Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη Θεσσαλονίκη η έδρα υπηρεσίας της ΕΕ ανοικοδόμησης του Κόσοβο.
- Ολυμπιακή - Speedwing - Υπογραφή συμφωνίας.
- Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ αύριο στη Νέα Υόρκη.
- Σε Αρχαία Ελληνικά-Χημεία διαγωνίζονται οι μαθητές της Α'Λυκείου.
- Αυξημένη αστυνόμευση στα σύνορα.
- Κρατική Ασφάλεια και ΕΥΠ στο έργο πρόληψης των πυρκαγιών.
- Οικονομικοί έλεγχοι απο ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τον Βραζιλιάνο Ζουνίνιο επιδιώκει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός.
- Τυπική διαδικασία η μεταγραφή του Σέρβου Πέτριτς στην ΑΕΚ.
- Ολοκληρώθηκε η Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας.
- Την απόκτηση του Ολιβάρες εισηγήθηκε ο Γιάννης Κυράστας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη Θεσσαλονίκη η έδρα υπηρεσίας της ΕΕ ανοικοδόμησης του Κόσοβο.

Οι ηγέτες των 15 χωρών - μελών της ΕΕ επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη ως έδρα της κοινοτικής υπηρεσίας, που θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση, που είχαν οι ηγέτες των Ευρωπαικών χωρών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο περιθώριο της συνόδου της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στη σύνοδο των 15 της ΕΕ, όπου μετέχει και ο κ. Σημίτης, αποφασίστηκε ο ορισμός του Μπόντο Χόμπαχ, ως συντονιστή εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας για τα Βαλκάνια.

Ολυμπιακή - Speedwing - Υπογραφή συμφωνίας.

Υπογράφτηκε το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών η σύμβαση διαχείρισης για την ανάθεση της διοίκησης της ΟΑ στην εταιρία Speedwing, θυγατρική της British Airways. Το κείμενο της συμφωνίας θα διαβιβαστεί από τον υπουργό Μεταφορών στον πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα. Τα μέλη της ΟΣΠΑ αντιδρώντας στην ανάθεση της διοίκησης της ΟΑ σε ξένη εταιρία έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία, ενω σήμερα οι συνδικαλιστές θα συναντηθούν με τον κ. Μαντέλη για να λάβουν διαβεβαίωση οτι δεν θίγονται τα δικαιώματά τους.

Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ αύριο στη Νέα Υόρκη.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, το γεγονός οτι αποδέχθηκε πρότασή του, ο Τούρκος ομόλογός του, κ. Τζεμ, να εχουν μια ιδιαίτερη συνάντηση αύριο στη Ν. Υόρκη στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών που μετέχουν στην Ομάδα "Φίλοι του ΓΓ για το Κόσοβο". Ο κ. Παπανδρέου για το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για την τρομοκρατία, είπε οτι "είναι πολύ νωρίς ακόμη" και δεν έχει αποφασιστεί οτιδήποτε. Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για συνάντηση των δύο ανδρών.

Σε Αρχαία Ελληνικά-Χημεία διαγωνίζονται οι μαθητές της Α'Λυκείου.

Στο πλαίσιο των προαγωγικών εξετάσεων οι μαθητές της Β' Λυκείου της θεωρητικής κατεύθυνσης διαγωνίζονται σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά και της θετικής κατεύθυνσης στη Χημεία. Αύριο, θα διαγωνιστούν στα Νέα Ελληνικά και στη Λογοτεχνία. Ο υφυπουργός Παιδείας απέρριψε πρόταση της ΟΛΜΕ να ισχύσει, τουλάχιστον για φέτος, ο θεσμός των μεταξεταστέων στην Α' Λυκείου, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη αποτυχία στις εξετάσεις και πάνω από 10.000 μαθητές, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, θα μείνουν στην ίδια τάξη.

Αυξημένη αστυνόμευση στα σύνορα.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του θεσμού των συνοριακών φυλάκων και στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση με τους λαθρομετανάστες και επανέλαβε πως στόχος είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο όσοι αλλοδαποί είναι νόμιμοι.

Κρατική Ασφάλεια και ΕΥΠ στο έργο πρόληψης των πυρκαγιών.

Αυξημένα είναι φέτος τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, δηλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας οτι στον τομέα της δασοπροστασίας έχουν εμπλακεί η Κρατική Ασφάλεια και η ΕΥΠ. Πρόσθεσε ακόμη πως όσες νομαρχίες θέλουν, μπορούν από την 1η Ιουλίου να απαγορεύουν την κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκαν αργά το βράδυ οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Καπανδρίτι και στη Νέα Ρόδα, Χαλκιδικής.

Οικονομικοί έλεγχοι απο ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές.

Εξόρμηση στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ με στόχο να ελέγξει 36.000 τουριστικές επιχειρήσεις ακόμα και συναυλίες και πτήσεις τσάρτερ, τους επόμενους τρεις μήνες. Τα σημεία αιχμής των ελέγχων θα είναι όλα τα τουριστικά νησιά καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, Πελοποννήσου, Χαλκιδικής και Εύβοιας.Παράλληλα, τα πλοία του ΣΔΟΕ θα κάνουν περιπολίες στα νησιά του Αιγαίου και θα διενεργούν φορολογικούς ελέγχους αλλά και ελέγχους για λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων και για διακίνηση όπλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον Βραζιλιάνο Ζουνίνιο επιδιώκει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Ο Ζουνίνιο είναι πιθανό να μην συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την παραχώρησή του, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Μιγκέλ- Ανχελ Χιλ Μαρίν. ``Αν παρουσιαστεί κάποια προσφορά οικονομικά συμφέρουσα για μας και γιά εκείνον, τότε θα φύγει από τον σύλλογο`` δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χιλ Μαρίν γιά τον Βραζιλιάνο άσο της ομάδας του, κοντά στην απόκτηση του οποίου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με έντονες φήμες που ``κυκλοφόρησαν`` στην Αθήνα, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου είδήσεων.

Τυπική διαδικασία η μεταγραφή του Σέρβου Πέτριτς στην ΑΕΚ.

Τυπική διαδικασία θεωρείται από τους υπευθύνους της ΑΕΚ, η μεταγραφή του Σέρβου λίμπερο Γκόρνταν Πέτριτς, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη "πρώτη" της ΑΕΚ, από την οποία απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Σέμπουε, Τσίριτς, Δέλλας και Σωτήρης Κωνσταντινίδης.

Ολοκληρώθηκε η Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας.

Ολοκληρώθηκε η Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, με την ομάδα της Ρωσίας να πετυχαίνει τη μεγάλη έκπληξη αφού επιβλήθηκε με 76-68 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γιουγκοσλαβίας. Ωστόσο, αυτή η ήττα δεν είχε άμεσο αντίκτυπο για τους ``πλάβι`` που κατέλαβαν την πρώτη θέση του Ε' ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία.Από την άλλη πλευρά η Ρωσία, που τερμάτισε τρίτη, θα ``κοντραριστεί`` με την Ιταλία. Οι Λιθουανοί του Αρβιντας Σαμπόνις πήραν την πρωτιά σ'αυτόν τον όμιλο και θα βρουν στο ``δρόμο`` τους την Ισπανία. Τέλος, η Γαλλία θα συγκρουστεί με την Τουρκία.

Την απόκτηση του Ολιβάρες εισηγήθηκε ο Γιάννης Κυράστας.

Την απόκτηση του Πέρσι Ολιβάρες εισηγήθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυράστας σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο Κυράστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μέχρι τώρα μεταγραφές και είπε ότι στόχος είναι η απόκτηση του Περουβιανού αμυντικού που έπαιζε πέρυσι στον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,50, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,81, ελβετικό φράγκο προς 206,13, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,64, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται αργότερα να βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 33, στα δυτικά και υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στο Αιγαίο 20 με 31 βαθμούς.Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 35 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 29 June 1999 - 7:00:14 UTC