Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιστροφή ομήρων του Αλβανού οπλοφόρου.
- Αντίδραση της Αθήνας για την τραγική κατάληξη της ομηρίας.
- Συνεχίζει το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας.
- Ενδείξεις απο το Βελιγράδι ζητούν οι ΗΠΑ για διευθέτηση της κρίσης.
- Νέες συνομιλίες Τσερνομίρντιν - Μιλόσεβιτς την ερχόμενη εβδομάδα.
- Εξορμήσεις πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.
- Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βόρειο Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέα εξέλιξη στο "σήριαλ Γιάννη Ιωαννίδη".
- Η Βέροια νίκησε στο Στάδιο Καραϊσκάκη, 2-0 τον Εθνικό.
- Σπουδαίες επιδόσεις από αθλητές μας στα "Βαρδινογιάννεια".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιστροφή ομήρων του Αλβανού οπλοφόρου.

Η σόρος του Γιώργου Κουλούρη,24 ετών, θύματος της ομηρίας απο τον Αλβανό Φλαμούρ "Αντον" Πίσλι, μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας απο τα Τίρανα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Στα Ιωάννινα νοσηλεύονται οι Ελένη Τσόλακα 43 ετών και η Μαρία Γκολφινοπούλου - Κρυστάλη 25 χρόνων,που τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας για τη σύλληψη του Αλβανού, όπου σκοτώθηκε και ο ίδιος. Στη συμπρωτεύουσα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι πέντε όμηροι.

Αντίδραση της Αθήνας για την τραγική κατάληξη της ομηρίας.

Εντονότατα αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση προς τα Τίρανα για την τραγική κατάληξη που είχε η ομηρία οκτώ Ελλήνων από τον 25χρονο Αλβανό. Η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς των Τιράνων ότι ο Κουλούρης πυροβολήθηκε από τον Αλβανό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, κάλεσε τον Αλβανό πρέσβη, στον οποίο προέβρη σε εντονότατο διάβημα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επέρριψε ευθύνες στην αλβανική πλευρά για την επέμβαση.

Συνεχίζει το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Μαχητικά του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν πάλι σήμερα το χωριό Κουμούρλιγια, κοντά στην πόλη Νις της Γιουγκοσλαβίας,όπου το Σάββατο σε ανάλογη επιχείρηση σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι. Πύραυλοι έπληξαν επίσης την πόλη Πίροτ στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Εκρήξεις σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στην Πρίστινα και σε προάστια του Βελιγραδίου χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και για τους στόχους που επλήγησαν.

Ενδείξεις απο το Βελιγράδι ζητούν οι ΗΠΑ για διευθέτηση της κρίσης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθές οτι καμία συγκεκριμένη ένδειξη, πως η Γιουγκοσλαβία αποδέχεται τις βασικές αρχές που έχει θέσει η Δύση για τη διευθέτηση της κρίσεως στο Κοσσυφοπέδιο, δεν έχει γίνει ορατή ακόμη από το Βελιγραδι. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Μάϊκλ Νταμπλντέϊ,πρόσθεσε οτι "επί του παρόντος, πρόθεσή μας παραμένει να συνεχισωμε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και να συνεχίσουμε την ενίσχυση της αεροπορικής μας επιχείρησης".

Νέες συνομιλίες Τσερνομίρντιν - Μιλόσεβιτς την ερχόμενη εβδομάδα.

Ικανοποίηση εξέφρασε χθές απο τη Μόσχα ο Ρώσος μεσολαβητής για το Γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομίρντιν μετά τις συνομιλίες που είχε με το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Μιλόσεβιτς στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης. Πρόσθεσε επίσης οτι την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει μαζί με τον μεσολαβητή της ΕΕ Φινλανδό πρόεδρο Μάρτι Αχτισάαρι στο Βελιγράδι για νέες συνομιλίες. Ο Μιλόσεβιτς ανακοίνωσε πως είναι πρόθυμος να υπογράψει τις "βασικές αρχές" της πρότασης που προβάλλει η G8 για τον τερματισμό του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Εξορμήσεις πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις των πολιτικών αρχηγών στην επαρχία, ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα τη Λίμνη Στυμφαλία στην ορεινή Κορινθία. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί και θα μιλήσει στην Ξάνθη. Η ΓΓ του ΚΚΕ θα κάνει δηλώσεις στον Περισσό για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τις ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέπτεται την Πρέβεζα, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας θα περιοδεύσει σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία. Ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ περιοδεύει στη Θεσσαλία.

Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόμενος απο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο επισκέπτεται σήμερα τη Νάουσα και τις μονές Παναγίας Δοβράς και Παναγίας Σουμελά. Κατά την επίσκεψή του χθές στην Κατερίνη έγινε δεκτός με 21 κανονιοβολισμούς. Ανάλογη υποδοχή επεφύλαξαν στον κ. Βαρθολομαίο και οι κάτοικοι της Βέροιας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα εξέλιξη στο "σήριαλ Γιάννη Ιωαννίδη".

Νέα εξέλιξη στο ``σήριαλ Γιάννη Ιωαννίδη``. Το ενδεχόμενο να μη δουλέψει για μια ακόμη χρονιά, άφησε ανοικτό ο ``ξανθός``.Σε δηλώσεις του,επεσήμανε ότι δεν έχει συζητήσει με τον Ολυμπιακό για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, παρά μόνο με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννη Φιλίππου. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης,επεσήμανε ότι "εξετάζουμε και την περίπτωση Ιωαννίδη για την ομάδα μας. Δεν θα ήταν σοβαρό αν έλεγα ότι ο Ολυμπιακός δεν εξετάζει την περίπτωση αυτή".

Η Βέροια νίκησε στο Στάδιο Καραϊσκάκη, 2-0 τον Εθνικό.

Στον αγώνα των καταδικασμένων,στο Στάδιο Καραϊσκάκη,η Βέροια νίκησε 2-0 τον Εθνικό, στην τελευταία ημέρα για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Ο Εθνικός που δεν μπόρεσε να σημειώσει ούτε μια νίκη στό φετινό πρωτάθλημα πήρε την τελευταία θέση με 8 βαθμούς και υποβιβάζεται, ενώ και η Βέροια που κατέλαβε την προτελευταία θέση με 23 βαθμούς επίσης υποβιβάζεται.Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος πέφτει με τους αγώνες Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ΟΦΗ-Παναθηναϊκού,ΠΑΟΚ-Πανιωνίου Εθνικού Αστέρα-Ιωνικού, Ξάνθης-Απόλλωνα, Προοδευτικής-Αρη, Ηρακλή- Πανελευσινιακού και Πανηλειακού- Καβάλας.

Σπουδαίες επιδόσεις από αθλητές μας στα "Βαρδινογιάννεια".

Το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε η Κελεσίδου στη δισκοβολία με 67.70μ. και η σπουδαία επίδοση της Θάνου στα 100μ. όπου κέρδισε τη Τζαμαϊκανή μεγάλη σπρίντερ, Μάρλεν Οτι, με 10.77, ξεχώρισαν στους αγώνες του διεθνούς μίτινγκ ``Βαρδινογιάννεια`` που έγιναν στο Ρέθυμνο. Ο άνεμος όμως πήρε τη σπουδαία επίδοση της "φτερωτής" Θάνου, η οποία πραγματοποίησε μια εξαιρετική κούρσα στα 100 μέτρα,με 10.77, αλλά με ευνοϊκό άνεμο +2.3.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,74, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,83, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 12 με 30 και στο Αιγαίο 17 με 27 βαθμούς. Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 18 με 29 και 17 με 28 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 30 May 1999 - 7:00:11 UTC