Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς μέχρι να υπερισχύσει.
- Με πολύ αργούς ρυθμούς οι διπλωματικές προσπάθειες για το Κόσοβο.
- Περιοδεία Γ.Παπανδρέου σε Παρίσι, Ουάσιγκτον, Μόσχα και Ελσίνκι.
- Τέσσερις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες ο απολογισμός τροχαίου.
- Αιματηρό επισόδειο στον Αλιμο ανάμεσα σε κακοποιούς-αστυνομικούς.
- Ανεβάζουν τους τόνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
- Στο Χάνι της Γραβιάς ο Κωστής Στεφανόπουλος.
- Βουτιά θανάτου σε χαράδρα έκανε 54χρονη στα Ζαχοροχώρια.
- Εκδηλώσεις στη Μελβούρνη για τη γενοκτονία ποντιακού Ελληνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς μέχρι να υπερισχύσει.

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, παρά τον κίνδυνο να σκοτωθούν αθώοι πολίτες, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας, Ουέσλι Κλάρκ. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν υπερισχύσουμε αναφέρουν σε κοινό τους άρθρο οι υπουργοί εξωτερικών της Βρετανίας και των ΗΠΑ, ενώ ο γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέρ Σολάνα τόνισε ότι στόχος είναι η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, πριν από το χειμώνα. Το Βελιγράδι άφησε να εννοηθεί ότι θα αναστείλει την τμηματική αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων από το Κόσοβο, λόγω των εντατικών βομβαρδισμών.

Με πολύ αργούς ρυθμούς οι διπλωματικές προσπάθειες για το Κόσοβο.

Με πολύ αργούς ρυθμούς κινούνται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο. Πάντως η προσεχής εβδομάδα θεωρείται σημαντική, καθώς οι μεσολαβητές της Δύσης και της Ρωσίας, Αχτισαάρι και Τσερνομίρντιν θα μεταβούν στο Βελιγράδι, αφού προηγουμένως έχουν ένα νέο γύρο συνομιλιών στη Μοσχα με τον Αμερικανό αξιωματούχο Στρόουμπ Τάλμποτ. Ο Γερμανός Καγκελάριος Σρέντερ μεταβαίνει στο Ελσίνκι και στη Μόσχα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Περιοδεία Γ.Παπανδρέου σε Παρίσι, Ουάσιγκτον, Μόσχα και Ελσίνκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί για περιοδεία σε Παρίσι, Ουάσιγκτον, Μόσχα και Ελσίνκι, μεταφέροντας, όπως άφησε να εννοηθεί, πρόταση για 48ωρη εκεχειρία, που θα δώσει την ευκαιρία στην ειρήνη. Στο διάστημα αυτό, κατά τον κ.Παπανδρέου πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση από το Βελιγράδι, να εκδοθεί ψήφισμα απο τον ΟΗΕ και να ενεργοποιηθεί η συμφωνία της ομάδος των οκτώ. Ανάλογη πρόταση προωθεί και ο Ιταλός πρωθυπουργός, που δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους κυβερνητικούς του εταίρους να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Τέσσερις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες ο απολογισμός τροχαίου.

Τέσσερις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, στην περιοχή του Μακρύγιαλου Πιερίας. ΙΧ που οδηγούσε ο Δημήτρης Σπυρόπουλος, 71 ετών, προσπάθησε να κάνει επί τόπου στροφή στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του άλλο ΙΧ. Στη σφοδρότατη σύγρουση σκοτώθηκαν ο Σταυρόπουλος, η γυναίκα του Αικατερίνη, 72 ετών, η Σεβαστή Μπέλλα, 86 ετών και κόρη της Αναστασία 58 ετών. Βαριά τραυματίσθηκαν ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου Αρκάδιος Τοναπετιάν, 36 χρόνων και η σύζυγος του Μαρίνα, 31 χρόνων.

Αιματηρό επισόδειο στον Αλιμο ανάμεσα σε κακοποιούς-αστυνομικούς.

Σικάγο θύμιζε τα ξημερώματα η περιοχή του Αλίμου, από σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και νονών της νύχτας. Οταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε φορτηγάκι να σταματήσει για έλεγχο, οι επιβάτες του άνοιξαν εν ψυχρώ πύρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις κακοποιοί, ο οποίοι συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί. Οι συλληφθέντες είναι οι Θεόδωρος Γρηγοράκος, 28 ετών, Γεώργιος Χατζόπουλος 31 χρόνων και Γιώργος Ψαράκος, ενώ άλλος ένας κακοποιός κατάφερε να διαφύγει.

Ανεβάζουν τους τόνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Καλαμάτα, συνεχίσθηκε η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Ο σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδος, στην περιοχή των Βαλκανίων και η πορεία προς την ΟΝΕ, είναι στο επίκεντρο των ομιλιών του κ. Σημίτη, ενώ στα ίδια θέματα η αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Πάντως, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους, όσο πλησιάζει ο χρόνος των ευρωεκλογών της 13-ης Ιουνίου.

Στο Χάνι της Γραβιάς ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Το νέο Χάνι της Γραβιάς, το οποίο ανασκευάστηκε από ειδικούς τεχνίτες, στον ίδιο ακριβώς χώρο που υπήρχε το παλιό, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 178 χρόνια από την ομώνυμη μάχη, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος υπερασπίστηκε το Χάνι με περίπου 180 πολεμιστές.

Βουτιά θανάτου σε χαράδρα έκανε 54χρονη στα Ζαχοροχώρια.

Βουτιά θανάτου σε χαράδρα 20 μέτρων, έκανε 54χρονη ορειβάτης απο τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ανάβασης στο βουνό Γκαμίλα, στα Ζαγοροχώρια, σε υψόμετρο 1900 μέτρων. Πρόκειται για την Παρασκευή Νικητίδου, η οποία κατά την ανάβαση της έπεσε η φωτογραφική της μηχανή και όταν έσκυψε να την πιάσει έχασε την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να πέσει στη χαράδρα και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Εκδηλώσεις στη Μελβούρνη για τη γενοκτονία ποντιακού Ελληνισμού.

Με δοξολογία, διαλέξις και διαδήλωση, έξω απο το τουρκικό προξενείο της Μελβούρνης, τα μέλη της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και άλλοι ομογενείς θυμήθηκαν σήμερα την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Εξω απο το τουρκικό προξενείο, τα μέλη της ομοσπονδίας επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν απο το καθεστώς της Αγκυρας την αναγνώριση της γενοκτονίας, ενώ αργότερα ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Νεοκλής Σαρρής, με διάλεξη του ανέπτυξε το θέμα "Η Γενοκτονία των Ποντίων και οι σημερινές εξελίξεις της νέας τάξης".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλητής ανακηρύχθηκε σήμερα, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε τον Ηρακλή με 3-2. Στα άλλα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων-Παναθηναϊκός 1-3, Εθν.Αστέρας-Προοδευτική 2-2, ΠΑΟΚ-Πανηλειακός 2-0, ΑΕΚ-Εθνικός 2-0, Ιωνικός-ΟΦΗ 2-0, Αρης-Βέροια 2-0 και Πανιώνιος-Ξάνθη 0- 2.

Νέος θρίαμβος και αυτή τη φορά διπλός για τη Φερράρι στο γκραν-πρι του Μονακό. Ο Σουμάχερ κέρδισε τον αγώνα με άνεση, ενώ πίσω του τερμάτισε ακόμα μία κόκκινη Φερράρι, αυτή που οδηγούσε ο Ιρβάιν. Ηταν ένα μαγικό μεσημέρι για τους οπαδούς της θρυλικής ομάδας, που για μία ακόμα φορά φέτος ξεδίπλωσαν τις σημαίες της Ιταλίας και της σκουντερία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χάκινεν με ΜακΛάρεν. Ετσι στη βαθμολογία ο Σουμάχερ είναι πρώτος με 26 βαθμούς έναντι 18 του Ιρβάιν και 14 του Χάκινεν. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών πρώτη η Φερράρι με 44 βαθμούς και δεύτερη με 20 η ΜακΛάρεν.

Σε αγώνες για την 32η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Καλλιθέα 3-0, Δόξα Βύρωνα-Τρίκαλα 0-5, Λάρισα-Παναχαϊκή 1-3, Γιάννινα-Εδεσσαϊκός 4-0, Πανσερραϊκός-Πιερικός 4-2, Αγιος Νικόλαος -Λύκοι 3-0, Αναγ/ση Καρδίτσας- Νίκη Β. 3-1 και Ιάλυσος-Αθηναϊκός 2-0. Τα Τρίκαλα, μετά και τη σημερινή αγωνιστική επιστρέφει στην Α'εθνική μετά από πολλά χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,86, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 502,20, ελβετικό φράγκο προς 206,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,47, τη λίρα Κύπρου προς 572,15 και το ευρώ προς 330,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις και στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 13 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 32 και στα νησιά 17 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 32 και 16 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 16 May 1999 - 19:00:13 UTC