Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Για 15η μέρα συνεχίστηκαν οι νατοϊκές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία.
- Ο Μιλόσεβιτς απελευθερώνει τους τρείς Αμερικανούς αιχμαλώτους.
- Εφαρμογή αιτημάτων του ΝΑΤΟ για Κόσοβο ζητούν οι ΗΠΑ.
- Συναντήσεις Σημίτη με προέδρους ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ για Κοσσυφοπέδιο.
- Σήμερα αποφασίζουν οι 15 ΥΠΕΞ της ΕΕ για υποδοχή προσφύγων.
- Δεν υπήρξε επίπτωση στην οικονομία απο τη γιουγκολαβική κρίση.
- Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της εξόδου για το Πάσχα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τα έντονα συναισθήματα, χαρακτήρισαν τον αγώνα ΑΕΚ - Παρτιζάν.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-0 τον Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για 15η μέρα συνεχίστηκαν οι νατοϊκές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία.

Συνεχίστηκαν για 15η μέρα οι αεροπορικές νατοϊκές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία. Τρείς πύραυλοι έπληξαν το κέντρο του Βελιγραδίου, ενω εκρήξεις σημειώθηκαν στα περίχωρα του Κράλιεβο, 160 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, όπου σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, κυρίως σε σπίτια πολιτών. Πύραυλοι έπληξαν επίσης τα χωριά Λαντιέβτσι και Βιτανόβτσι, κοντά στο Κράλιεβο, καθώς και την πόλη Κουπρίγια. Το CNN μετέδωσε οτι συνετρίβη ένα νατοϊκό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος, που μετείχε στις επιχειρήσεις.

Ο Μιλόσεβιτς απελευθερώνει τους τρείς Αμερικανούς αιχμαλώτους.

Τις προσεχείς ώρες αναμένεται να αναχωρήσει με σκάφος της Ολυμπιακής απο την Αθήνα ο προεδρεύων της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, για το Βελιγράδι, προκειμένου να παραλάβει τους τρεις Αμερικανούς αιχμαλώτους πεζοναύτες, που απελευθερώνει η Γιουγκοσλαβία σε μια κίνηση καλής θέλησης. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς επανέλαβε χθες οτι είναι έτοιμος να αποσύρει τα στρατεύματά του απο το Κόσοβο, εαν το ΝΑΤΟ ανακαλέσει τις δικές του δυνάμεις απο την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Εφαρμογή αιτημάτων του ΝΑΤΟ για Κόσοβο ζητούν οι ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι τίποτα λιγότερο από την πλήρη συμμόρφωση της γιουγκοσλαβικής πλευράς, με όλα τα αιτήματα του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο, δεν πρόκειται να σταθεί αρκετό για να τερματισθούν οι αεροπορικές επιδρομές και πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες του Βελιγραδίου δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ρήγμα στην αποφασιστικότητα της συμμαχίας, ενω ο υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Κόεν, προέβλεψε οτι οι αεροπορικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν αδιαλείπτως και θα εντατικοποιηθούν.

Συναντήσεις Σημίτη με προέδρους ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ για Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κλείνει σήμερα τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα του Κοσόβου με τις διαδοχικές συναντήσεις, που θα έχει με τους προέδρους του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο και του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος μετά την επιστροφή του απο το Βελιγράδι και τη Σόφια χθες δήλωσε οτι οι Γιουγκοσλάβοι δεν θα καμφθούν από τους βομβαρδισμούς, αλλά παράλληλα είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Σήμερα αποφασίζουν οι 15 ΥΠΕΞ της ΕΕ για υποδοχή προσφύγων.

Το Μεγάλο Σάββατο πρόκειται να αρχίσει η ροή από την ΠΓΔΜ 5.000 προσφύγων, που αποφάσισε να φιλοξενήσει η Ελλάδα, δήλωσε απο τα Σκόπια χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης, επισκέφθηκε τα Τίρανα, όπου συμφωνήθηκε η Ελλάδα να αναλάβει τη δημιουργία χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Αλβανία. Σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υποδοχής των προσφύγων του Κοσσυφοπεδίου.

Δεν υπήρξε επίπτωση στην οικονομία απο τη γιουγκολαβική κρίση.

Καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρξε από τη γιουγκοσλαβική κρίση, στην ελληνική οικονομία, η οποία έδειξε μεγάλες αντοχές, τόνισε χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι είναι σταθερή η πορεία προς την ΟΝΕ και εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους ο προϋπολογισμός παρουσίασε πλεόνασμα 100 δισ.δρχ.

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της εξόδου για το Πάσχα.

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, καθώς αναμένεται να αρχίσει το κύμα εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία για τις γιορτές του Πάσχα. Απο χθες επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης, ενώ όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς, πλοία, τρένα, Ολυμπιακή και υπεραστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα έντονα συναισθήματα, χαρακτήρισαν τον αγώνα ΑΕΚ - Παρτιζάν.

Η συγκίνηση, η υπερηφάνεια και γενικά τα έντονα συναισθήματα, χαρακτήρισαν τον φιλικό αγώνα που έδωσε η ΑΕΚ στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, έναν αγώνα συμπαράστασης, φιλίας και αδελφοσύνης που έστειλε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να φέρει την ειρήνη και να σιγήσει τα όπλα και τους βομβαρδισμούς. Η συναισθηματική φόρτιση των 15.000 και πλέον Σέρβων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Παρτιζάν,ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα το ποδόσφαιρο βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα. Οι φίλαθλοι, δεν μπορούσαν να περιμένουν την λήξη της συνάντησης και όρμησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιά να αγκαλιάσουν τους παίκτες των δύο ``αντιπάλων``. Για την ιστορία να πούμε ότι ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 1-1.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-0 τον Ηρακλή.

"Ραντεβού στον τελικό" έκλεισαν οι δύο ''αιώνιοι αντίπαλοι'' του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, μετά την άνετη νίκη του με 4-0 επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ το ίδιο είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός, μετά το συντριπτικό 6-1 επί του Αθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 487,26, ελβετικό φράγκο προς 206,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,83, τη λίρα Κύπρου προς 571,24 και το ευρώ προς 329,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά μετα το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά απο το μεσημέρι στα δυτικά θα γίνουν νότιοι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 25 και στα νησιά 10 με 20 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 με 24 και 8 με 23 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 8 April 1999 - 7:00:11 UTC