Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθαρά και ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα.
- Απόσυρση Κόκα-Κόλα σε κουτάκια και στην Ισπανία.
- Τριήμερη σύνοδος κορυφής G8 στην Κολωνία.
- Ελαφρύνσεις φορολογικές προτείνει το οικονομικό επιτελείο.
- Ελληνοτουρκικές σχέσεις - ΗΠΑ.
- Σερβόπουλο με καρδιοπάθεια εισήχθη στο Ωνάσειο.
- Στα Θρησκευτικά εξετάζονται οι μαθητές Β' Λυκείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εγινε η κλήρωση των αγώνων μπάσκετ της Α1, περιόδου 1999-2000.
- Μποντίρογκα και Σούμποτιτς αναδείχθηκαν κορυφαίοι το 1998-99.
- Η ΑΕΚ φλερτάρει τον Κύπριο επιθετικό του Ηρακλή, Κωνσταντίνου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθαρά και ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα.

Το νωπό γάλα, που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι καθαρό και ελληνικό και όλα τα εισαγόμενα προϊόντα ελέγχονται πλήρως, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, κ. Ανωμερίτης, προσθέτοντας οτι όλα τα προϊόντα Βελγίου, που έχουν κατασχεθεί ως ύποπτα μόλυνσης με διοξίνη θα καταστραφούν. Ηδη έχουν καταστραφεί γύρω στους 200 τόνους νωπά προϊόντα, όπως είναι κρέας, μαγιονέζα, κοτόπουλα κ.α. Εκπρόσωποι των κτηνιατρικών οργανώσεων διαβεβαίωσαν οτι τα ελληνικά κρέατα είναι ασφαλή, ενω κτηνίατροι συμβουλεύουν να αποφεύγονται τα λίπη.

Απόσυρση Κόκα-Κόλα σε κουτάκια και στην Ισπανία.

Μετά τις αποσύρσεις προϊόντων της Κόκα-Κόλα, λόγω συμπτωμάτων δηλητηρίασης, που έγιναν στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο, οι ισπανικές αρχές απέσυραν πάνω από 200.000 κουτάκια του αναψυκτικού εισαγωγής Βελγίου. Το ισπανικό υπουργείο δημόσιας υγείας προσθέτει οτι οι αποσύρσεις έγιναν προληπτικά, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα δηλητηρίασης.

Τριήμερη σύνοδος κορυφής G8 στην Κολωνία.

Αρχίζει σήμερα στην Κολωνία η τριήμερη σύνοδος των ηγετών της G7 και της Ρωσίας, όπου θα εξεταστούν η κατάσταση μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, το "Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη" και οικονομική ανοικοδόμηση της περιοχής. Επίσης, αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι κίνδυνοι πολέμου Ινδίας - Πακιστάν, η σύρραξη Αιθιοπίας - Ερυθρέας, το Κυπριακό, αλλά και η παραγραφή κατά το ήμιση χρεών, που έχουν δημιουργήσει 41 χώρες σε διεθνείς οργανισμούς.

Ελαφρύνσεις φορολογικές προτείνει το οικονομικό επιτελείο.

Φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 300 δισ. δραχμών για τη διετία 2000 - 2001, θα προτείνει στην κυβέρνηση το οικονομικό επιτελείο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: αύξηση του αφορολόγητου ορίου, διεύρυνση των φορολογικών κλιμακίων και των συντελεστών σε 8 από 6, που είναι σήμερα, μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 45% σε 43%, αύξηση στις επιπτώσεις φόρου για παιδιά, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις - ΗΠΑ.

Την οικοδόμηση καλών σχέσεων επιθυμεί η Ελλάδα με την Τουρκία, αλλά αυτές πρέπει να θεμελιώνονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, στο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών, στην ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και το απαραβίαστο των συνόρων. Αυτό τόνισε ο κ. Ρέππας σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού στο ΜΕΓΚΑ. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε οτι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μόνιμο διάλογο με Ελλάδα και Τουρκία για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν παλαιότερες αναφορές για εκπαίδευση του ΡΚΚ στην Ελλάδα

Σερβόπουλο με καρδιοπάθεια εισήχθη στο Ωνάσειο.

Στο Ωνάσειο για άμεση καρδιοχειρουργική επέμβαση εισήχθη ο 4χρονος Γιουγκοσλάβος, Μάρκο Νίκολιτς, που μεταφέρθηκε απο το Βελιγράδι με έκτακτη πτήση αεροσκάφους C-130. Ο μικρός πάσχει από σπάνια πάθηση της καρδιάς και η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μετά από φλεγμονή, που παρουσίασε στο αναπνευστικό σύστημα. Σημειώνεται οτι η όλη επιχείρηση έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος θα καλύψει και τα έξοδα νοσηλείας.

Στα Θρησκευτικά εξετάζονται οι μαθητές Β' Λυκείου.

Στο μάθημα των Θρησκευτικών εξετάζονται σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές της Β' Λυκείου, ενω αύριο θα εξεταστούν στη Γεωμετρία. Στο μεταξύ, δίδονται την Τρίτη στη δημοσιότητα οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών, που μετατίθενται, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγινε η κλήρωση των αγώνων μπάσκετ της Α1, περιόδου 1999-2000.

Εγινε στη Θεσσαλονίκη η κλήρωση των αγώνων του 8ου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, της περιόδου 1999-2000. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαρτίου.Στην 3η αγωνιστική θα γίνει το πρώτο ντέρμπι, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Την ίδια αγωνιστική θα γίνει και η συνάντηση του Ολυμπιακού με τον Αρη, ενώ το ντέρμπι των ``αιωνίων`` ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θα διεξαχθεί στην 10η ημέρα.

Μποντίρογκα και Σούμποτιτς αναδείχθηκαν κορυφαίοι το 1998-99.

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα και ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς του Παναθηναϊκού, αναδείχθηκαν κορυφαίος παίκτης και προπονητής αντίστοιχα της Α1 την περίοδο 1998-99, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ΕΣΑΚΕ με αφορμή την κλήρωση του πρωταθλήματος. Καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής της Νήαρ Ηστ, ενώ η καλύτερη πεντάδα συγκροτείται από τους Μποντίρογκα, Ουόλτερ Μπέρι (ΠΑΟΚ), Ντίνο Ράτζα (Παναθηναϊκός), Σέιν Χιλ (Νήαρ Ηστ) και Αλφόσνο Φορντ (Σπόρτιγκ).

Η ΑΕΚ φλερτάρει τον Κύπριο επιθετικό του Ηρακλή, Κωνσταντίνου.

Μετά την ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο της ΑΕΚ με την μεταγραφή του Ντράγκαν Τσίριτς και του Τραϊανού Δέλλα, η διοίκηση της ``κιτρινόμαυρης`` ΠΑΕ, ``βάζει στο φουλ τις μηχανές της`` για την απόκτηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου.Αν και ο Κύπριος επιθετικός του Ηρακλή,βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, η διοίκηση της ΑΕΚ εξακολουθεί να αισιοδοξεί, ότι ο ποδοσφαιριστής θα φορέσει την φανέλα της ομάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,80, γαλλικό φράγκο προς 50,03, λίρα Αγγλίας προς 505,02, ελβετικό φράγκο προς 205,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,53, τη λίρα Κύπρου προς 567,71 και το ευρώ προς 328,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα,κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 16 με 31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 33 βαθμούς. Αστατο καιρό, με πιθανές βροχές και καταιγίδες,το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 και 20 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 18 June 1999 - 7:00:11 UTC