Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απόλυτα ικανοποιημένος από το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σημίτης.
- Ενωτικός εμφανίστηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Α.Τσοχατζόπουλος.
- Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Μ.Δασκαλάκης.
- Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία.
- Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κ.Καραμανλής.
- Εως αύριο μεσημέρι η τελευταία διορία για τις φορολογικές δηλώσεις.
- Ενοπλη ληστεία έξω από το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, στο Ελληνικό.
- Βγήκε σήμερα από την εντατική μονάδα ο Ε.Γιαννόπουλος.
- Ελληνες φοιτητές απ'την Πρίστινα επιστρέφουν στην πατρίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απόλυτα ικανοποιημένος από το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σημίτης.

Ως απόδειξη της ενότητας και της προοπτικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, περιέγραψε το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη δευτερολογία του. Ηδη, είπε, υπήρξε μία μεγάλη πολιτική νίκη, που την κέρδισαν όλοι μαζί με την υπεύθυνη στάση τους, καθώς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε σε πρωτοπόρο κόμμα. Οι αντίπαλοι, πρόσθεσε, είχαν προεξοφλήσει τη διάλυση στο συνέδριο, αλλά τώρα έχασαν τα λόγια τους. Για την εξωτερική πολιτική είπε ότι στόχος είναι η ειρήνη και η συνεργασία, ενώ για τα ελληνοτουρκικά επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί και δεν διαπραγματεύεται τίποτα.

Ενωτικός εμφανίστηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Α.Τσοχατζόπουλος.

Η άκρως ενωτική ομιλία του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους, σημάδεψε την τρίτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και ζήτησε τομές σε πολιτικές και κόμμα, αλλά και διορθωτικές κινήσεις με νέο άνοιγμα στην κοινωνία. Για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενης ήττας στι ευρωεκλογές, είπε ότι απλώς εξέφρασε μια ανησυχία, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, καλώντας την να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Μ.Δασκαλάκης.

Λίγο νωρίτερα από του βήματος του συνεδρίου ο Μανώλης Δασκαλάκης, αφού εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία της η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε να σταματήσει ο εμφύλιος που ταλαιπωρεί το κόμμα και ο Γεράσιμος Αρσένης είπε ότι η ενότητα δεν κατακτάται με απλές εκκλήσεις, αλλά με κοινούς αγώνες. Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος έγινε δεκτός και από τον προεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Παρά τη σχετική ύφεση που παρουσίασε και σήμερα η κακοκαιρία, τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο ανοιξιάτικος χιονιάς συνεχίζονται, καθώς δεκάδες χωριά εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα. Στον εθνικό δρόμο Κοζάνης- Ιωαννίνων στο ύψους του Πενταλόφου έχουν ακινητοποιηθεί περίπου πενήντα φορτηγά αυτοκίνητα, γιατί ο δρόμος έχει κλείσει από τρεις νταλίκες που δίπλωσαν. Από το απόγευμα απαγορεύθηκε ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, προς το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κ.Καραμανλής.

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αδυναμία ουσιαστικής διακυβέρνησης και για ανικανότητα πάταξης κρουσμάτων διαφθοράς, εξαπέλυσε από την Αργολίδα ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο πολίτης δεν έχει κανένα λόγο να συντηρεί έναν κομματικό στρατό και εμφανίσθηκε αποφασισμένος να συγκρουσθεί μετωπικά με το φαινόμενο της διαφθοράς. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για αστήρευτους φόρους.

Εως αύριο μεσημέρι η τελευταία διορία για τις φορολογικές δηλώσεις.

Μέχρι και αύριο το μεσημέρι θα μπορούν οι πολίτες να αποστείλουν ταχυδρομικώς τις φορολογικές τους δηλώσεις. Για το λόγο αυτό τα κεντρικά ταχυδρομεία θα είναι ανοιχτά μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, όσοι καταθέτουν δηλώσεις θα είναι εκπρόθεσμοι και θα επιβάλονται πρόστιμα.

Ενοπλη ληστεία έξω από το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, στο Ελληνικό.

Ενοπλη ληστεία με λεία 37 εκατομμύρια δρχ έγινε το απόγευμα σε χρηματαποστολή έξω από το σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος, στο Ελληνικό στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων πήραν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής το σάκο με τα χρήματα και εξαφανίσθηκαν με ΙΧ μάρκας Μπε Εμ Βε, που οδηγούσε συνεργός του.

Βγήκε σήμερα από την εντατική μονάδα ο Ε.Γιαννόπουλος.

Απολύτως ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του υπουργού δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου, μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση πολυπόδων από το έντερο. Ο κ. Γιαννόπουλος βγήκε σήμερα από τη μονάδα εντατικής Θεραπείας και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ελληνες φοιτητές απ'την Πρίστινα επιστρέφουν στην πατρίδα.

Συγκεντρωμένοι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πρίστινα βρίσκονται οι έλληνες φοιτητές και αναμένεται πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, καθώς δεν αποκλείεται επέμβαση του ΝΑΤΟ, με αφορμή την κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Τους έλληνες φοιτητές θα παραλάβει πούλμαν που διέθεσε η ελληνική πρεσβεία και θα ακολουθήσει την πιο ασφαλή διαδρομή για το τελωνείο των ευζώνων. Στο μεταξύ, σύννεφα πολέμου μαζεύτηκαν πάνω από τη Γιουγκοσλαβία, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο γγ του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν το Βελιγράδι ότι θα υποστεί τις συνέπειες μίας στρατιωτικής επέμβασης. Ηδη, απομακρύνθηκαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, ενώ οι Σέρβοι στρατηγοί δηλώνουν έτοιμοι να αμυνθούν σε πιθανή επίθεση του ΝΑΤΟ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα σοκ με 2-1 υπέστη ο Παναθηναϊκός στην Καβάλα από την τοπική ομάδα, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο άνοιξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α'εθνικής. Οι πράσινοι, μετά από αυτή την αναπάντεχη ήττα, χάνουν πολύτιμο έδαφος στην προσπαθειά τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αλλά και την εξοδό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τους γηπεδούχους, που πολύ δύσκολα θα κινδυνέψουν, σκόραρε ο Πις στο 19'και 34' με πέναλτι, ενώ για τον Παναθηναϊκό τέρμα πέτυχε ο Φύσσας στο 22'.

Ανετη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 85-62, σε αγώνα που έγινε στο Φάληρο, για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Παπάγου 80-61, Ηράκλειο-Ηρακλής 68-63, Σπόρτιγκ-Απόλλων Π. 74-72, Περιστέρι-Μαρούσι 68-66 και Πανιώνιος-Νήαρ Ηστ 95-71. Να σημειωθεί ότι από του χρόνου Απόλλωνας Πατρών και Παπάγου θα αγωνίζονται στην Α2.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λουτσιάνο θα μείνει για 15 ημέρες εκτός γηπέδων, λόγω τραυματισμού στη σημερινή προπόνηση. Εκτός του Λουτσιάνο, στον αγώνα της Δευτέρας με τον Εθνικό Αστέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ιβιτς (τραυματισμένος) και Τζόρτζεβιτς (τιμωρημένος).

Τα Βριλήσσια, μετά από έξοχη εμφάνιση, κατέκτησαν το πρώτο κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών, καθώς στον τελικό του φάιναλ φορ της νέας διοργάνωσης, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, νίκησαν με 3-0 σετ τον Παναθηναϊκό. Τα σετ: 27-24, 25-18, 25-14.

Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο Μακάρειο στάδιο μπροστά σε 20.000 και πλέον θεατών, η Ομόνοια νίκησε με 1-0 τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της Λευκωσίας, που έγινε στο πλαίσιο της 22ης ημέρας του κυπριακού πρωταθλήματος. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Κοντολέφτερος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,49 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,95, το γαλλικό φράγκο προς 49,78, τη λίρα Αγγλίας προς 485,67, το ελβετικό φράγκο προς 204,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,42, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,53 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Το τσουχτερό κρύο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού. Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ανατολικά και νότια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα Νοτιοανατολικά έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο - 5 εως 10 βαθμούς, στο Ιόνιοι και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο -2 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 16 και 0 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 20 March 1999 - 21:00:11 UTC