Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμφισβητεί το ΝΑΤΟ τις συνθήκες συνάντησης Ρουγκόβα - Μιλόσεβιτς.
- Θα συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί δηλώνει ο Κλίντον.
- Περιοδείες Ελλήνων υπουργών στη Βαλκανική.
- Δηλώσεις Κλίντον - Μπερνς για ελληνοτουρκικά - Κυπριακό.
- Συνέντευξη Μητσοτάκη στη "Μιλιέτ".
- Συνεχίζονται οι καταθέσεις για Οτσαλάν στην Εξεταστική Επιτροπή.
- Σήμερα απο 1-3 μμ στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ δίνει το ``παρών`` στην πρώτη γραμμή του πολέμου στη Σερβία.
- Στον β' γύρο των πλέι οφ προκρίθηκε ο Ηρακλής.
- Αλμα του Ολυμπιακού στη 16η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμφισβητεί το ΝΑΤΟ τις συνθήκες συνάντησης Ρουγκόβα - Μιλόσεβιτς.

Το ΝΑΤΟ αμφισβητεί τη σημασία και τις συνθήκες, υπο τις οποίες έγινε η συνάντηση του ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ότι ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Οι αντάρτες του Κοσσυφοπεδίου και τα Τίρανα αποδοκίμασαν έντονα την ενέργεια του Ρουγκόβα. Ομως σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο "Σπίγκελ", ο κ. Ρουγκόβα ζητεί την επέμβαση χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Θα συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί δηλώνει ο Κλίντον.

Σε στρατιωτικό δικαστήριο προσάγονται σήμερα οι τρείς Αμερικανοί στρατιώτες, που συνελήφθησαν χθες από τους Γιουγκοσλάβους. Ο Αμερικανός πρόεδρος με νέο διάγγελμα του επανέλαβε οτι θα συνεχιστούν με τόλμη και αποφασιστικότητα οι επιχειρήσεις. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν οτι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή με ακόμη 12 Στελθ. Η Ρωσία ζήτησε επείγουσα σύνοδο της ομάδος των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου για άμεση διευθέτηση της κρίσης. Παράλληλα, θα αποστείλει πολεμικά πλοία στην Αδριατική. Ηδη απέπλευσε το πρώτο σκάφος.

Περιοδείες Ελλήνων υπουργών στη Βαλκανική.

Εντονες διπλωματικές προσπάθειες καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τον τερματισμό της γιουγκοσλαβικής κρίσης. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, επισκέφθηκε χθες τη Ρουμανία, ενω σήμερα μεταβαίνει σε Σόφια και Σκόπια. Συνομιλίες είχε χθες στα Σκόπια και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Βόνη, όπου συζητήθηκε το θέμα των προσφύγων, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, χαιρέτησε την πρόταση του Γερμανού ομολόγου του για τη δημιουργία ενός συμφώνου ασφαλείας στη Βαλκανική.

Δηλώσεις Κλίντον - Μπερνς για ελληνοτουρκικά - Κυπριακό.

Πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού προαναγγέλλει οτι θα αναλάβει στους επόμενους μήνες ο Αμερικανός πρόεδρος. Σε επιστολή του προς την ομογένεια, τονίζει οτι έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Σε δήλωσή του στο ΒΗΜΑ ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και το απαραβίαστο των συνόρων της, ενω επαναλαμβάνει οτι η κρίση στο Κόσοβο δεν πρόκειται να προκαλέσει ελληνοτουρκική σύρραξη.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη "Μιλιέτ".

Υπέρ της άρσης του ελληνικού βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και της κοινοτικής χρηματοδότησης προς αυτή τάσσεται ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "ΜΙΛΙΕΤ". Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει επίσης οτι "η Ελλάδα είναι εναντίον της τρομοκρατίας, πράγμα που έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργος Κ. Σημίτης". Υπογραμμίζει δε οτι τόσο το ΠΑΣΟΚ , όσο και η ΝΔ ήταν αντίθετα στην παροχή ασύλου στον Οτσαλάν.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για Οτσαλάν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στην ΕΛΑΣ επέρριψε ευθύνες για την είσοδο του Οτσαλάν στη χώρα ο υποδιοικητής της ΕΥΠ, Φίλιππος Λουκόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Νωρίτερα είχε καταθέσει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Γιάννης Γεωργακόπουλος. Ο κ. Λουκόπουλος υποστήριξε ότι η ΕΥΠ είχε την ευθύνη για τη συλλογή πληροφοριών, αλλά τα μέτρα θα έπρεπε να τα πάρει η ΕΛΑΣ.

Σήμερα απο 1-3 μμ στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Στάση εργασίας απο 1-3 μμ έχουν εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νατοϊκές επιθέσεις. Στη στάση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ δίνει το ``παρών`` στην πρώτη γραμμή του πολέμου στη Σερβία.

Η ΑΕΚ δίνει το ``παρών`` στην πρώτη γραμμή του πολέμου στη Σερβία. Η ποδοσφαιρική ομάδα της ``Ενωσης``,με πρωτοβουλία της διοίκησής της, έκλεισε φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν που θα γίνει στο Βελιγράδι,τη Μεγάλη Τετάρτη. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή ο πρόεδρός της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης, δήλωσε ότι " η ΑΕΚ είναι προσφυγικό σωματείο και γνωρίζει όπως λίγοι τα δεινά του πολέμου και της προσφυγιάς. Ελπίζουμε με την πρωτοβουλία μας αυτή να αποδείξουμε ότι τοποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει γιά την επίτευξη της ειρήνης στα Βαλκάνια".

Στον β' γύρο των πλέι οφ προκρίθηκε ο Ηρακλής.

Στον β' γύρο των πλέι οφ προκρίθηκε ο Ηρακλής, αφού νίκησε στα Πατήσια τον Σπόρτιγκ με 75-78 και συμπλήρωσε δύο νίκες.Ο ``Γηραιός`` εξασφάλισε έτσι την συμμετοχή του στο κύπελλο Κόρατς της επόμενης περιόδου και τώρα, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο. Αντίθετα,το Ηράκλειο επικράτησε με 82-73 του Αμαρουσίου και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες.Ο τρίτος αγώνας, θα γίνει την Κυριακή.

Αλμα του Ολυμπιακού στη 16η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης.

Αλμα του Ολυμπιακού προς την παγκόσμια καταξίωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας στατιστικής και ποδοσφαιρικής ιστορίας. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη των συλλόγων για το διάστημα από την 1η Απριλίου του 1998, έως την 31η Μαρτίου του 1999 και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων ομάδων στον κόσμο και συγκεκριμένα στην 16η θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο ΠΑΟ έπεσε από την 43η στην 52η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,64, γαλλικό φράγκο προς 50,58, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 207,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 257,93, τη λίρα Κύπρου προς 573,80 και το ευρώ προς 331,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 17, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 18 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 8 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 2 April 1999 - 7:02:39 UTC