Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτόξευση ρουκέτας κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
- Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.
- Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συζήτηση για τη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στη Ν.Αλβανία ανησυχεί την Ελλάδα.
- Κατέθεσε ο βουλευτής Μπαντουβάς στην Εξεταστική για Οτσαλάν.
- Διαθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.
- Μέχρι 7 Απριλίου οι αιτήσεις ετεροδημοτών για τις ευρωεκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Λευκή ισοπαλία της Εθνικής στη Ρίγα, με την Λετονία.
- Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, πραγματοποίησαν ΑΕΚ και Περιστέρι.
- Το Σάββατο τα σπουδαία, όσον αφορά στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Γρηγόρη Γεωργάτου σε ομάδα του εξωτερικού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτόξευση ρουκέτας κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Στη "17 Νοέμβρη" αποδίδεται απο την αστυνομία η εκτόξευση χθες λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα ρουκέτας κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Η ρουκέτα, που ευτυχώς δεν εξερράγη, έπεσε σε μπαλκίνι διαμερίσματος της διπλανής πολυκατοικίας. Πρόκειται για μια απο τις ρουκέτες, που είχαν κλαπεί απο τις στρατιωτικές αποθήκες του Συκουρίου Λάρισας. Πάντως, μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.

Ενατη μέρα των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ, που επεκτείνονται πλέον σε όλη τη Γιουγκοσλαβία και θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Επιθέσεις πραγματοποιούνται εναντίον γιουγκοσλαβικών τανκς στο Κόσοβο. Τρείς Αμερικανοί στρατιώτες, της δύναμης που σταθμεύει στη ΠΓΔΜ, αγνοούνται μετά την επίθεση, που δέχθηκαν απο αγνώστους. Η Ρωσία στέλνει 7 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο. Οι Αλβανοί αντάρτες του Κόσοβο ανακοίνωσαν την υποχρεωτική επιστράτευση στις τάξεις τους όλων των ομοεθνών τους απο 18 ετών και πάνω.

Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συζήτηση για τη γιουγκοσλαβική κρίση.

Ετοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία είναι η κυβέρνηση, εφόσον υποστηριχθεί και απο άλλες πλευρές, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε μια πιο αποφασιστική και ξεκάθαρη θέση απο την ελληνική κυβέρνηση. Η γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρότεινε την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος καταδίκης των βομβαρδισμών. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ.

Ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στη Ν.Αλβανία ανησυχεί την Ελλάδα.

Στην αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων από το Κόσοβο και στην προστασία της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είχε χθες επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, ο οποίος δεσμεύτηκε οτι οι περιουσίες των Ελλήνων δεν πρόκειται να θιγούν. Σχετικές συνομιλίες είχε χθες στα Τίρανα ο υπουργός Εξωτερικών. Σήμερα μεταβαίνει στη ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, κ. Κρανιδιώτης και ο υπουργός Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, ξεκινά περιοδεία σε Βουκουρέστι, Σκόπια και Σόφια.

Κατέθεσε ο βουλευτής Μπαντουβάς στην Εξεταστική για Οτσαλάν.

Με την εξέταση του ανεξάρτητου βουλευτή, Κώστα Μπαντουβά, συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Οτσαλάν. Ο κ. Μπαντουβάς, κατά την ανάλυση των γεγονότων, που ο ιδιος γνώριζε, επανέλαβε τα όσα ειχε καταθέσει στον Εισαγγελέα, επισημαίνοντας οτι δεν ειχε καμμία εμπλοκή στην αφιξη του Αμπτουλάχ Οτσαλάν στην Ελλάδα. Μάλιστα, σχολίασε οτι οταν το πληροφορήθηκε επέπληξε τον κ. Ναξάκη για τον τρόπο, που επέλεξε να φέρει τον Κούρδο ηγέτη.

Διαθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.

Ιδιωτικοποιήσεις, αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αναβάθμιση της ποιότητας στο δημόσιο τομέα και νέες κοινωνικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, συνθέτουν το πλαίσιο της πολιτικής για τη δημιουργία της ισχυρής Ελλάδας. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο. Αναφερόμενος στη φορολογική μεταρρύθμιση δήλωσε ότι στοχεύει στην ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων με αύξηση του αφορολόγητου ορίου και βελτιώσεις κλιμακίων και συντελεστών.

Μέχρι 7 Απριλίου οι αιτήσεις ετεροδημοτών για τις ευρωεκλογές.

Παρατείνεται μέχρι τις 7 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ετεροδημότες, που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκή ισοπαλία της Εθνικής στη Ρίγα, με την Λετονία.

Μία ακόμη μέτρια εμφάνιση για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία απομακρύνθηκε ακόμη περισότερο από τα τελικά του EURO 2000, μετά το ``λευκό`` 0-0 στο οποίο υποχρεώθηκε στο στάδιο Νταουγκάβα της Ρίγα από την Λετονία. Η ``πρώτη`` του Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο του Εθνικού μας συγκροτήματος συνοδεύτηκε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι όπου ο ίδιος ο Καβαλιώτης τεχνικός είχε χαρακτηρίσει ``χωρίς αύριο`` εφ' όσον οι διεθνείς μας δεν έπαιρναν τη νίκη.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, πραγματοποίησαν ΑΕΚ και Περιστέρι.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στις οκτώ καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, πραγματοποίησαν ΑΕΚ και Περιστέρι. Η ομάδα του Κώστα Πολίτη, στον πρώτο αγώνα για την πρώτη φάση των πλέι οφ που έγινε στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 87-69 του Πανιωνίου, ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε το Περιστέρι που επικράτησε της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή με 78-73. Οι δεύτεροι αγώνες θα γίνουν την Παρασκευή σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι αντίστοιχα.

Το Σάββατο τα σπουδαία, όσον αφορά στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Γρηγόρη Γεωργάτου σε ομάδα του εξωτερικού.

Το Σάββατο τα σπουδαία, όσον αφορά στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Γρηγόρη Γεωργάτου σε ομάδα του εξωτερικού. Σε τρεις μέρες, λοιπόν, αναμένεται στη χώρα μας ο Σόρεν Λέρμπι, ο παλιός μεγάλος Δανός άσος, που όπως υποστηρίζει, θα φέρει προτάσεις από γερμανικούς συλλόγους. Παράλληλα, θα μεταφέρει στον Ολυμπιακό τα σχετικά με το ενδιαφέρον του Αγιαξ. Ο Γεωργάτος από την πλευρά του επανέλαβε ότι τον πρώτο λόγο στη μεταγραφή του έχει ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,15, γαλλικό φράγκο προς 50,43, λίρα Αγγλίας προς 497,33, ελβετικό φράγκο προς 207,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 258,99, τη λίρα Κύπρου προς 569,35 και το ευρώ προς 330,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 17,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 9 με 18 και 8 με 17 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 1 April 1999 - 7:00:13 UTC