Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις πρωθυπουργού για την οικονομία.
- Απέκλεισε τον ανασχηματισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελίες παρατυπίας σε βάρος επενδυτών.
- Δίωξη του Βελγίου για τις διοξίνες αποφάσισε η ΕΕ.
- Αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ.
- Εξετάσεις μαθητών Β' Λυκείου.
- Επιστρέφουν στο Κοσσυφοπέδιο οι Σέρβοι

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα της Ελλάδας απο τη Γερμανία με 59-58 στο μπάσκετ.
- Φήμες λένε ότι ο Γιώργος Σιγάλας, μετακομίζει στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις πρωθυπουργού για την οικονομία.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διακυδεύσει επιτεύγματα σκληρής προσπάθειας στην οικονομία, δήλωσε ο κ. Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ. Πρόσθεσε οτι η σημερινή εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της χώρας αποτελεί μια "σοβαρή κατάκτηση". Το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων θα παρουσιάσει στον κ. Σημίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος τόνισε οτι θα προωθηθούν με ραγδαίους ρυθμούς οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και η δικαιότερη κατανομή του εθνικού εισοδήματος.

Απέκλεισε τον ανασχηματισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Οι μόνες αλλαγές που θα γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, είπε, θα είναι η κάλυψη των κενών από την παραίτηση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, Χρήστου Μπαλτά, ο οποίος είναι πλέον ευρωβουλευτής και από την επιλογή του κοινοτικού επιτρόπου της χώρας μας στην ΕΕ.

Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελίες παρατυπίας σε βάρος επενδυτών.

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με καταγγελίες για παρατυπίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η έρευνα θα γίνει, προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών και καταγγελιών για "μετοχές - φούσκες", για "απειλή" σε βάρος των επενδυτών, για "μυστήρια" στη Σοφοκλέους και οτι διαπράττονται αξιόποινα αδικήματα στο Χρηματιστήριο, με τη συμμετοχή χρηματιστηριακών εταιριών και ελεγκτικών οργάνων.

Δίωξη του Βελγίου για τις διοξίνες αποφάσισε η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε οτι θα κινήσει τη διαδικασία προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Βελγίου, διότι δεν έχει σεβαστεί τις κοινοτικές του υποχρεώσεις, σχετικά με την κρίση της διοξίνης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης διαμόρφωσε "δεκάλογο" μέτρων, που πρέπει να ληφθούν, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για την πλήρη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων. Αυξημένη διοξίνη βρέθηκε στη Ρηνανία, σε παρτίδα χοιρινού κρέατος, που είχε εισαχθεί από το Βέλγιο.

Αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ.

Οι ελληνικές θέσεις για την κατάσταση ασφαλείας στη Βαλκανική και στη ΝΑ Μεσόγειο θα παρουσιαστούν στη διήμερη σύνοδο της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Αμοιβαία Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο. Επικεφαλείς της συνόδου είναι οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας των δύο χωρών, κκ Αποστολάκης και Κράμερ. Θα εξεταστούν πολιτικά θέματα και αντίστοιχα αμυντικής συνεργασίας και βιομηχανίας, ενω θα παραστούν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες απο τις δύο πλευρές.

Εξετάσεις μαθητών Β' Λυκείου.

Στο μάθημα της Φυσικής διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου στο πλαίσιο των προαγωγικών εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Αύριο θα διαγωνιστούν στα Νέα Ελληνικά και στη Γλώσσα. Στο μεταξύ, δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα οι πίνακες με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α' και Β' βαθμίδας.

Επιστρέφουν στο Κοσσυφοπέδιο οι Σέρβοι

Στις εστίες τους επιστρέφουν πολλοί από τους Σέρβους, που είχαν εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο, μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του Βελιγραδίου,δήλωσε ο διοικητής του ΝΑΤΟ, αντιστράτηγος, κ. Τζάκσον, ζητώντας απο τους Αλβανούς να αποφεύγουν πράξεις αντεκδίκησης κατά των Σέρβων. Εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσει η αποχώρηση προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη των 300 αεροσκαφών, που μετείχαν στις επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η Μόσχα ζητά την άμεση ανοικοδόμηση της Γιουγκοσλαβίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα της Ελλάδας απο τη Γερμανία με 59-58 στο μπάσκετ.

Το άγχος και η έλειψη αυτοσυγκέντρωσης στοιχίσε ακριβά στην εθνική μας ομάδα, που ξεκίνησε με ήττα τους αγώνες της στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Σε έναν αγώνα-θρίλερ που έγινε στη Ντιζόν, η Γερμανία επικράτησε της Ελλάδας με 59-58 χάρη σε ένα τρίποντο του Μπογκόγεβιτς, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος.Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή νίκη της Τσεχίας επί της Λιθουανίας με 78-62, σημαίνει ότι η τύχη της εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ θα παιχθεί " κορώνα-γράμματα" στον σημερινό αγώνα με την Τσεχία.Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ρωσία- Σλοβενία 68-47, Γιουγκοσλαβία-Ισραήλ 81-61, Τουρκία-Βοσνία 57-42, Κροατία- Ιταλία 70-68, Γαλλία-ΠΓΔΜ 71-67 και Ισπανία-Ουγγαρία 84-75.

Φήμες λένε ότι ο Γιώργος Σιγάλας, μετακομίζει στον Ολυμπιακό.

Οι φήμες που θέλουν τον Γιώργο Σιγάλα να φεύγει από τον Αρη προκειμένου να ``μετακομίσει`` στον Ολυμπιακό, έχουν εξαγριώσει τους ανθρώπους των ``κιτρίνων``, οι οποίοι μέσω του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ, Μάνθου Κατσούλη, δηλώνουν ότι όποιος παίκτης θέλει να φύγει μπορεί να το κάνει.Εξάλλου ένα βήμα πριν από την συμφωνία βρίσκονται ο ΠΑΟΚ και ο Σέρβος τεχνικός Σβέτισλαβ Πέσιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 506,52, ελβετικό φράγκο προς 206,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,35, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί, ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 17 με 28 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 32 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, με πιθανή βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα,μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 και 19 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 June 1999 - 7:00:12 UTC