέμα της τρομοκρατίας και θέματα εξοπλισμών.

Συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Στο Γραμμικό Σχέδιο και τα Γαλλικά θα διαγωνιστούν αύριο οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων, δεύτερη ημέρα των ειδικών μαθημάτων. Το απόγευμα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Ιταλικά. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών και μέχρι τέλος του μηνός αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, από τις οποίες οι υποψήφιοι θα υπολογίσουν αν περνούν σε κάποια σχολή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τραπεζικός πόλεμος για τις μετοχές της τραπέζης Εργασίας

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ των ομίλων της τράπεζας Πειραιώς και της Γιούρομπανκ, για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Τραπέζης Εργασίας. Μετά την κίνηση του κ. Μιχάλη Σάλλα, της Τραπέζης Πειραιώς, να κάνει νέα δελεαστική προσφορά για την απόκτηση του 50,1% της τράπεζας Εργασίας, αναμένεται νέα αντιπρόταση από την πλευρά του ομίλου Λάτση. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά του ομίλου Λάτση αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Επίσκεψη αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Φανάρι

Στο Φανάρι έφτασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων, ύστερα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαθμολομαίου, για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αμερικής. Τον αρχιεπίσκοπο κάλεσε στο Φανάρι η Σύνοδος, μετά τις αιτιάσεις, που διατύπωσαν σε βάρος του αρχιεπισκόπου πολλές ομάδες απο την αρχιεπισκοπή της Αμερικής, που κάνουν λόγο για διαρκή κρίση.

Τροχαίο με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, στην Ελευσίνα

Δυο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, κοντά στα διόδια της Ελευσίνας. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος Αθανάσιος Τσουκάλης, ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός και ο συνοδηγός Κωνσταντίνος Γκέκας του Σπυρίδωνα, 60 χρόνων. Ελαφρά τραυματίστηκαν η σύζυγος του Γκέκα, 60 χρόνων και ο εγγονός τους Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, 3 ετών.

Ανησυχία για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της Τουρκίας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ανατολική Μεσόγειο, τόνισαν οι ομιλητές στη Διεθνή Διάσκεψη για την Αποπυρηνικοποίηση της Μεσογείου η ο οποία πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στη Ρόδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλήρωση ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα

Το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης ονειρεύονται οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στην Ευρωλίγκα, μετά την κλήρωση των ομίλων που έγινε στο Μόναχο. Την πιό δύσκολη αποστολή έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, τη Μπενετόν Τρεβίζο, τη Σολέ, τον Ερυθρό Αστέρα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο μαζί με την κάτοχο του τίτλου Ζαλγκίρις Κάουνας, την Τόφας Προύσας, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και την Αλμπα Βερολίνου. Ο Ολυμπιακός μετέχει στον τρίτο όμιλο και θα βρει στο "δρόμο" του τη Βαρέζε, τη Βιλερμπάν, την Ούλκερ, την Πιβοβάρνα Λάσκο και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι αγώνες ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 503,09, ελβετικό φράγκο προς 205,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 220,25, δολάριο Αυστραλίας 215,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,58, τη λίρα Κύπρου προς 573,78 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά στη Μακεδονία και τη θράκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Τοπικές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 34 βαθμούς.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 11 July 1999 - 16:00:20 UTC