Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες επιθέσεις ΝΑΤΟ.
- Διπλωματικές προσπάθειες.
- Σημίτης για "υπόθεση Φλαμούρ".
- Μέτρα κατά εγκληματικότητας.
- Τροχαία-12 νεκροί-μέτρα.
- Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης.
- Αυστρία-Αγνοούμενος Ελληνας.
- Απο αύριο το κλιμακωτό ωράριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός "στέφθηκε" χθές και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος.
- Τρίκαλα, Παναχαική και Καλαμάτα, επιστρέφουν στην Α' εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες επιθέσεις ΝΑΤΟ.

Εναν στρατώνα και ένα σχολείο βομβάρδισαν τα ξημερώματα στο Βελιγράδι τα νατοϊκά αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτων, ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε κατά το βομβαρδισμό οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας. Συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης ένα αναρρωτήριο στην πόλη Σουρντούλιτσα της ΝΑ Σεβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άτομα και πολλά να τραυματιστούν. Χθές το ΝΑΤΟ βομβάρδισε μια πολυσύχναστη γέφυρα όπου σκοτώθηκαν 9 άτομα.

Διπλωματικές προσπάθειες.

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο, οι κύριοι Τσερνομίρντιν,Αχτισάαρι και Τάλμποτ αναζητώντας πολιτική λύση για το πρόβλημα στο Κοσσυφοπέδιο δήλωσε ο Φιλανδός πρόεδρος.Ο Αχτισάαρι πρόσθεσε ότι από τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα εξαρτηθεί εάν θα μεταβεί στο Βελιγράδι για να δει τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Πάντως σε δηλώσεις του στο CNN, ο Φιλανδός πρόεδρος επισήμανε ότι η μετάβασή του στο Βελιγράδι είναι πολύ πιθανό να γίνει.

Σημίτης για "υπόθεση Φλαμούρ".

Στην Ελλάδα θα παραμείνουν όσοι απο τους οικονομικούς μετανάστες έχουν εξασφαλίσει την "πράσινη κάρτα",ενώ οι υπόλοιποι θα προωθούνται στις χώρες τους. Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση με αφορμή το αιματηρό τέλος της "υπόθεσης Φλαμούρ". Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε οτι η γραμμή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση αυτή ήταν πως δεν πρέπει να υπάρξουν θύματα, να τραυματιστεί κανένας και να διαφυλαχθεί η κάθε ζωή. Πρόσθεσε οτι διασυρμός της χώρας είναι η μικροκομματική εκμετάλλευση τέτοιων γεγονότων και η προσπάθεια ψηφοθηρίας.

Μέτρα κατά εγκληματικότητας.

Ο Κώστας Καραμανλής είπε οτι η χώρα είναι "ξέφραγο αμπέλι " και οι πολίτες είναι απροστάτευτοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Πασκάλ Μίλο εξέφρασε την άποψη οτι εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει στην "επιχείρηση σκούπα " κατά των Αλβανών αυτό θα επηρεάσει άμεσα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Οι δύο Ελληνες ιατροδικαστές μετά τη νεκροψία στη σορό του 25χρονου δήλωσαν οτι ο θάνατός του προήλθε απο τα πυρά των αλβανών αστυνομικών. Χθές στο Σχολάρι έγινε μέσα σε βαρύ πένθος η κηδεία του άτυχου 25χρονου.

Τροχαία-12 νεκροί-μέτρα.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Τροχαία προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς για την ομαλή επάνοδό τους απο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Απο το μεσημέρι θα δοθεί μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου,ενώ θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε άλλα κομβικά σημεία. Απο την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα και 262 τραυματίστηκαν σε 200 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης.

Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στις Μητροπόλεις της χώρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι της πόλης ετοιμάζουν θερμότατη υποδοχή στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. Τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί το μεσημέρι ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Γιάννη Μαγκριώτης στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου θα τελεστεί δοξολογία. Το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Καλαμαριά και αύριο στη Νεάπολη και τον Λαγκαδά.

Αυστρία-Αγνοούμενος Ελληνας.

Ενας 52χρονος Ελληνας, ο Κώστας Τυράκης, αγνοείται μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδική σήραγγα Τάουερν στην Αυστρία και το οποίο - σύμφωνα με τον απολογισμό μέχρι το βράδυ της Κυριακής - στοίχισε τη ζωή ενός ατόμου και τον τραυματισμό 49. Ο 52χρονος επέβαινε με τον αδελφό του στο φορτηγό αυτοκίνητό τους, που βρισκόταν στη σήραγγα, όταν συνέβη η σύγκρουση ανάμεσα σε τρία αυτοκίνητα, από την οποία και προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και σειρά εκρήξεων υλικών που μετέφεραν άλλα φορτηγά.

Απο αύριο το κλιμακωτό ωράριο.

Αρχίζει απο αύριο η εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης των εργαζομένων σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες του δημοσίου και οι οργανισμοί θα ανοίγουν στις 07.00 ,ενώ οι τράπεζες στις 07.45. Τα εμπορικά θα λειτουργούν απο τις 09.00 , τα σούπερ μάρκετ στις 08.00 και οι φούρνοι και τα κρεοπωλεία στις 07.00.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός "στέφθηκε" χθές και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός "στέφθηκε" χθές επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος γιά τρίτη συνεχόμενη φορά. Μετά το 0-0 με την ΑΕΚ οι "ερυθρόλευκοι" γιόρτασαν στο στάδιο Καραϊσκάκη τον 8ο τίτλο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα περισότερα πρωταθλήματα στην ιστορία, αφού έχει πάρει 28 τίτλους, έναντι 18 του Παναθηναϊκού. Μαζί με τη ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Παναθηναϊκός, Αρης, ΠΑΟΚ και Ιωνικός θα παίξουν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τρίκαλα, Παναχαική και Καλαμάτα, επιστρέφουν στην Α' εθνική.

Δύο ομάδες της Πελοποννήσου και μία της Θεσσαλίας πανηγυρίζουν την άνοδό τους στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρωταθλήτρια στη Β' εθνική αναδείχθηκε η ομάδα των Τρικάλων που επιστρέφει μετά από 26 χρόνια στην Α' εθνική. Επίσης, την άνοδο κέρδισαν η Παναχαϊκή και η Καλαμάτα. Η ομάδα της Εδεσσας, μαζί με τη Νίκη Βόλου τους Λύκους και τη Δόξα Βύρωνα υποβιβάστηκαν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,74, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,83, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απογευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να βρέξει στην Ηπειρο και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 12 με 31 και στα νησιά 16 με 28 βαθμούς. Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 30 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 16 με 28 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 31 May 1999 - 7:00:10 UTC