Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγάλη αποτυχία στις εξετάσεις της Α'Λυκείου.
- Η Ελλάδα θα πετύχει την ένταξή της στην ΟΝΕ, εκτιμά το ΔΝΤ.
- Στη Νέα Υόρκη θα συναντηθούν την Τετάρτη Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ.
- Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές σε Καπανδρίτι και Χαλκιδική.
- Εκκληση στους εργαζόμενους της ΟΑ απευθύνουν αρμόδιοι υπουργοί.
- Συναντήσεις με Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου είχε ο Μπιλντ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλη αποτυχία στις εξετάσεις της Α'Λυκείου.

Απέρριψε ο υφυπουργός Παιδείας την πρόταση της ΟΛΜΕ να ισχύσει, τουλάχιστον για φέτος, ο θεσμός των μεταξεταστέων στην Α' Λυκείου, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη αποτυχία στις εξετάσεις και πάνω από 10.000 μαθητές, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, θα μείνουν στην ίδια τάξη. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα εφαρμοσθεί ως έχει, τόνισε ο κ. Ανθόπουλος, ενώ και η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει διορθωτικά μέτρα για φέτος στην πρώτη Λυκείου.

Η Ελλάδα θα πετύχει την ένταξή της στην ΟΝΕ, εκτιμά το ΔΝΤ.

Η Ελλάδα θα επιτύχει το κριτήριο του πληθωρισμού για ένταξή της στην ΟΝΕ, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην ετήσια έκθεση του, που παραδίδεται αύριο στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Το ΔΝΤ συνιστά όμως σφιχτή εισοδηματική πολιτική, δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, προώθηση του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Φορολογικές ελαφρύνσεις με μέτρο και όχι αλόγιστες παροχές, υπόσχεται ο Γιάννος Παπαντωνίου, σημειώνοντας ότι αρνείται να γίνει ο κύριος "δώστα όλα".

Στη Νέα Υόρκη θα συναντηθούν την Τετάρτη Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ.

Και το θέμα της τρομοκρατίας θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν την Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος και της Τουρκίας, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν μας τρομοκρατεί να μιλήσουμε με οποιαδήποτε χώρα για το θέμα αυτό υπό την προϋπόθεση ότι η συζήτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων, που δεσμεύουν τη χώρα μας, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι η χώρα μας δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές σε Καπανδρίτι και Χαλκιδική.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν αργά το απόγευμα οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Καπανδρίτι, σε πευκόφυτη περιοχή και στη Νέα Ρόδα, Χαλκιδικής, σε έκταση με θάμνους. Η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως φέτος είναι αυξημένα τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, σημειώνοντας ότι στον τομέα της δασοπροστασίας έχουν εμπλακεί η Κρατική Ασφάλεια και η ΕΥΠ. Πρόσθεσε ακόμη πως όσες νομαρχίες θέλουν, μπορούν από την 1η Ιουλίου να απαγορεύουν την κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Εκκληση στους εργαζόμενους της ΟΑ απευθύνουν αρμόδιοι υπουργοί.

Εκκληση στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής να συνεργαστούν με το νέο καθεστώς της εταιρίας, ώστε να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και η βιωσιμότητα του εθνικού μας αερομεταφορέα, απευθύνουν σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών, παρέχοντας τη διαβεβαίωση για τη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Της προσεχείς ημέρες έρχονται στην Αθήνα οι νέοι μάνατζερ της Ολυμπιακής, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει απεργίες και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Συναντήσεις με Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου είχε ο Μπιλντ.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρόεδρο της ΝΔ είχε ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Γιουγκοσλαβία, Κάρλ Μπιλντ. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κόσοβο και γενικότερα τις προσπάθειες ανοικοδόμησης των Βαλκανίων, για την οποία η Ελλάδα διεκδικεί δεσπόζουσα θέση, με εγκατάσταση, στη Θεσσαλονίκη, της έδρα της υπηρεσίας που θα συσταθεί για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι πρόκειται να εντάξουν στη δυναμή τους το διεθνή βραζιλιάνο μέσο της Ατλέτικο Μαδρίτης Ζουνίνιο. Ο 26χρονος δεξιοτέχνης ποδοσφαιριστής με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, φέρεται να έχει συμφωνήσει με την διοίκηση του Ολυμπιακού, κάτι, όμως, που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει ο πρωταθλητής.

Τα ψέματα τέλειωσαν για τους παίχτες της ΑΕΚ, καθώς σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν την πρώτη συγκεντρωσή τους ενόψει της νέας περιόδου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία 200 οπαδών. Απόντες από την πρώτη της ΑΕΚ, ήταν οι Σέμπουε, Τσίριτς, Δέλλας και Κωνσταντινίδης. Στο μεταξύ, θέμα ωρών είναι η απόκτηση του Σέρβου λίμπερο Γκόραν Πέτριτς, που πέρυσι αγωνίζονταν στην Σαουθάμπτον, και αποτελεί προσωπική επιλογή του Τουμπάκοβιτς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ενωση είναι έτοιμη να φορτσάρει για την απόκτηση του Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή και του επιθετικού Μπιέκοβιτς από την Παρτιζάν.

Στο μάτι έβαλε ο Παναθηναϊκός το γνωστό Αγγλο επιθετικό Σταν Κόλιμορ της Αστον Βίλα, καθώς είναι πρόθυμος να δώσει περισσότερα από ένα δις για την αποκτησή του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίχτης είναι διστακτικός να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εξάλλου, οι τυπικές διαδικασίες απομένουν για τη μεταγραφή του Ολιβάρες απ'τον ΠΑΟΚ, αφού η πράσινη ομάδα έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή.

Ο Ιλια Πέτκοβιτς είναι και με τη βούλα ο νέος προπονητής του Αρη. Ο Σέρβος τεχνικός έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα υπέγραψε ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με την κίτρινη ΠΑΕ, η οποία διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα ανανεωσής του για δύο ακόμη χρόνια. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Πέτκοβιτς τόνισε ότι η ομάδα του κι αυτός ξεκινούν από το μηδέν και στόχος είναι να φτάσει κοντά στους τρεις μεγάλους της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,50, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,81, ελβετικό φράγκο προς 206,13, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,64, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,56 δραχμές.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, χωρίς ωστόσο η αγορά να διατηρήσει τα επίπεδα των 4.000 μονάδων, που "έπιασε αρχικώς". Αισθητή μείωση παρουσίασε και η αξία των συναλλαγών σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε "μικρομεσαίες" μετοχές. Οι αγορές διεθνώς, όπως και η Σοφοκλέους, παραμένουν επιφυλακτικές, ενόψει των αποφάσεων της FED για τα αμερικανικά επιτόκια. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.976,71 μονάδες, έναντι 3.948,78 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας άνοδο 27,93 μονάδων ή σε ποσοστό 0,71%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 33 βαθμούς, στα δυτικά και υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στο Αιγαίο 20 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 35 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 28 June 1999 - 18:00:17 UTC