Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιβεβαίωσε το πρωί το αμερικανικό Πεντάγωνο, οτι ένα αεροσκάφος τύπου "Στέλθ" κατέπεσε χθές στη Σερβία.
- Το ΝΑΤΟ, αποφάσισε να περάσει, στη δεύτερη και ισχυρότερη φάση των επιχειρήσεων εναντίον της Σερβίας.
- Οι νατοϊκές δυνάμεις, εξαπέλυσαν χθές νέο κύμα επιδρομών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα.
- Ελλάδα και Ιταλία αναμένεται να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο, αναφέρει η εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ".
- Η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, αποφάσισε χθές την απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού.
- Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κόσοβο, θα εξεταστούν στην απογευματινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού.
- Τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα για το Κόσοβο, ζητεί απο την κυβέρνηση, ο Κώστας Καραμανλής.
- Σε εφαρμογή τέθηκε τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μια ώρα μπροστά και απο 3 έδειξαν 4.
- Αύριο θα ανακοινωθεί απο το υπουργείο Οικονομικών, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πώληση της Ιονικής.
- Συνεδριάζει αύριο η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, για εκλογή Γραμματέα και Εκτελεστικού Γραφείου.
- Ανοιχτές θα είναι και σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών, για την παραλαβή των δηλώσεων των ετεροδημοτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την ήττα με 2-0 απο την ομάδα της Νορβηγίας, γνώρισε χθές βράδυ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.
- Με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ολοκληρώνεται σήμερα η τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιβεβαίωσε το πρωί το αμερικανικό Πεντάγωνο, οτι ένα αεροσκάφος τύπου "Στέλθ" κατέπεσε χθές στη Σερβία.

Επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, οτι ένα αεροσκάφος τύπου "Στέλθ" κατέπεσε χθές στη Σερβία, ενω όπως ανακοινώθηκε, ο πιλότος του διασώθηκε απο ειδική ομάδα πεζοναυτών και μεταφέρθηκε σε βάση του ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αρνήθηκε να σχολιάσει τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου, ενω υποστήριξε οτι δεν υπάρχουν πληροφορίες για κατάρριψη άλλων αεροσκαφών, απο τη σερβική αεράμυνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διάσωση του πιλότου, ενω δήλωσε οτι η συμμαχική επιχείρηση εναντίον της Σερβίας θα συνεχιστεί. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετέδωσε χθές, οτι οι Σέρβοι κάνουν λόγο για κατάρριψη και αεροσκαφών "Φάντομ", καθώς και οτι έχουν συλλάβει δύο πιλότους.

Το ΝΑΤΟ, αποφάσισε να περάσει, στη δεύτερη και ισχυρότερη φάση των επιχειρήσεων εναντίον της Σερβίας.

Το ΝΑΤΟ, αποφάσισε να περάσει, στη δεύτερη και ισχυρότερη φάση των επιχειρήσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, κατα την οποία προβλέπονται αεροπορικές επιθέσεις, εναντίον "σερβικών δυνάμεων". Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν οτι δεν θα πρέπει να υπάρξει παύσει των ΝΑΤΟϊκών επιδρομών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, καθώς συνεχίζονται οι βιαιότητες στο Κοσσυφοπέδιο. Η Γαλλία κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει ώστε να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το Κόσοβο ενω ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ'Αλέμα, δήλωσε οτι επιθέσεις εναντίον της Σερβίας, δεν θα πρέπει να συνεχιστούν επ'αόριστον.

Οι νατοϊκές δυνάμεις, εξαπέλυσαν χθές νέο κύμα επιδρομών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα.

Το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε χθές βράδυ νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος των επιθέσεων αυτών ήταν τα ραντάρ των σερβικών δυνάμεων, που βρίσκονται στο προάστιο Ρακόβιτσα. Εκρήξεις ακούστηκαν στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα, ενω επλήγησαν και κτίρια ενός στρατώνα στο Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου. Χθές ένας απο τους ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσοβου απηύθυνε έκκληση στον αλβανικό πληθυσμό, να μην εγκαταλείψει την περιοχή, παρα την τρομοκρατία που ασκούν οι Σέρβοι. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Παντελί Μάϊκο, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο Βελιγράδι, να σταματήσει τις εθνικές εκκαθαρίσεις στο Κόσοβο. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για υποστήριξη στη χώρα του, καθώς στην Αλβανία έχουν περάσει έως σήμερα, περίπου 20.000 Κοσοβάροι.

Ελλάδα και Ιταλία αναμένεται να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο, αναφέρει η εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ".

Ελλάδα και Ιταλία, αναμένεται να προχωρήσουν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για την εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, "Το ΒΗΜΑ της Κυριακής", η Αθήνα φέρεται να διεμήνυσε στο Βελιγράδι οτι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε κάποια σοβαρή κίνηση, αν η γιουγκοσλαβική ηγεσία εξακολουθεί να απορρίπτει όλα τα κείμενα της συμφωνίας του Ραμπουγιέ. Σύμφωνα με την εφημερίδα αν υπάρξει καταφατική απάντηση, τότε η Ελλάδα και η Ιταλία θα παρουσιάσουν πρόταση που θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο Κόσοβο μιας "διεθνούς δύναμης επιτήρησης" με τη συμμετοχή και των Ρώσων.

Η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, αποφάσισε χθές την απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού.

Η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, αποφάσισε χθές την απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού, λόγο της επικίνδυνης πλέον κατάστασης στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα οδικώς στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας. Ολοι οι Ελληνες φοιτητές και επιχειρηματίες έχουν απομακρυνθεί απο τη Γιουγκοσλαβία, ενω σημειώνεται οτι η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι είναι η μοναδική της Ευρωπαικής Ενωσης που παραμένει ανοιχτή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κόσοβο, θα εξεταστούν στην απογευματινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κόσοβο, θα εξεταστούν στην απογευματινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού. Αύριο θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να ενημερωθεί απο την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, μετά τις νατοϊκές επιθέσεις.

Τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα για το Κόσοβο, ζητεί απο την κυβέρνηση, ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής πρότεινε να συζητηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, το θέμα του Κοσόβου και να εξετασθεί ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στα Βαλκάνια. Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει τη διχοτόμηση του Αιγαίου. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ζήτησε την πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας, ενω ο Δημήτρης Τσοβόλας χαρακτήρισε διεθνή τρομοκράτη τις ΗΠΑ. Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να αναληφθεί ειρηνευτική πρωτοβουλία απο την κυβέρνηση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Σερβία.

Σε εφαρμογή τέθηκε τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μια ώρα μπροστά και απο 3 έδειξαν 4.

Σε εφαρμογή τέθηκε τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μια ώρα μπροστά και απο 3 έδειξαν 4. Η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα ισχύσει σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Αύριο θα ανακοινωθεί απο το υπουργείο Οικονομικών, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πώληση της Ιονικής.

Αύριο θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ιονικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τις δεσμευτικές προσφορές, διεκδικητές είναι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος υπέβαλε προσφορά 250 δισ. δρχ και η Alpha Τράπεζα Πίστεως με προσφορά 230 δισ. δρχ.

Συνεδριάζει αύριο η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, για εκλογή Γραμματέα και Εκτελεστικού Γραφείου.

Συνεδριάζει αύριο η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξει το Γραμματέα του Κινήματος και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο πρωθυπουργός έχει απο χθές κύκλο συναντήσεων με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει συνθήκες ενότητας, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης. Σήμερα ο κ. Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ανοιχτές θα είναι και σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών, για την παραλαβή των δηλώσεων των ετεροδημοτών.

Ανοιχτές θα είναι και σήμερα απο τις 9 έως τις 3 το μεσημέρι οι υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών για την παραλαβή των υπευθύνων δηλώσεων των ετεροδημοτών, που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ήττα με 2-0 απο την ομάδα της Νορβηγίας, γνώρισε χθές βράδυ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Την ήττα με 2-0 απο την ομάδα της Νορβηγίας, γνώρισε χθές βράδυ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων για το Ευρω- 2000. Μετά το δυσμενές αυτό αποτέλεσμα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του θα αναλάβει ο Βασίλης Δανιήλ.

Με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ολοκληρώνεται σήμερα η τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.

Με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ολοκληρώνεται σήμερα η τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Super Sport".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 302,87 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,59, το γαλλικό φράγκο προς 49,97, τη λίρα Αγγλίας προς 492,13, το ελβετικό φράγκο προς 205,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,05, τη λίρα Κύπρου προς 564,96 και το ευρώ προς 327,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους αλλά και διαστήματα βελτίωσης προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 16 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή προβλέπονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μετριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 9 με 14 βαθμούς κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 28 March 1999 - 8:00:16 UTC