Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ με συμμετοχή γγ του ΟΗΕ για Κοσσυφοπέδιο.
- Δεν δέχεται το Βελιγράδι οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα στο Κόσοβο.
- Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.
- Διαψεύδει η κυβέρνηση οτι επίκειται συμφωνία στο όνομα των Σκοπίων.
- Συνεδρίασε χθές το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Περιοδεία Κώστα Καραμανλή απο αύριο στην κεντρική Μακεδονία.
- Παράνομα επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα δεκάδες Αλβανοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε το Μαρούσι, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ με συμμετοχή γγ του ΟΗΕ για Κοσσυφοπέδιο.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για τις περαιτέρω εξελίξεις στη γιουγκοσλαβική κρίση θεωρείται η σημερινή εφόλης της ύλης συζήτηση που θα έχουν για το θέμα αυτό ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν και οι ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η πρόσκληση στον κ. Ανάν να παραστεί στο συμβούλιο κορυφής αντικατοπτρίζει τη βούληση πολλών κοινοτικών χωρών να ενισχυθεί η παρουσία και η δράση του ΟΗΕ στη διαχείριση της κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η γερμανική κυβέρνηση έχει καταστρώσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσοβο,με εγγυητή τον κ. Ανάν.

Δεν δέχεται το Βελιγράδι οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα στο Κόσοβο.

Ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς εκτίμισε ότι ήρθε "η ώρα του συμβιβασμού", εφόσον η Δύση εγκατέλειψε τις απαράδεκτες για το Βελιγράδι απαιτήσεις, της επέμβασης ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κόσοβο και τη δημιουργία εκεί μιας τρίτης δημοκρατίας. Το γιουγκοσλαβικό υπουργείο εξωτερικών επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση του Βελιγραδίου στην ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στο Κόσοβο, είτε αυτά είναι του ΟΗΕ, είτε του ΟΑΣΕ, είτε του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.

Συνεχίστηκαν και χθές οι βομβαρδισμοί απο ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη στόχων στην Πρίστινα,όπου ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις. Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον,μετά από δίωρη συνάντηση που είχε χθες με μέλη του Κογκρέσου, δήλωσε ότι οι ΝΑΤΟικές επιθέσεις έχουν "παραλύσει" την ικανότητα των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων να διεξάγουν πόλεμο. Ενα απο τα μέλη του Κογκρέσσου αποκάλυψε οτι ο αμερικανός πρόεδρος τους δήλωσε πως δεν έχει αποκλειστεί η διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στο Κόσοβο.

Διαψεύδει η κυβέρνηση οτι επίκειται συμφωνία στο όνομα των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση διέψευσε χθές για άλλη μια φορά τις πληροφορίες ότι επίκειται υπογραφή συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων. Ο υπουργός Τύπου επιβεβαίωσε, ωστόσο ότι θα υπάρξει συνάντηση, στις 25 του μηνός, του πρωθυπουργού και του Κίρο Γκλιγκόροφ, ύστερα από αίτημα του τελευταίου. Ο κ. Ρέππας, τόνισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Σημίτη - Ντεμιρέλ, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των διπλών εκλογών τον Ιούνιο.

Συνεδρίασε χθές το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Η τακτική του Κινήματος μέχρι τις ευρωεκλογές και η διάταξη των οργανωμένων δυνάμεών του ενόψει της σημαντικής αυτής εκλογικής μάχης, όπως τη χαρακτήρισε ο Γραμματέας του, Κώστας Σκανδαλίδης συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του νέου Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατένειμαν επίσης τις αρμοδιότητες στους τομείς δράσης και στους τομείς πολιτικής της Κεντρικής Επιτροπής. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη γιουγκοσλαβική κρίση.

Περιοδεία Κώστα Καραμανλή απο αύριο στην κεντρική Μακεδονία.

Τετραήμερη περιοδεία στην κεντρική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει απο αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με πρώτο σταθμό τους δήμους της Θεσσαλονίκης,Βασιλικά,Επανωμή,Μίκρα και Καλαμαριά, όπου θα μιλήσει και σε ανοιχτή συγκέντρωση. Ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει επίσης στο νομό Κιλκίς και στις Σέρρες. Σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Παράνομα επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα δεκάδες Αλβανοί.

Δεκάδες Αλβανοί προσπάθησαν κατά τις ημέρες του Πάσχα να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας εκτιμώντας οτι θα είχαν ατονήσει τα μέτρα αστυνόμευσης στα σύνορα. Συνολικά το τελευταίο τετραήμερο συνελήφθησαν 521 Αλβανοί που μέσω Κακαβιάς επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αφού στον επαναληπτικό ημιτελικό που έγινε στο γήπεδο του Βύρωνα,αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Αθηναϊκό.Στο πρώτο ημιτελικό, είχε επικρατήσει με 6-1. Περνάμε στο στρατόπεδο του ``αίωνιου αντιπάλου``, Ολυμπιακου όπου το κλίμα έχει διαταραχθεί από το φραστικό επεισόδιο που είχε ο Γιώργος Ανατολάκης με τον γυμναστή της ομάδας, Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του και έτσι ο Ανατολάκης έμεινε εκτός για τον σημερινό ημιτελικό κυπέλλου εναντίον του Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Μαρούσι, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ.

Στο μπάσκετ, τώρα, ο Ολυμπιακός χωρίς να δυσκολευθεί νίκησε με 84-66 το Μαρούσι στο ΣΕΦ, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Β' γύρο των πλέι οφ. Οι ``ερυθρόλευκοι`` προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 50-32, και είχαν στις τάξεις τους έναν εκπληκτικό Αριαν Κόμαζετς, που σημείωσε 31 πόντους με σχεδόν άριστα ποσοστά ευστοχίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,41 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,09, γαλλικό φράγκο προς 50,11, λίρα Αγγλίας προς 491,40, ελβετικό φράγκο προς 204,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,97, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,82, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και το ευρώ προς 328,75 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, που αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα έχει βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά νότιοι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 20,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 23 και στα νησιά 12 με 21 βαθμούς Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική, βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 22 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις θα εχει στη Θεσσαλονίκη, μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 11 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 14 April 1999 - 6:00:12 UTC