Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίστηκαν για 28η μέρα οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.
- Ελλάδα και Ιταλία απέτρεψαν πετρελαϊκό εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία.
- Εξεύρεση πολιτικής λύσης για Κόσοβο ζήτησε και πάλι ο πρωθυπουργός.
- Κατ'ιδίαν συναντήσεις Καραμανλή με άλλους αρχηγούς κομμάτων.
- Στο Ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη σήμερα του ανθυποπλοιάρχου Ριτσούδη.
- Στο 2% ο πληθωρισμός το καλοκαίρι.
- Σήμερα η κηδεία του Νίκου Ρίζου.
- Τα κόμματα καταδικάζουν την επέτειο χουντικού πραξικοπήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον τελικό της Ευρωλίγκα.
- Φιλικός αγώνας της Εθνικής μας ποδοσφαίρου με την Ελβετία.
- Αγώνας ειρήνης και αλληλεγγύης υπέρ του γιουγκοσλαβικού λαού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίστηκαν για 28η μέρα οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.

Μαχητικά του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν χθες στόχους στο Βελιγράδι, στο Νόβι Σαντ και στο Βάλιεβο. Στο Βελιγράδι επλήγη η έδρα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα. Χθες ένας Αλβανός στρατιώτης τραυματίστηκε σε μεθοριακή σύγκρουση σερβικών και αλβανικών δυνάμεων. Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στην Αλβανία τα 24 αμερικανικά ελικόπτερα τύπου "Απάτσι". Νατοϊκές δυνάμεις έχουν προωθηθεί ήδη στα βόρεια σύνορα της Αλβανίας.

Ελλάδα και Ιταλία απέτρεψαν πετρελαϊκό εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία.

Απετράπη η επιβολή πετρελαϊκού αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας, μετά τις έντονες αντιρρήσεις κυρίως της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας. Χθες πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η ανάληψη μιας πρωτοβουλίας ενίσχυσης του "σχεδίου Φίσερ" για την πολιτική λυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Εξεύρεση πολιτικής λύσης για Κόσοβο ζήτησε και πάλι ο πρωθυπουργός.

Την σύγκληση διάσκεψης κορυφής των βαλκανικών χωρών στην Αθήνα προωθεί η Ελλάδα. Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στη Ν. Υόρκη προανήγγειλε ένταση των προσπαθειών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κόσοβο, ζήτησε συνεργασία θεσμών και ενεργειών, για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη γιουγκοσλαβική κρίση και επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις. Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα.

Κατ'ιδίαν συναντήσεις Καραμανλή με άλλους αρχηγούς κομμάτων.

Κατ'ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με πρωτοβουλία του για τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Την Παρασκευή το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα δεχθεί στο γραφείο του στη βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η συνάντησή του με τον κ. Τσοβόλα.

Στο Ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη σήμερα του ανθυποπλοιάρχου Ριτσούδη.

Σήμερα πραγματοποιείται στο Ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη του ανθυποπλοιάρχου Μαρίνου Ριτσούδη, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή του ``Θεμιστοκλής`` στην Αδριατική. Χθές διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ναύτη Κουτσογιάννη στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ψυχικών Νοσημάτων για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο Κουτσογιάννης αρνήθηκε και αυτός να συμμετάσχει στην αποστολή του αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής".

Στο 2% ο πληθωρισμός το καλοκαίρι.

Αισιόδοξη εκτίμηση, σχετικά με την προοπτική της Ελλάδας να ενταχθεί στην ΟΝΕ, παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος. Υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο, που έχει επιτευχθεί στα κριτήρια της οικονομικής σύγκλισης. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, ο πληθωρισμός θα είναι στο 2% στα μέσα του καλοκαιριού.

Σήμερα η κηδεία του Νίκου Ρίζου.

Απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται στη 1 το μεσημέρι ο μεγάλος κωμικός, Νίκος Ρίζος. Ο αιφνίδιος θάνατός του έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Ο Νίκος Ρίζος γεννήθηκε στην Αρτα το 1924 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948 με το έργο "Ανθρωποι - Ανθρωποι". Ηταν παντρεμμένος με τη γνωστή ηθοποιό, Ελσα Ρίζου και είχαν αποκτήσει ένα γιο.

Τα κόμματα καταδικάζουν την επέτειο χουντικού πραξικοπήματος.

Μηνύματα καταδίκης για την επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967 εξέδωσαν τα κόμματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υπογραμμίζει την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ την περαιτέρω ποιοτική βελτίωση στη χώρα μας. Το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ καταδικάζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και τότε και σήμερα, ενώ ο ΣΥΝ διαπιστώνει την ανάγκη για ριζική αλλαγή πολιτικής και συσχετισμών στην πολιτική μας ζωή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον τελικό της Ευρωλίγκα.

Ο "άγραφος νόμος" των φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, είχε την εφαρμογή του και στο Μόναχο.Ο Ολυμπιακός,που θεωρείτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αποκλείσθηκε από τον τελικό, αφού στον δεύτερο ημιτελικό συνετρίβη από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 87-71. Οι Λιθουανοί θα παίξουν αύριο στον τελικό με την Κίντερ Μπολόνια, που επικράτησε με 62-57 της Τιμσίστεμ,την οποία θα αντιμετωπίσουν οι "ερυθρόλευκοι" στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Οπως ήταν αναμενόμενο, μερικοί οπαδοί του Ολυμπιακού δεν πήραν και τόσο ψύχραιμα την ήττα της αγαπημένης τους ομάδας και προκάλεσαν επεισόδια στο Πασαλιμάνι.

Φιλικός αγώνας της Εθνικής μας ποδοσφαίρου με την Ελβετία.

Ο Βενετίδης της Ξάνθης και ο Μπασινάς του Παναθηναϊκού,είναι τα δύο νέα πρόσωπα που κάλεσε στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Δανιήλ, για το φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη της Ελβετίας, που θα γίνει 28 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Εκτός από τους Βενετίδη, Μπασινά, που κλήθηκαν για πρώτη φορά στο εθνικό μας συγκρότημα, ο Δανιήλ κάλεσε και πάλι τους Ελευθερόπουλο, Νινιάδη και Κατσιαμπή.

Αγώνας ειρήνης και αλληλεγγύης υπέρ του γιουγκοσλαβικού λαού.

Φιλικό αγώνα ειρήνης και αλληλεγγύης υπέρ του γιουγκοσλαβικού λαού μεταξύ αντιπροσωπευτικής ομάδας Ελλήνων ποδοσφαιριστών και Γιουγκοσλάβων παικτών που αγωνίζονται σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους, θα διοργανώσει τη Δευτέρα 26 Απριλίου η ΕΠΣ Μακεδονίας σε συνεργασία με τις ΠΑΕ Αρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,05, γαλλικό φράγκο προς 50,40, λίρα Αγγλίας προς 501,47, ελβετικό φράγκο προς 206,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,13, τη λίρα Κύπρου προς 572,33 και το ευρώ προς 330,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία θα υπάρχουν νεφώσεις. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 25 και στα νησιά 11 με 22 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 24 και 6 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 21 April 1999 - 7:00:13 UTC