Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανακριβή χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της ΟΛΜΕ.
- Η Θεσσαλονίκη έδρα για την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας.
- Ιστορικό επίτευγμα για το ΔΝΤ η οικονομική πρόοδο της Ελλάδας.
- Θα συνεχιστούν τα κενά αέρος στην Ολυμπιακή.
- Συνάντηση με τον Τζεμ θα έχει αύριο στη Ν.Υόρκη ο Γ.Παπανδρέου.
- Ποινή στην ΑΓΝΟ γιατί χρησιμοποίησε ύποπτα βελγικάπροϊόντα.
- Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αίγιο.
- Αλβανός 15 χρόνων σκότωσε με κατσαβίδι 16χρονο συμπατριώτη του.
- Στην Ελλάδα το ιερό τέρας της σόουλ Τζέιμς Μπράουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανακριβή χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της ΟΛΜΕ.

Ανακριβή χαρακτήρισε ο γγ του υπουργείου παιδείας κ.Ζησιμόπουλος τα στατιστικά στοιχεία που δίνει η ΟΛΜΕ, για τα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών της Α' λυκείου, στις προαγωγικές εξετάσεις. Αύριο ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης θα δώσει συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την ολοκλήρωση των προαγωγικών εξετάσεων της Β' λυκείου και την έναρξη των γενικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για ράβε-ξήλωνε της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τους μαθητές σε πειραματόζωα, κάνει λόγο η ΝΔ.

Η Θεσσαλονίκη έδρα για την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας.

Ως απόδειξη του ρόλου που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και ειρήνευση της περιοχής των Βαλκανίων, ερμήνευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την απόφαση των 15 της ΕΕ να οριστεί η Θεσσαλονίκη ως έδρα του Οργανισμού για την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας. Ο εκπρόσωπος επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν θα γίνει η Θεσσαλονίκη έδρα του Οργανισμού και τον κάλεσε να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του ως ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας.

Ιστορικό επίτευγμα για το ΔΝΤ η οικονομική πρόοδο της Ελλάδας.

Ιστορικό επίτευγμα χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Στην έκθεσή του, προεξοφλείται η ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ, αν και τονίζεται ότι ο δυσκολότερος στόχος είναι ο πληθωρισμός. Ο διεθνής οργανισμός συνιστά μείωση των κρατικών δαπανών, συνέχιση της σφιχτής εισοδηματικής πολιτικής, αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Θα συνεχιστούν τα κενά αέρος στην Ολυμπιακή.

Θα συνεχιστούν τα κενά αέρος στην Ολυμπιακή, καθώς οι εργαζόμενοι στην εταιρία φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, που αρχίζουν την Πέμπτη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την εκχώρηση του μάνατζμεντ της Ολυμπιακής στην βρετανική Σπίντγουϊντ. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών, ενώ οι νέοι μάνατζερ της Ολυμπιακής δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν να συνεργαστούν με τους συνδικαλιστές και δεν απέκλεισαν αναδιάρθρωση των δρομολογίων της εταιρίας.

Συνάντηση με τον Τζεμ θα έχει αύριο στη Ν.Υόρκη ο Γ.Παπανδρέου.

Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του θα έχει αύριο στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνάντηση δεν πρόκειται να συζητηθούν μείζονα θέματα που τίθενται από τουρκικές διεκδικήσεις, αλλά θα εξεταστούν ζητήματα που έθεσε ο κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη επιστολή του στον Ισμαήλ Τζεμ. Ο εκπρόσωπος δεν απέκλεισε να συζητηθεί και το θέμα της τρομοκρατίας, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από τις δύο χώρες, επιμένοντας στη συνεργασία σε βαλκανικό επίπεδο.

Ποινή στην ΑΓΝΟ γιατί χρησιμοποίησε ύποπτα βελγικάπροϊόντα.

Στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, επεβλήθη η πρώτη ποινή για διάθεση στην αγορά ύποπτων βελγικών προϊόντων. Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε στους υπευθύνους της εταιρίας ποινή φυλάκισης 13 μηνών, ενώ κατασχέθηκαν δύο τόνοι παγωτού, επειδή παρασκευάστηκαν από σκόνη γάλακτος, η οποία είχε εισαχθεί από το Βέλγιο και ενδεχομένως να ήταν μολυσμένη με διοξίνες.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αίγιο.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, με επίκεντρο την περιοχή του Αιγίου. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη γύρω περιοχή, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Οι κάτοικοι όμως ανησυχούν, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σεισμική δραστηριότητα μεταξύ του Αιγίου και της Κορίνθου, περιοχές που στο παρελθόν έχουν σημειωθεί καταστροφικοί σεισμοί.

Αλβανός 15 χρόνων σκότωσε με κατσαβίδι 16χρονο συμπατριώτη του.

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας ανηλίκων Πειραιά στον 15χρονο Αλβανό, ο οποίος σκότωσε με κατσαβίδι στα Καμίνια έναν 16χρονο συμπατριώτη του με τον οποίο διαπληκτίστηκαν, ενώ έπαιζαν μπάσκετ σε πάρκο της περιοχής. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Στην Ελλάδα το ιερό τέρας της σόουλ Τζέιμς Μπράουν.

Στην Ελλάδα βρίσκεται το ιερό τέρας της σόουλ και μπλούζ μουσικής, Τζέϊμς Μπράουν, για δύο και μοναδικές εμφανίσεις που θα δώσει αύριο στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη, στην Αθήνα. Οι συναυλίες αυτές αποτελούν τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, στην οποία φέρνει μαζί του μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, πολλούς χορευτές και τραγουδίστριες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την απόκτηση του μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κωνσταντινίδη για πέντε χρόνια, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η ΑΕΚ, η οποία υποστηρίζει ότι ο νεαρός παίχτης έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, μετά από σχετική απόφαση της ΕΠΟ. Στο μεταξύ, προπονήθηκε κανονικά σήμερα ο Πέτριτς με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας και εκτός μεγάλου απροόπτου αναμένεται να υπογράψει και το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Ο έμπειρος αμυντικός αναμένεται να λάβει 90 εκατομμύρια δρχ για κάθε χρόνο. Οσον αφορά, το θέμα της απόκτησης του Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή, η Ενωση σύντομα θα κάνει επίσημη πρόταση, μετά κι από τις πιέσεις που δέχεται η διοίκηση από τους φιλάθλους της ομάδας.

Σε σήριαλ εξελίσσεται η μεταγραφή του επιθετικού της Αστον Βίλα Κόλιμορ στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας, οι πράσινοι είναι έτοιμοι να καταβάλλουν τρία εκατομμύρια δολάρια στον αγγλικό σύλλογο, ποσό που θεωρείται ικανοποιητικό. Ωστόσο, ο Κόλιμορ, που έχει και ψυχολογικά προβλήματα, αρνείται να έλθει και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ονειρο θερινής νυκτός αποτελεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απόκτηση του Ζουνίνιο από τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί μπορεί ο παίχτης να είναι εκτός ομάδας για το νέο τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά για να γίνει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό χρειάζονται περισσότερα από τέσσερα δις δρχ. Πάντως, όλα δείχνουν ότι για τους ερυθρόλευκους άρχισε πάλι η γνωστή μεταγραφολογία, καθώς καθημερινά παρελαύνουν από τις εφημερίδες ονόματα μεγάλων ποδοσφαιριστών όπως του Ρεμπρόφ, της Ντιναμό Κιέβου και του Κροάτη Βλάοβιτς.

Αρνητική εξέλιξη είχε για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ το σίριαλ του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός, απάντησε αρνητικά στη στην πρόταση συνεργασίας που του είχε γίνει από τον "Δικέφαλο του Βορρά" λόγω της δέσμευσης που έχει με την Αλμπα Βερολίνου αλλά και της οικονομικής διαφοράς που παρουσιάστηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ετσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ θα στρέψει πλέον την προσοχή του στις ΗΠΑ όπου θα αναζητήσει τον νέο του προπονητή.

Η Βίτεσε Αρνεμ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Πιέρ Φαν Χόιντονκ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έναντι 1,5 δισ. δραχμών. Ετσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αποχώρηση του Νίκου Μαχλά από το "Χέλρεντομ", αφού ο 29χρονος Φαν Χόιντονκ παίζει ακριβώς στην ίδια θέση, αλλά έχει και παρόμοιο αγωνιστικό στιλ με τον Ελληνα στράικερ. Οπως είναι γνωστό, ο Αγιαξ έχει καταθέση πρόταση για την απόκτηση του Μαχλά ενώ έντονο ενδιαφέρον έχουν δείξει ομάδες όπως η Μπάγερν και η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στις υπερμαραθώνιες αποστάσεις, Γιάννης Κούρος μαζί με το δρομέα Λευτέρη Αργυρόπουλο φοιτητή Μαθηματικών στη Βοστόνη, θα τρέξουν από τους Δελφούς στην Αθήνα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο οποίος και έχει θέσει υπό την αιγίδα του την προσπάθεια των δύο αθλητών. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα από την είσοδο του Αρχαίου Σταδίου των Δελφών και θα τερματίσουν την Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,48, γαλλικό φράγκο προς 50,23, λίρα Αγγλίας προς 502,68, ελβετικό φράγκο προς 205,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,03, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,52 δραχμές.

Νέα μικρή άνοδο παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών όμως δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αξιόλογα αρχικά του κέρδη, ούτε και τα επίπεδα των 4.000 μονάδων, τα οποία ξεπέρασε αρχικώς. Για μία ακόμη ημέρα τα blue chips παρουσιάσθηκαν "αδύναμα" και το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.990,23 μονάδες έναντι 3.976,71 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας μικρή άνοδο 13,52 μονάδων ή σε ποσοστό 0,34%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν στα ορεινά της Πελοπονήσου, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, με πιθανή βροχή η καταιγίδα το απόγευμα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 35 και στη Θεσσαλονίκη 18 με 30 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 29 June 1999 - 18:00:17 UTC