Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απέρριψε ο Αρσένης την επαναφορά του μέτρου των μετεξεταστέων.
- Νέα 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.
- Εγινε το πρώτο βήμα για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.
- Ο Κ.Στεφανόπουλος στη Λιθουανία.
- Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου απείλησε με όπλο δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.
- Με κατάρρευση κινδυνεύει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.
- Κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του από κεραυνό.
- Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα συνάντησε ο Γ.Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απέρριψε ο Αρσένης την επαναφορά του μέτρου των μετεξεταστέων.

Περίπου στα περυσινά επίπεδα ανέρχεται το ποσοστό της αποτυχίας των μαθητών της Α'Λυκείου, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και απέρριψε την πρόταση της ΟΛΜΕ για επαναφορά του μέτρου των μετεξεταστέων. Ο κ. Αρσένης ανακοίνωσε ότι φέτος θα προσληφθούν 6.500 εκπαιδευτικοί και θα αντιμετωπιστεί νομοθετικά το πρόβλημα που προέκυψε με τα προγράμματα επιλογής σπουδών, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μεταξύ, οι γενικές εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με τους υποψήφιους της Δ' δέσμης να διαγωνίζονται στην Εκθεση.

Νέα 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.

Νέα 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή και υποσχέθηκαν καυτό σε κινητοποιήσεις καλοκαίρι, διαμαρτυρόμενοι στην τοποθέτηση ξένου μάνατζερ στον εθνικό μας αερομεταφορέα. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα νέα ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, το οποίο καταφεύγει σε άλλες εταιρίες, ακόμη και σε πτήσεις εσωτερικού.

Εγινε το πρώτο βήμα για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου που αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ένα πρώτο βήμα, προκειμένου να αναζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας. Υπέρ και του ελληνοτουρκικού διαλόγου, υπό όρους, τάχθηκε η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, ενώ ο Κων. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ορθή πολιτική επιλογή.

Ο Κ.Στεφανόπουλος στη Λιθουανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος επέκρινε τους ισχυρούς της γής οτι παρακάμπτουν υπέρ των συμφερόντων τους τις μεγάλες αρχές που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία, συναντήθηκε με τον ομολογό του Βάλντας Ανταμκους και συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας και ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Ο κ.Στεφανόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την επιδίωξη της Λιθουανίας να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο Κόσοβο και την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας.

Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου απείλησε με όπλο δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

Ασύλληπτος παραμένει ο 38χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Νιάνιος, ο οποίος με την απειλή όπλου κλείδωσε σε δωμάτιο του γυμναστηρίου δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που είχαν πάει για να κάνουν έλεγχο στα βιβλία της επιχείρησής του. Στο γυμναστήριο βρέθηκαν ένα όπλο, φυσίγγια, αναισθητικό σπρέι και ένα πιστόλι αερίου.

Με κατάρρευση κινδυνεύει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και απειλείται με διακοή της λειτουργίας του, λόγω της ανεπαρκούς επιχορήγησής του από το υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας. Ετσι, μετά από 16 χρόνια κοινωνικής προσφοράς το Κέντρο κινδυνεύει να χάσει το ρόλο του.

Κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του από κεραυνό.

Ενας 36χρονος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του από κευρανό στο χωριό Αγιος Δημήτριος Πιερίας. Πρόκειται για τον Χρήστο Καραγιάννη, ο οποίος ενώ έβοσκε το κοπάδι του ξέσπασε αφνιδιαστική καταιγίδα και πριν προλάβει να βρεί καταφύγιο κτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα συνάντησε ο Γ.Παπανδρέου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Μετά τη συνάντηση, ο Σπυρίδων είπε ότι εξέφρασε στον υπουργό τα θερμά του συγχαρητήρια για την προσωπική του συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος του Κόσοβο, ενώ υπογράμμισε και την πλήρη συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής προς την ελληνική κυβέρνηση στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης των Βαλκανίων. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις συζητήσεις που έγιναν στον ΟΗΕ για το Κόσοβο καθώς και για τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Τζεμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την απόκτηση του Τραϊανού Δέλλα ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΕΚ, καθώς ο πανήψυλος αμυντικός θα φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 24χρονος διεθνής αμυντικός, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και είχε αγωνιστεί παλιότερα στον Αρη, θα είναι ο ένας απ'τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Ενωσης.

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Γερμανός Καρλ Χάιντζ Πφλίπσεν. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν εντυπωσιακή υποδοχή για τον Γερμανό άσο που την περασμένη περίοδο αγωνιζόταν με την Γκλάντμπαχ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στο διεθνή επιθετικό της Ντόρτμουντ Σαπουιζά, που είναι διάσημος για την τεχνική του και την ικανοτητά του στο σκοράρισμα.

Η μεταγραφολογία στον Ολυμπιακό συνεχίζεται με αρκετά ονόματα να παρελαύνουν από τις εφημερίδες και τη φαντασία του κόσμου. Βλάοβιτς Ζάχοβιτς και Μπόκσιτς τα τελευταία ισχυρά ονόματα. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο 26χρονος Βραζιλιάνος Ζουνίνιο δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως ανακοινώθηκε από τον ισπανικό σύλλογο. Ωστόσο, για να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός -φήμες θέλουν τον Ζουνίνιο στον Πειραιά- θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα από τέσσερα δις δρχ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 504,49, ελβετικό φράγκο προς 205,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 217,81, δολάριο Αυστραλίας 213,60, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,15, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 329,82 δραχμές.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές κατά την πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου και η χρηματιστηρικαή αγορά μετά από 19 συνεδριάσεις, "παραβίασε ανοδικά" το φράγμα των 4.100 μονάδων και απέχει τώρα περίπου 82 μονάδες από τα ιστορικά επίπεδα των 4.206,76 μονάδων, της 21ης Μαϊου. Το θετικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια με επίκεντρο τη Γουόλ Στρίτ και η σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού τον Ιούνιο, καλλιέργησαν σήμερα στη Σοφοκλέους κλίμα πρόσφορο για αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.124,79 μονάδες, έναντι 4.031,64 μονάδων της προηγούμενης συνεδρίασης, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη 93,15 μονάδων, ή σε ποσοστό 2, 31%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σημείωσε άνοδο 0,55%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθοόυν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 31 βαθμοόυς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και πιθανή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 35 και 19 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 1 July 1999 - 17:00:14 UTC