Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνέντευξη Σημίτη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.
- Βιομήχανοι για πορεία προς ΟΝΕ.
- Τουρκικές προκλήσεις.
- Τροχαίο με ένα Αλβανό νεκρό και 26 τραυματίες.
- Κακοκαιρία για σήμερα προβλέπει η ΕΜΥ.
- Κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και το Σάββατο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία πρόκρισης στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην πρωτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής.
- Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο,παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέντευξη Σημίτη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, στο β' μέρος της συνέντευξής του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, επισημαίνει οτι η Τουρκία επιδιώκει ένταση, αλλά η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το "παιχνίδι" της. Τονίζει οτι αν κάνει οποιαδήποτε κίνηση η Αγκυρα θα βρει απέναντι τη διεθνή κοινότητα και μια αποφασισμένη Ελλάδα. Για την ΟΝΕ επισημαίνει οτι θα μπούμε με την αξία μας και η ένταξή μας θα οφελήσει όλους τους πολίτες. Τέλος, διαβεβαιώνει οτι οι υπηρεσίες του κράτους θα βελτιωθούν και η ανεργία θα καμφθεί μόλις ολοκληρωθούν τα έργα.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Αρχίζει σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο γραμματέας της ΚΕ, κ. Σκανδαλίδης και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος, Κώστα Σημίτη. Στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, θα πάρουν μέρος 5.802 σύνεδροι, ενώ η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί θα έχει 180 μέλη έναντι 150 που είχε η προηγούμενη και το νέο Εκτελεστικό Γραφείο θα είναι 11μελές.

Βιομήχανοι για πορεία προς ΟΝΕ.

Δεν επηρεάζουν την πορεία προς την ΟΝΕ οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και δεν προκύπτουν επιπτώσεις σ' ό,τι αφορά την οικονομική πορεία της χώρας. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ιάσονας Στράτος, εκτιμώντας ότι δεν προκύπτουν ζητήματα καθυστερήσεων για την πορεία του Γ' Πακέτου. Σχετικά με τον πληθωρισμό, η βιομηχανία προβλέπει ότι θα συνεχιστεί "η μείωση με σκαμπανευάσματα, για αρκετούς μήνες και θα υπάρξει ουσιαστική μείωση περί το τέλος του έτους".

Τουρκικές προκλήσεις.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας,προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, υποστηρίζοντας οτι οι Ελληνες δεν κατορθώνουν να προσεγγίσουν τα διεθνή ζητήματα λογικά και ορθολογικά. Επανέλαβε για άλλη μια φορά οτι "υπάρχουν πολλά στρατόπεδα στη χώρα μας, όπου εκπαιδεύονται Κούρδοι αντάρτες". Τέλος, ο Ετζεβίτ απηύθυνε έκκληση στη Δύση να μην αναμειγνύεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι "αν μας άφηναν μόνους θα προέκυπταν εξαιρετικά καλές σχέσεις".

Τροχαίο με ένα Αλβανό νεκρό και 26 τραυματίες.

Ενας νεκρός και τουλάχιστον 26 τραυματίες είναι ο απολογισμός εκτροπής και ανατροπής τουριστικού λεωφορείου με Αλβανούς υπηκόους, που σημειώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα στο 49ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα στοιχεία των θυμάτων και του Ελληνα οδηγού, ενω οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο, στο ΚΑΤ και στον Ευαγγελισμό.

Κακοκαιρία για σήμερα προβλέπει η ΕΜΥ.

Ισχυρές καταιγίδες, έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί στα Γρεβενά, όπου το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους, καθώς και στα Ζαγοροχώρια Ηπείρου. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα, που κινούνται στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων, στην Κατάρα και στο δρόμο προς Φλώρινα, προς Βίτσι και Βίγλα και στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Φθιώτιδας.

Κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και το Σάββατο.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα δέχονται οι εφορίες τις φορολογικές δηλώσεις από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Σήμερα και αύριο Παρασκευή οι εφορίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά τις δηλώσεις τους μέχρι και την Κυριακή και για το λόγο αυτό τα κεντρικά ταχυδρομεία θα είναι ανοιχτά το Σαββατοκύριακο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία πρόκρισης στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για 85 λεπτά ο Ολυμπιακός βρισκόταν αγκαλιά με το μεγάλο όνειρο. Το 1-0 επί της Γιουβέντους, που είχε διαμορφώσει ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 12' χάριζε στους ``ερυθρόλευκους`` την πρόκριση στους``4`` του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, πέντε λεπτά πριν το τέλος ο αρχηγός των Ιταλών, Αντόνιο Κόντε, σκόραρε και έδωσε τέλος στην φετινή ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού. Η Γιούβε πήρε την πρόκριση, αφού είχε κερδίσει 2-1 στο πρώτο ματς και στα ημιτελικά θα συναντήσει την Ντιναμό Κιέβου, που νίκησε με 2-0 την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπάγερν που συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας την Καϊζερσλάουτερν και την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ που απέσπασε 1-1 στο Μιλάνο από την Ιντερ και πέρασε χάρη στη νίκη της με 2-0 στον πρώτο αγώνα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην πρωτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής.

Σε αγώνες για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παπάγου-ΠΑΟΚ 64-87, Απόλλων Πατρών-Ηράκλειο 74-63,Μαρούσι-Σπόρτιγκ 82-77, Νήαρ Ηστ-Περιστέρι 85- 80, Αρης-Ολυμπιακός 77-71, Ηρακλής-ΑΕΚ 73-67 και Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 86- 67. Μετά τους αγώνες αυτούς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν απο 44 βαθμούς.Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 42,ο Αρης με 40 και η ΑΕΚ με 39 βαθμούς.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο,παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Λύσεις στα καίρια προβλήματα του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, υπόσχεται το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι ΠΑΕ έχουν πλέον το δικαίωμα να διαπραγματεύονται και να πουλούν μόνες τους τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους για τους εντός έδρας αγώνες τους ή εάν θέλουν μπορούν να τα εκχωρούν στην ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,29 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,69, γαλλικό φράγκο προς 49,70, λίρα Αγγλίας προς 482,75, ελβετικό φράγκο προς 203,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,84, τη λίρα Κύπρου προς 559,09 και το ευρώ προς 326,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες,τις έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους.Μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 8,στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα 1 με 14 και στο Αιγαίο 6 με 18 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα έχει στην Αττική, πολύ ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 14 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, ανατολικοί θυελλώδεις άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στη πόλη 3 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 18 March 1999 - 8:00:10 UTC