Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυλαία σήμερα για τις γενικές εξετάσεις
- Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στην Ολυμπιακή
- Ανακαλύφθηκε οπλοστάσιο σε κελί ισοβιτών στις φυλακές Κορυδαλλού
- Διάλογο υψηλόβαθμων στελεχών αποφάσισαν οι Παπανδρέου - Τζε
- Αντισυνταγματικά τα προγράμματα Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ - ΤΕΙ
- Οξύτατη φραστική επίθεση Γιαννόπουλου κατά Αρειου Πάγου
- Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παραμένει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Κωνσταντίνου
- Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Σταν Κόλιμορ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυλαία σήμερα για τις γενικές εξετάσεις

Πρεμιέρα σήμερα για τις γενικές εξετάσεις με τους υποψηφίους των τριών πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται στο μάθημα της Εκθεσης. Αύριο στο ίδιο μάθημα θα διαγωνιστούν και οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης. Φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα θα εισαχθούν 68.281 έναντι 58.279 πέρσι. Επίσης, 2.413 στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Μέχρι και τις 14 του μηνός, που θα συνεχίζονται οι εξετάσεις δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας για τους υποψηφίους.

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στην Ολυμπιακή

Νέα ταλαιπωρία αναμένεται σήμερα για το επιβατικό κοινό της Ολυμπιακής. Λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην εκχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρίας ματαιώνονται 46 πτήσεις.

Ανακαλύφθηκε οπλοστάσιο σε κελί ισοβιτών στις φυλακές Κορυδαλλού

Σωφρονιστικός υπάλληλος εμπλέκεται στην υπόθεση του οπλοστασίου, που ανακαλύφθηκε σε κελί ισοβιτών στις φυλακές Κορυδαλλού. Υστερα απο αιφνιδιαστική έρευνα σωφρονιστικών υπαλλήλων, βρέθηκαν στο κελί των ισοβιτών Χιρβαντίδη, Βλαστού και Λιάσκου, ένα πιστόλι, δύο χειροβομβίδες, 18 σφαίρες, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, διέταξε αμέσως κατεπείγουσα και σε βάθος έρευνα.

Διάλογο υψηλόβαθμων στελεχών αποφάσισαν οι Παπανδρέου - Τζεμ

Προκαταρκτικές συζητήσεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης των ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης, της τρομοκρατίας, αλλά στην ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, που συναντήθηκαν χθες στην έδρα του ΟΗΕ.

Αντισυνταγματικά τα προγράμματα Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ - ΤΕΙ

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Ε' τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας οι διατάξεις του νόμου για τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής των ΑΕΙ και ΤΕΙ, και ανακύπτει έτσι πρόβλημα για την τύχη 6.000 περίπου φοιτητών που βρίσκονται σε μετέωρη κατάσταση.

Οξύτατη φραστική επίθεση Γιαννόπουλου κατά Αρειου Πάγου

Φραστική επίθεση, σε οξείς τόνους, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, με αφορμή την άσκηση αναιρέσεων από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά απαλλακτικών αποφάσεων αγροτών, για τις κινητοποιήσεις τους το 1997 (κατάληψη εθνικών οδών, παρακώλυση συγκοινωνιών κλπ).

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο μέγαρο της Αστυνομίας, όπου συμμετείχε η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του νομού Αττικής. Θέμα της συζήτησης, ήταν η έξαρση της εγκληματικότητας, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με επικίνδυνους ρυθμούς, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Κωνσταντίνου

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ''κυνηγά'' τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, καθώς προέκυψε και ''έτερος μνηστήρας'' γιά την απόκτηση του Κύπριου άσου του Ηρακλή. Πιό συγκεκριμένα, εκτός από την ΑΕΚ, το ενδιαφέρον της οποίας μάλλον φαίνεται να ατονεί, γιά την απόκτηση του Κωνσταντίνου κινείται και ο ΠΑΟΚ. Πάντως, οι ''ερυθρόλευκοι'' είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, καθώς είναι δεδομένη η πρόθεση του Κωνσταντίνου να ''κατηφορίσει'' στον Πειραιά.

Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Σταν Κόλιμορ

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού γιά την απόκτηση του επιθετικού της Αστον Βίλα Σταν Κόλιμορ, επιβεβαίωσε και πάλι ο μάνατζερ του Αγγλου ποδοσφαιριστή, Πόλ Στρέτφορντ. ``Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται γιά τον Σταν. Δεν μπορώ όμως να πω άν ο Σταν ενδιαφέρεται γιά τον Παναθηναϊκό`` είπε χαρακτηρισικά ο Στρέτφορντ, ο οποίος αποκάλυψε ότι γιά την απόκτηση του πελάτη του ``κινούνται`` ακόμη η Θέλτα Βίγκο αλλά και η Μπέρμιγχαμ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,51, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 502,81, ελβετικό φράγκο προς 205,60, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, δολάριο Καναδά προς 216,27, δολάριο Αυστραλίας 211,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,94, τη λίρα Κύπρου προς 570,67 και το ευρώ προς 329,59 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς εως μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάνει τους 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 και στα νησιά τους 30 βαθμούς κελσίου. Αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους προβλέπεται για την Αττική,όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 34 βαθμούς.Τοπικές βροχές προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 1 July 1999 - 6:00:11 UTC