Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στρατόπεδο Σέρβων προσφύγων βομβάρδισαν Νατοϊκές δυνάμεις.
- Αμυδρές ελπίδες για πολιτική λύση στη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Ο Γ.Παπανδρέου συναντάται αύριο στην Ουάσιγκτον με την Ολμπράιτ.
- Δικάστηκε από ναυτοδικείο ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.
- Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τους βομβαρδισμούς.
- Ο Νίκος Ρίζος αναπαύεται στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.
- Παραδόθηκε στους αστυνομικούς ο Ν.Σεβαστέρης.
- Προβλήματα με σκουπίδια από την απεργία των εργαζομένων στην ΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στρατόπεδο Σέρβων προσφύγων βομβάρδισαν Νατοϊκές δυνάμεις.

Στρατόπεδο Σέρβων προσφύγων από την Κροατία, κοντα στην Ντιακοβίτσα, βομβάρδισαν οι Νατοϊκές δυνάμεις, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους Γιουγκοσλάβους, να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άτομα και 16 να τραυματιστούν. Οι Νατοϊκές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης το κτίριο που στεγάζεται το κυβερνόν κόμμα, στο κέντρο του Βελιγραδίου και την μοναδική γέφυρα που είχε απομείνει στο Νόβι Σάντ. Στα Σκόπια δύο Γάλλοι στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης αντινατοϊκών διαδηλωτών.

Αμυδρές ελπίδες για πολιτική λύση στη γιουγκοσλαβική κρίση.

Κάποιες αμυδρές ελπίδες διαφαίνονται για πολιτική λύση. Την Κυριακή θα γίνει στην Ουάσιγκτον Διάσκεψη Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ και των χωρών που συνορεύουν με τη Γιουγκοσλαβία, με θέμα τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Στο Παρίσι συναντήθηκαν οι υπουργοί εξωτερικών Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Ιταλίας, όπου εξετάσθηκε το γερμανικό σχέδιο. Στο Βελιγράδι μεταβαίνει αύριο ο απεσταλμένος του Μπόρις Γιέλτσιν ενώ στη Γερμανία οι πράσινοι απειλούν με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί.

Ο Γ.Παπανδρέου συναντάται αύριο στην Ουάσιγκτον με την Ολμπράιτ.

Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συναντάται αύριο στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράϊτ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μόσχα, για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών. Πολιτικά μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος τη χρήση χερσαίων δυνάμεων, γεγονός που όπως τονίζει θα σημάνει ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον υπουργό αμύνης αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα και το θέμα πλέον δεν αφορά μόνο το ΝΑΤΟ, αλλά όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Δικάστηκε από ναυτοδικείο ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών με δικαίωμα έφεσης και τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Διαρκές Ναυτοδικείο Πειραιά, ο ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Μαρίνος Ριτσιούδης, ο οποίος είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην αποστολή του πλοίου "Θεμιστοκλής" στην Αδριατική. Ο 26χρονος μόνιμος αξιωματικός τόνισε ότι αν συμμετείχε στην αποστολή δεν θα προστάτευε τα σύνορα της πατρίδας του, αλλά θα ερχόταν αντιμέτωπος με έναν ομόθρησκο λαό.

Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τους βομβαρδισμούς.

Τον κώδωνα του κινδύνου για μόλυνση του περιβάλλοντος από τους βομβαρδισμούς εργοστασίων στη Γιουγκοσλαβία κρούει η Γκρίνπις, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν στην Ξάνθη τα επίπεδα διοξινών και κλοφέν στην ατμόσφαιρα βρέθηκαν αυξημένα. Ωστόσο επισημαίνει ότι η συγκέντρωση δεν είναι σε τέτοιο σημείο που να συνιστά συναγερμό ούτε και μεγάλη ανησυχία στους πολίτες.

Ο Νίκος Ρίζος αναπαύεται στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, εκατοντάδες, φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον πιο διάσημο κοντό του κινηματογράφου και του Θεάτρου. Ο Νίκος Ρίζος αναπαύεται πλέον στον πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, ενώ οι δεκάδες ταινίες του θα μας χαρίζουν το γέλιο για πολλά χρόνια ακόμη.

Παραδόθηκε στους αστυνομικούς ο Ν.Σεβαστέρης.

Παραδόθηκε στους αστυνομικούς ο Νίκος Σεβαστέρης, 35 ετών, ο οποίος καταζητείτο για τη δολοφονία της 24χρονης εν διαστάσει συζύγου του, Παρασκευής Τερζοπούλου, μπροστά στα μάτια του 5χρονου παιδιού τους. Ο Σεβαστέρης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Νικαίας, με θραύσματα χειροβομβίδας στο σώμα του, η οποία, όπως ισχυρίσθηκε του έπεσε από τα χέρια τη στιγμή που διαπληκτίζετο με τη γυναίκα του και από την οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα η συζυγός του και ελαφρά το 5χρονο παιδί τους που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Προβλήματα με σκουπίδια από την απεργία των εργαζομένων στην ΤΑ.

Σαρανταοκτάωρη απεργία αρχίζουν από αύριο οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί πάλι ο κίνδυνος των σκουπιδιών, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν το Σαββατοκύριακο από την αποκομμιδή των σκουπιδιών. Οι εργαζόμενοι ζητούν την προώθηση 35ωρου, χωρίς μείωση των αποδοχών τους και την αναπροσαρμογή των εξόδων κίνησής τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιορεντίνα και Στουτγκάρδη ``μονομαχούν`` για την απόκτηση του Ντέμη Νικολαϊδη! Το ενδιαφέρον των δύο πλευρών είναι βέβαια δεδηλωμένο, καθώς εκπρόσωποί τους βρέθηκαν ως γνωστόν την περασμένη Κυριακή στο ``Νίκος Γκούμας`` όπου παρακολούθησαν τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0. Κι ενώ ο Τζανκάρλο Αντονιόνι αποκάλυψε ότι δεν ...ενθουσιάστηκε από τον ``Ντεμίνιο``, ακριβώς ο αντίθετο συνέβη με τον απεσταλμένο της Στουτγκάρδης. Σύμφωνα με τη ``Corriere dello Sport`` η Φιορεντίνα απέκτησε ξαφνικά έναν μεγάλο αντίπαλο, στην ``υπόθεση Νικολαϊδη`` αφού οι Γερμανοί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον Ελληνα στράικερ και φέρονται αποφασισμένοι να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Ταπεινωμένοι νιώθουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και ειδικά όσοι βρέθηκαν στο Μοναχο. Οχι γιατί η ομάδα τους έμεινε έξω από τον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά γιατί ποτέ δεν έπεισαν ότι καλώς βρέθηκαν στο φάιναλ φορ και φυσικά γιατί ηττήθηκαν χωρίς να πολεμήσουν. Τώρα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσει τη συντριβή από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και να κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα, αν θέλει να αποφύγει τους τριγμούς που θα φτάσουν ως την καρέκλα του Ιβκοβιτς και μερικών παιχτών που αποτελούν επιλογές του.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, προκρίθηκε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στη Σουηδία, αφού νίκησε 1-0 την αντίστοιχη της Σκωτίας, στον επαναληπτικό αγώνα, που έγινε στην Ξάνθη, παρουσία 5.000 θεατών. Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα. Το χρυσό γκολ, που έδωσε την πρόκριση στην ελληνική ομάδα πέτυχε ο Γιώργος Πάσιος στο 21ο λεπτό, ενώ ο Ιορδανίδης είχε δοκάρι (17').

Κοινή συνεναίση λύθηκε σήμερα το συμβόλαιο του Αρη με τον Γιώργο Παράσχο. Η εντός έδρας ήττα που γνώρισαν την Κυριακή οι ``κίτρινοι`` από την Ξάνθη, αποτέλεσε την αφορμή για το ``διαζύγιο`` ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αντικαταστάτης του Παράσχου θα είναι μέχρι το τέλος της περιόδου ο Αλκέτας Παναγούλιας.

Σε αγώνες για την 18η ημέρα στο Νότιο Ομιλο και την 19η στο Βόρειο Ομιλο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Αχαϊκή-ΕΑΡ 0-5 Λεβαδειακός-Αγερσανί 2-0 Ατρόμητος-Κερατσίνι 0-0 Μαρκό-Αιγάλεω 3-2 Αιολικός-Παναιγιάλειος 0-2 και Ναυπακτιακός-Παναργειακός 1-0. Προηγείται ο Παναιγιάλειος με 33 βαθμούς, έναντι 32 του Αιγάλεω, 28 του Ατρομήτου και του Ναυπακτιακού Αστέρα. ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Πρέβεζα-Δόξα Δράμας 3-4 Αμπελόκηποι-ΑΟ Καρδίτσας 1- 2 Κιλκισιακός-Κοζάνη 0-0 Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Κρ.Βρ 2-0 Ποσειδών Μηχ.-Αετός Σκύδρας 0-0 και Νάουσα-Καστοριά 1-1. Προηγείται ο Ολυμπιακός Βόλου με 42 βαθμούς, έναντι 37 της Νάουσας, 32 της Κρύας Βρύσης και 31 της Κοζάνης.

Τη βεβαιότητα, ότι ο νέος αθλητικός νόμος που συζητείται ήδη στη Βουλή θα ωφελήσει όχι μόνο τον Ολυμπισμό, αλλά και τον αθλητισμό, εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, μ' επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα. Στο μεταξύ, ο κ.Σάμαρανκ ενημερώνει τον κ.Φούρα, ότι η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην Αθήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,12, γαλλικό φράγκο προς 50,42, λίρα Αγγλίας προς 501,43, ελβετικό φράγκο προς 206,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,68, τη λίρα Κύπρου προς 572,60 και το ευρώ προς 330,77 δραχμές.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου. Οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα σημαντικά αρχικά τους κέρδη και στο κλείσιμο παρουσίασαν εικόνα μικρής υποχώρησης. Ο γενικός δείκτης τιμών κινήθηκε σε καθοδική τροχιά, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση και έκλεισε στις 3.350,56 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 23, 06 μονάδων ή σε ποσοστό 0,68%. Στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων ο δείκτης έχει παρουσιάσει απώλειες σε ποσοστό 10,24%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση κατά 0,92%. Τη μεγαλύτερη δραχμική πτώση από τις τραπεζικές μετοχές σημείωσαν οι μετοχές της Εμπορικής (-1150 δρχ.), Εργασίας (-800 δρχ.), ενώ με άνοδο 100 δρχ. έκλεισε ο ΟΤΕ, μετά την προηγούμενη πίεση. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και σήμερα στα "περιφερειακά χαρτιά" και η τιμή δεκαννέα μετοχών της κατηγορίας αυτής έκλεισε στο limit up.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς και τοπικά στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 5 με 25 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 25 και 6 με 24 βαθμούς αντίστοχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 21 April 1999 - 19:00:23 UTC