Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Α.Διαμαντοπούλου θα είναι επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ.
- Στα χέρια του πρωθυπουργού το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων.
- Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Νέο Βουτζά Αττικής.
- Επιχείρηση καθαρά χέρια αρχίζει στο Χρηματιστήριο.
- Δεσμεύτηκαν 30 τόνοι ιταλικού βοδινού σε αποθήκη του Ρέντη.
- Η Αθήνα απέρριψε πρόταση της Αγκυρας για την τρομοκρατία.
- Κατανοητά τα θέματα της Φυσικής στις εξετάσεις της Β'Λυκείου.
- Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην αστυφύλακας Γ.Βερβεράκης.
- Τιμήθηκαν φιλέλληνες Αυστραλοί πολιτικοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Α.Διαμαντοπούλου θα είναι επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, μέχρι σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης, θα είναι η επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Επίσης καθήκοντα υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, στη θέση του Χρήστου Μπαλτά, που έγινε ευρωβουλευτής, αναλαμβάνει η κυρία Ροδούλα Ζήση.

Στα χέρια του πρωθυπουργού το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στον πρωθυπουργό. Κατά τον κ. Παπαντωνίου στόχος τους είναι η ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, καθώς και η αύξηση του αφορολογήτου ορίου. Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει αύξηση του αφορολογήτου ορίου και των εκπτώσεων για τα παιδιά, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, μείωση των φορολογικών κλιμακίων, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης και των εκπτώσεων με αποδείξεις.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Νέο Βουτζά Αττικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, από σπινθήρα ηλεκτροσυγκόλησης στη διάρκεια εργασιών σε σπίτι. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές 10 λυόμενα σπίτια και δύο αυτοκίνητα. Στο μεταξύ, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσέφερε στο πυροσβεστικό σώμα 15 υπερσύγχρονα οχήματα, γαλλικής κατασκευής, αξίας 650 εκατ.δρχ,. Τα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται εκτός δρόμου, γεγονός που τα κάνει ιδανικά κυρίως για δασικές πυρκαγιές.

Επιχείρηση καθαρά χέρια αρχίζει στο Χρηματιστήριο.

Επιχείρηση καθαρά χέρια αρχίζει στο Χρηματιστήριο, καθώς τρεις εισαγγελείς αρχίζουν έρευνες, μετά τις καταγγελίες για διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε όλο το φάσμα των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Ευπρόσδεκτη κάθε έρευνα και έλεγχος, δήλωναν παράγοντες του Χρηματιστηρίου, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τόνισε ότι η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Η Σοφοκλέους αντέδρασε νευρικά με το γενικό δείκτη να σημειώνει πτώση 1.28%.

Δεσμεύτηκαν 30 τόνοι ιταλικού βοδινού σε αποθήκη του Ρέντη.

Στο Βελγιο συνελήφθη ο επικεφαλής εταιρίας τροφοδοσίας επεξεργασμένου λίπους, γιατί ήταν μολυσμένο με διοξίνη, ενώ στη Γερμανία οι αρχές δέσμευσαν παρτίδα χοιρινού βελγικού κρέατος, καθώς διαπιστώθηκαν αυξημένα επίπεδα διοξίνης. Σε αποθήκη στου Ρέντη δεσμεύτηκαν 30 τόνοι ιταλικού βοδινού κρέατος με το μικρόβιο της λιστερίας και προορισμός του ήταν ο στρατός. Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρεις έμποροι και δύο αστυκτηνίατροι, οι οποίοι βάφτιζαν ελληνικά και προωθούσαν στην αγορά ρουμανικά αμνοερίφια.

Η Αθήνα απέρριψε πρόταση της Αγκυρας για την τρομοκρατία.

Η Αθήνα απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της τρομοκρατίας, εντάσσοντας το ζήτημα στο γενικότερο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των δύο χωρών. Το θέμα της τρομοκρατίας και οι διεθνείς συνεργασίες της χώρας μας, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης των υπουργών Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατανοητά τα θέματα της Φυσικής στις εξετάσεις της Β'Λυκείου.

Σαφή και κατανοητά χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Φυσικής, στην οποία διαγωνίστηκαν το πρωί οι μαθητές της Β' Λυκείου. Σύμφωνα με τους μαθητές, αλλά και τους φροντιστές και μέτρια διαβασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να γράψουν ικανοποιητικά. Το πρόγραμμα των εξετάσεων συνεχίζεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τη Γλώσσα.

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην αστυφύλακας Γ.Βερβεράκης.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, ο πρώην αστυφύλακας Γιώργος Βερβεράκης, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αχαρνών πέρσι το Σεπτέμβριο. Ο Βερβεράκης πραγματοποιούσε εδώ και 18 ημέρες απεργία πείνας και νοσηλευόταν στο Τζάννειο Νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Τιμήθηκαν φιλέλληνες Αυστραλοί πολιτικοί.

Τρεις φιλέλληνες Αυστραλοί πολιτικοί τιμήθηκαν με τα βραβεία "Νίκη", που έχει θεσμοθετήσει το Παναυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τους Λίντσαϊ Τάνερ, Εργατικός βουλευτής από τη Βικτώρια, Τζούλιαν Στεφάνι, βουλευτής από τη Νότια Αυστραλία και Βίκι Μπερν γερουσιαστής από τη Νέα Νότια Ουαλία. Επίσης, οι σύνεδροι του Συμβουλίου συζήτησαν τη δομή και τη διάρθρωση της ελληνικής παρουσίας στην Αυστραλία εν όψει του 21ου αιώνα. Εξάλλου, με επιστολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης, ο υπουργός Οικισμού της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Κιμ Χέιμς, ζητεί να αναγνωρίσει η κυβέρνηση της χώρας του τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διερευνητική επαφή με τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιαερ, είχαν τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, υψηλόβαθμο στέλεχος των πρασίνων μίλησε τηλεφωνικά με τον Νορβηγό επιθετικό της Μάντσετσερ Γιουνάϊτεντ και συζήτησαν το ενδεχόμενο να συνεργασθούν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο μάνατζερ του Σόλσκιαερ είναι στενός φίλος του Αρνε Ντόκεν, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της ελληνικής ομάδας.

Με τα μούτρα έπεσε στη δουλειά από σήμερα ο προπονητής της ΑΕΚ Τουμπάκοβιτς, που έφθασε αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα. Ο Σέρβος προπονητής είχε σήμερα συναντήσεις με παράγοντες της ΠΑΕ, συζήτησε για τους μεταγραφικούς στόχους αλλά και θέματα που αφορούν τη βασική προετοιμασία της ομάδας, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου. Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κλείσει και το θέμα της μεταγραφής του Τσίριτς από τη Μπαρτσελόνα.

Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Απόλλωνα, ο Γιόζεφ Βάντσικ. Ο γίγαντας του Παναθηναϊκού, μίλησε τηλεφωνικά με παράγοντα της ελαφράς ταξιαρχίας και είχαν μία πρώτη επαφή. Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες και πιό συγκεκριμένα, μετά την επιστροφή του Βάντσικ από τις διακοπές του.

Ο Ιρλανδός μπασκετμπολίστας Πάτρικ Μπερκ ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό για δύο ακόμη χρόνια. Η ''πράσινη'' ΚΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον παίκτη, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες. Ο πάουερ φόργουορντ έπαιξε για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό πέρυσι, ενώ είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας στις 26 Αυγούστου 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,46, γαλλικό φράγκο προς 50,23, λίρα Αγγλίας προς 505,81, ελβετικό φράγκο προς 206,44, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 262,22, τη λίρα Κύπρου προς 571,05 και το ευρώ προς 329,48 δραχμές.

Επιφυλακτική παρουσιάσθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, να παραγγείλει ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν "παιχνίδια" γύρω απο μετοχές- "φούσκες". Η αγορά υποχώρησε, κυρίως λόγω της πίεσης που δέχθηκαν τα blue chips των τραπεζών, ενώ ελάχιστα "μικρά χαρτιά" δέχθηκαν πιέσεις. Ο γενικός δείτκης τιμών έκλεισε στις 3950,62 μονάδες, έναντι 4001,77 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 51,15 μονάδων ή σε ποσοστό 1, 28%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, καθώς οι λίγες βροχές ενδέχεται να σημειωθούν το πρωί μόνο στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 15 μέχρι 27 βαθμούς, στα δυτικά 17 με 29 και στην υπόλοιπη χωρα 19 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 30 και 17 με 26 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 June 1999 - 19:00:17 UTC