Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 16/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεξαμενές καυσίμων και βιομηχανικά συγκροτήματα στη Γιουγκοσλαβία, έπληξε στη διάρκεια της νύχτας το ΝΑΤΟ.
- Το ΝΑΤΟ θα εντείνει τις επιθέσεις του στη Γιουγκοσλαβία, προειδοποίησε, ο στρατηγός Ουέσλι Κλάρκ.
- Συνομιλίες με την ηγεσία του Βελιγραδίου για την κρίση στο Κόσοβο, θα έχουν μέσα στην εβδομάδα, Τσερνομίρντιν-Αχτισαάρι.
- Διέψευσε η κυβέρνηση, δημοσίευματα του Τύπου, που φέρουν την Αθήνα να παραχωρεί στο ΝΑΤΟ αεροδιάδρομο στο Αιγαίο.
- Αντιπολεμική πορεία ειρήνης απο τον Χορτιάτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οργανώνει σήμερα ο Συνασπισμός.
- Στη γιουγκοσλαβική κρίση και στα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε χθές απο την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός.
- Επίθεση κατα της κυβέρνησης, εξαπέλυσε χθές απο την Πάτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής, εξετάζεται το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε η "17 Νοέμβρη", στις βομβιστικές επιθέσεις της στον Πειραία.
- Να κοιτάξει καλύτερα τους χάρτες στο Αιγαίο, συνέστησε στην Τουρκία ο υπουργός Αμυνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα Απόλλων-Παναθηναικού στις 5 το απόγευμα, ανοίγει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Ο τέταρτος αγώνας της σειράς των τελικών της Α1 στο μπάσκετ, διεξάγεται αύριο στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
- Ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς για τη φόρμουλα 1, διεξάγεται σήμερα στο Μόντε Κάρλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεξαμενές καυσίμων και βιομηχανικά συγκροτήματα στη Γιουγκοσλαβία, έπληξε στη διάρκεια της νύχτας το ΝΑΤΟ.

Δεξαμενές καυσίμων και βιομηχανικά συγκροτήματα, ήταν στο στόχαστρο των ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων, για άλλη μία νύχτα στη Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, απο τις επιθέσεις επλήγη ένα πρατήριο βενζίνης και μία δεξαμενή καυσίμων βόρεια του Βελιγραδίου, ενω για πρώτη φορά, χτυπήθηκε η μεταλλουργία Σάρτιντ στο Πάντσεβο. Συμμαχικά αεροσκάφη, βομβάρδισαν επίσης το ορυχείο μεταλλεύματος Μπορ, κοντά στα σύνορα της Σερβίας με τη Ρουμανία, με αποτέλεσμα έξι εργάτες να τραυματιστούν. Ισχυρές εκρήξεις, ακούστηκαν και στην περιοχή της Μπατάνιτσα, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Το ΝΑΤΟ θα εντείνει τις επιθέσεις του στη Γιουγκοσλαβία, προειδοποίησε, ο στρατηγός Ουέσλι Κλάρκ.

Το ΝΑΤΟ θα εντείνει τις επιθέσεις του στη Γιουγκοσλαβία, παρά τον κίνδυνο να σκοτωθούν άμαχοι πολίτες, που χρησιμοποιούνται ως "ανθρώπινες ασπίδες", προειδοποίησε χθές απο τα Τίρανα, ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Ουέσλι Κλάρκ. Οι δηλώσεις Κλάρκ, έγιναν με αφορμή την επίθεση που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ στο χωριό Κόρισα του Κοσσυφοπεδίου, όπου 87 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 78 τραυματίστηκαν. Σημειώνεται οτι η Συμμαχία χθές, επέρριψε την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης στους Σέρβους, τονίζοντας οτι ο καταυλισμός, ήταν στρατιωτικός στόχος και οι πρόσφυγες μετακινήθηκαν εκεί, για να αποτελέσουν ανθρώπινη ασπίδα.

Συνομιλίες με την ηγεσία του Βελιγραδίου για την κρίση στο Κόσοβο, θα έχουν μέσα στην εβδομάδα, Τσερνομίρντιν-Αχτισαάρι.

Στο διπλωματικό πεδίο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επίσκεψη του Ρώσου μεσολαβητή Τσερνομίρντιν και του προέδρου της Φιλανδίας Αχτισαάρι στο Βελιγράδι, την προσεχή εβδομάδα. Οι δύο άνδρες θα έχουν συνομιλίες την Τρίτη στη Μόσχα και με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ. Εξάλλου ο Γερμανός Καγκελάριος Σρέντερ μεταβαίνει αύριο στο Ελσίνκι, ενω στη Μόσχα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να συναντηθεί αύριο στο Παρίσι, με το Γάλλο ομόλογο του Ιμπέρ Βεντρίν. Χθές οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, απο τη Σόφια, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο σχέδιο της Ομάδας των "8" για το Κοσσυφοπέδιο και κάλεσαν την ηγεσία του Βελιγραδίου να το αποδεχθεί.

Διέψευσε η κυβέρνηση, δημοσίευματα του Τύπου, που φέρουν την Αθήνα να παραχωρεί στο ΝΑΤΟ αεροδιάδρομο στο Αιγαίο.

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Ρέππας, χθεσινό δημοσίευμα του Τύπου, ότι η Αθήνα παραχώρησε στο ΝΑΤΟ αεροδιάδρομο στο Αιγαίο και άλλες διευκολύνσεις. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι "τα αναγραφόμενα περί παραχώρησης αεροδιαδρόμου και άλλων διευκολύνσεων στο Αιγαίο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα στους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών.

Αντιπολεμική πορεία ειρήνης απο τον Χορτιάτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οργανώνει σήμερα ο Συνασπισμός.

Αντιπολεμική πορεία ειρήνης απο τον Χορτιάτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οργανώνει σήμερα ο Συνασπισμός. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί απο το Μνημείο Πεσόντων του Χορτιάτη και θα καταλήξει στις 6.30 στο λιμάνι της πόλης, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Λεωνίδας Κύρκος και θα ακολουθήσει συναυλία.

Στη γιουγκοσλαβική κρίση και στα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε χθές απο την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας σε όλη την Ελλάδα και στους λαούς των Βαλκανίων, έστειλε χθες απο την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας την προεκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές. Ο κ. Σημίτης έστειλε μήνυμα προς την Αγκυρα, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να ξέρει καλά πώς κάθε απόπειρα τυχοδιωκτικής έντασης δεν έχει καμμία τύχη. Αναφερόμενος ο κ. Σημίτης στην κρίση στην περιοχή των Βαλκανίων, είπε πως "χάρη στην πολιτική μας είμαστε μια αξιόπιστη χώρα και για τους συμμάχους μας και για τους Βαλκάνιους γείτονές μας" και ότι "η Ελλάδα είναι μια όαση σταθερότητας και ασφάλειας" με κύρος, λόγο και ρόλο. Ο πρωθυπουργός σήμερα περιοδεύει στη Μεσσηνία, ενω το βράδυ θα μιλήσει στην Καλαμάτα.

Επίθεση κατα της κυβέρνησης, εξαπέλυσε χθές απο την Πάτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Με ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα και με οξείς χαρακτηρισμούς κατα της κυβέρνησης μίλησε χθες απο την Πάτρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του ενόψει των Ευρωευκλογών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για παθητική στάση στην εξωτερική πολιτική και στην πορεία της οικονομίας. Στο μεταξύ με αντικείμενο τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, συνέρχεται το μεσημέρι στην Αθήνα η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής, εξετάζεται το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε η "17 Νοέμβρη", στις βομβιστικές επιθέσεις της στον Πειραία.

Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εξετάζεται το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε χθες δίπλα απο το Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά, και είχε χρησιμοποιηθεί απο τη "17 Νοέμβρη", για την επίθεση με τρείς ρουκέτες σε ισάριθμες τράπεζες στην ακτή Μιαούλη. Το αυτοκίνητο είχε στη σχάρα του τρείς αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες, τυλιγμένους με χαρτί. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τυχαία, εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν απο την αστυνομία, για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου από τον πρωθυπουργό.

Να κοιτάξει καλύτερα τους χάρτες στο Αιγαίο, συνέστησε στην Τουρκία ο υπουργός Αμυνας.

Με χιούμορ απάντησε ο υπουργός Αμυνας στις νέες αιτιάσεις της Αγκυρας, περί δήθεν ελληνικής προσπάθειας εποικισμού βραχονησίδων στο Αιγαίο. Οι παράγοντες της Τουρκίας υπέστησαν εαρινή ψυχρολουσία, καθώς συνέβαλαν στη διαφήμιση ενός λαϊκού γάμου, στη βραχονησίδα Πλάτη μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου, τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος και συνέστησε στους γείτονές μας να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή στους χάρτες και στις προτάσεις πρόκλησης κρίσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Απόλλων-Παναθηναικού στις 5 το απόγευμα, ανοίγει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με τον αγώνα Απόλλων-Παναθηναικού στις 5 το απόγευμα, ανοίγει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Μισή ώρα αργότερα, ο Εθνικός Αστέρας αντιμετωπίζει την Προοδευτική, ο ΠΑΟΚ τον Πανηλειακό, η ΑΕΚ τον Εθνικό, ο Ιωνικός τον ΟΦΗ, ο Αρης τη Βέροια και ο Πανιώνιος την Ξάνθη. Στις 6 παρα τέταρτο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή, ενω στις 7:30 το απόγευμα η Καβάλα τον Πανελευσινιακό, ένα μάτς που θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ".

Ο τέταρτος αγώνας της σειράς των τελικών της Α1 στο μπάσκετ, διεξάγεται αύριο στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Ο τέταρτος αγώνας της σειράς των τελικών της Α1 στο μπάσκετ, διεξάγεται αύριο στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας, απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς για τη φόρμουλα 1, διεξάγεται σήμερα στο Μόντε Κάρλο.

Ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς για τη φόρμουλα 1, διεξάγεται σήμερα στο Μόντε Κάρλο. Τα βλέμματα των χιλιάδων οπαδών του Πριγκηπάτου αναμένεται να στραφούν ανάμεσα στην κόντρα της Φεράρι με οδηγό το Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ και της Μακλάρεν, με οδηγό το Φινλανδό Μίκα Χάκινεν. Ο αγώνας θα μετοδοθεί στις 5 παρα τέταρτο απο την ΕΤ-1

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,86, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 502,20, ελβετικό φράγκο προς 206,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,47, τη λίρα Κύπρου προς 572,15 και το ευρώ προς 330,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 34 και στα νησιά 17 με 32 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας το πρωί, προβλέπονται για αύριο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και αργότερα στα πελάγη βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, αλλά στην υπόλοιπη χώρα, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 16 May 1999 - 8:00:22 UTC